Skocz do zawartości
Karas

Abit KX333+GainwardGF3Ti200 = zwiecha!! Co jest!?!?!

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec , kolega ma takie kombo ,do tego sieciowka, LIVE! i BIV , najnowszy bios i ma zwisy w aplikacjach 3d. Wczesniej mial leadteka GF2Ti i wszystko ladnie chodzilo. Karta jest sprawna ,bo niby u mnie z drugim kompie tzn Duron 650 i kt133 karta chodzi bezproblemowo (nawet 240/520 i 4300 w 3dmarku :D). Natomiast probowalem jeszcze na Abicie ST6+ cel900 .Tam podczas inicjalizacji sterow wywalal sie totalnie windows. Sprawdzane na roznych sterach i DX ,ale za to tylko na WinXP PL+SP1 (oczywiscie nie tym samym :D) Sprawdzane rowniez na czystym systemie. Aha jeszcze jedno ,jezeli w biosie jest ustawione wszystko najagresywniej ,wtedy 3dmark blokuje sie juz podczas 1 sceny ,natomiast kiedy wezmie sie Load Bios Def. 3dmark zawiesza sie dopiero przy 6 tescie (ten ala Matrix). I przypominam ,ze wszystko wczesniej chodzilo i chodzi na GF2. I teraz tak ,czego moze to byc wina?? Samej karty ?? Zlego Biosu (wykluczam zasilacz ,na 100% nie on) czy moze czegos innego .Please help ,bo nie wiem co kumplowi poradzic!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec , kolega ma takie kombo ,do tego sieciowka, LIVE! i BIV , najnowszy bios i ma zwisy w aplikacjach 3d. Wczesniej mial leadteka GF2Ti i wszystko ladnie chodzilo. Karta jest sprawna ,bo niby u mnie z drugim kompie tzn Duron 650 i kt133 karta chodzi bezproblemowo (nawet 240/520 i 4300 w 3dmarku :D). Natomiast probowalem jeszcze na Abicie ST6+ cel900 .Tam podczas inicjalizacji sterow wywalal sie totalnie windows. Sprawdzane na roznych sterach i DX ,ale za to tylko na WinXP PL+SP1 (oczywiscie nie tym samym :D) Sprawdzane rowniez na czystym systemie. Aha jeszcze jedno ,jezeli w biosie jest ustawione wszystko najagresywniej ,wtedy 3dmark blokuje sie juz podczas 1 sceny ,natomiast kiedy wezmie sie Load Bios Def. 3dmark zawiesza sie dopiero przy 6 tescie (ten ala Matrix). I przypominam ,ze wszystko wczesniej chodzilo i chodzi na GF2. I teraz tak ,czego moze to byc wina?? Samej karty ?? Zlego Biosu (wykluczam zasilacz ,na 100% nie on) czy moze czegos innego .Please help ,bo nie wiem co kumplowi poradzic!!!

hmm ja mialem podobnie na gf2 ti prolonka i na mobo msi, przed zmiana mobo ma msi ta grafa hulala na solteku i byl czadzik ale po tym jak zmienilem plyte na msi zaczely sie problemy tzn niby wszystko chodzilo ale w 3dmarku i grach pojawialy sie krzaki i kolorowe kropki, testowalem swoja karte na paru kompach i bylo ok jak rozwniez pare kart bylo testowanych na moim kompie i tez ok, najwidoczniej w jakis dziwny sposob grafa gryzla sie z z MSI i jedynym wyjsciem bylo sprzedanie karty koledze i do tej pory smiga ona u niego bez problemow a inne karty u mnie :? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myslisz ,ze jak wymieni tego GF3 na model ze 128MB problem moze zniknac?? Bo ma taka mozliwosc wymiany za doplata.

naprawde trudno powiedziec, sam wiesz jak jest z kompami, czasami samo sie cos zzrabie i czasami samo sie naprawi takze nie wyczyjesz czy po zamnie karty cos sie zmieni, mi to pomoglo ale czy u ciebie tez pomoze, szczerze to nie wiem :?

zreszta posprawdzaj karte na innych zasilaczach bo moze on ci nie wyrabia :?: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie. A wiec ,sprawa drgnela. Karta chodzi na tym kx7-333 ,ale dopiero ,gdy zmniejsze jej taktowanie na 175/400 .Podnoszac same pamieci rowniez nastepuje zwiecha. Przypominam ,ze ta karta chodzila na kt133 na 230/520 bez najmniejszego problemu. Co do tego AGP driving Value. To moglby mi ktos napisac jaka wartosc ustawic ,bo nigdzie tego znalezc nie moge. Bede ogromnie wdzieczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w koncu chodzi!!! Poszukalem troche w archiwum i ustawilem do AGP Driving Value na DE i chodzi!!! Nawet 230/520 .Dzieki wszystkim za pomoc (choc jest was niewielu :P) .Za to kolejne doswiadczenie do mojej juz dlugiej listy. Oj cos Abit namieszal z tymi ustawieniami. A moze to nvidia ::twisted::

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w koncu chodzi!!! Poszukalem troche w archiwum i ustawilem do AGP Driving Value na DE i chodzi!!! Nawet 230/520 .Dzieki wszystkim za pomoc (choc jest was niewielu :P) .Za to kolejne doswiadczenie do mojej juz dlugiej listy. Oj cos Abit namieszal z tymi ustawieniami. A moze to nvidia ::twisted::

Nie abit namieszał! Wystarczyło dokładnie przeczytac instrukcję, bo z tego co pamiątam właśnei tam o tym można było przeczytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie do konca. Bo po dwoch dniach znowu sa zwiechy i jak zwiekszam wartosc np DF to komp chodzi 10sek dluzej i pozniej jest zwiecha. Ale musze poczytac jego instrukcje ,moze sie cos wykombinuje. Zreszta dzisiaj bede mial identycznego GF ,wiec zobacze czy to wina ustawien, kompatabilnosci czy samej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...