bart Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 heyka wybaczcie kolejne archaiczne pytanie ale chce jakos zutylizowac divixowo pentiuma II + plyte na pc100 BXpro a nie mam do niej pamieci... posiadam tez dzialajcego p233mmx na i430tx (tryton4 tzw) z 64mb pamieci... nie wiem jakich... probowalem juz przeniesc te pamieci z i430tx na pc100 BXpro ale nie doszedlem nawet do post'a (Czarny ekran zaraz po wlaczeniu:( Jestescie wstanie dotrzec z jakich pamieci korzysta i430TX? wiem ze edo, sdram etc... ale to mi duzo nie mowi bo bez podania ich zegara... (nie moge nigdzie znalezc, w calej sieci, jakie pamieci dokladnie obslugiwal ten chip)... wiem jakie pamieci kupic do pc100 bxpro ale wolalbym wykorzystac te stare z p233mmx... PLIIZZZ o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 na Intelu TX idą bezproblemowo (o ile ma sloty na SDRAM): -wszystkie stare FPM i EDO (parami) -SDRAM PC66 i PC100 -niektóre (szansa 50/50%) PC133 EDO z SDRAMem nie można mieszać. Pomimo że buforuje tylko pierwsze 64 MB to i tak u mnie z kostką 128mb chodził o wiele lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 czyli wnioskujac, musze miec pamieci EDO lub sdram pc 66 prawda? bo nie dzialaja na plycie od P2... a moze da sie uruchomic post'a systemu bez pamieci ram? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Pewnie są to SDR PC66 i bezproblemu powinny działać na tej drugiej płycie (kidyś miałem takie nawet z Duronem i KT133A :P ). Dlatego nasuwa się pytanie czy te pamięci woguóle dziłają na płycie z TX? Tudziez czy płyta z BXpro jest sprawna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Pewnie są to SDR PC66 i bezproblemu powinny działać na tej drugiej płycie (kidyś miałem takie nawet z Duronem i KT133A :P ). Dlatego nasuwa się pytanie czy te pamięci woguóle dziłają na płycie z TX? Tudziez czy płyta z BXpro jest sprawna? no wlasnie, jesli sa to pc66 to oznacza ze raczej nie sa pc100 czyli nie zadzialaja z p2 tak jak juz sprawdzilem... a czy plyta dziala... MOZNA UZYSKAC POST SYTEMU BEZ PAMIECI RAM? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...