xacti Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 czesc. przegladam allegro i natrafilem na taka pamiec: czy jest to ECC Registered czy ECC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Widzisz dodatkowy moduł na laminacie? :wink: Registered Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 yep definitywnie buforowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 podlacze sie pod topic, bo sprawa dotyczy pamieci smart ECC "bez R". czy ktos moze powiedziec czy da sie odpalic dwie 1gigowe kostki razem na socket754, konkretnie gigabyte k8ne. nie mam tego jak sprawdzic, a wizja dwoch giga pamieci kusi coraz bardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 z tego co wiem, ciezko odpalic jest 2 kostki ecc. :( musial bys jednej 2 gigowej poszukac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Jeżeli płyta obsługuje ECC to będą działały, jeśli nie to też będą działały ale bez ECC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 no to mamy dwie sprzeczne odpowiedzi :D a mi chodzi o to zeby miec pewnosc, bo nie chce wywalac kasy w bloto. k8ne obsluguje ecc, ba - cpu-z pokazuje ze moje samsungi sa ecc-r. Zreszta sig wyjasnia chyba wszystko ;] na alledrogo sa wystawione pamieci smart na kosciach UCCC. 160zl za giga kusi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Prawie wszystko na nf4 odpala ecc-r. Problem w tym ze niewiele plytek odpali z dwiema kostkami ecc-r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 mi na nf4 nie odpala ecc-r <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 sprzedawca odpisal : Co do pytania, czy 2 takie same kosci moga pracowac na jednej plycie (nieserwerowej), to moja odpowiedz jest: tak, moga - u mojego brata obecnie na plycie (podanej na allegro) sa takie dwie kosci razem z dwoma innymi (goodram DDR 400MHz) i nie ma zadnych problemow. tylko ze tam jest jakis asrock pod p4. no nic, kupie i zdam relacje. zawsze marzylem zeby zostac kroliczkiem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghost_dog Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) mam gb k8ne i 2 1-gigowe kostki nie chca na niej bujac (mam jakies samsungi) za to dobra wiadomosc jest taka ze ecc-r ddr266 chodza bez szemrania na cl2,5 na ddr400 w ogole fajna jazda z tymi pamieciami ecc - za plytke, semprona i giga ramu dalem na allegro nieco ponad 2 stowki :) sprzedawca odpisal : Co do pytania, czy 2 takie same kosci moga pracowac na jednej plycie (nieserwerowej), to moja odpowiedz jest: tak, moga - u mojego brata obecnie na plycie (podanej na allegro) sa takie dwie kosci razem z dwoma innymi (goodram DDR 400MHz) i nie ma zadnych problemow. (...) ecc-r chodza na jednej plycie z non-ecc??? cos mi sie wierzyc nie chce Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez ghost_dog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 mam juz swoje kostki wiec moge co nieco napisac dwie gigowe kostki dzialaja na k8ne rev. 1.0 bez wiekszych problemow, wiadomo dwustronne a wiec bez 2t nie podchodzic. moje smarty sa na UCCC wiec sie troche pobawilem ;] dziwne jakies bo raz nie chca dzialac z czest. 210MHz a raz mozna grac normalnie z ramami na DDR500 mialem w kompie 1GB ecc-r i z nia nie chca wspolpracowac, szkoda, zawsze byloby 3giga a nie dwa ;] ale juz opchalem ja na alledrogo, wiec w sumie za 2 giga zaplacilem 170zl. chyba starczy, pozdr dla wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...