Misyo Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam W związku z tym, że tv14 cali który mam w sypialni kończy swój żywot chciałbym kupić coś płaskiego... I pomyslałem sobie, że fajnie byłoby mieć powieszonego coś na ścianie co służyłoby zarówno jako TV jak i komputer (do filmu wieczorkiem czy chodźby do delikatnego poklikania po www)... I tak sie zastanawiam co bedzie lepszym rozwiązaniem. - Monitor komputerowy - jakaś panorama - do tego tuner TV na przykład: http://www.allegro.pl/item187135242_tuner_..._box5_live.html - Monitor z wbudowanym tunerem TV (z tego co widze to jak jest tuner to słaba matryca itd... chyba ze pokazecie mi na jakiś warty uwagi model) - TV LCD jakies 23 czy 26 cali... Z tego co widziałem samsungi mają normalnie wejscia PC na tv... ;> I teraz kilka spraw. Domyślam się, że telewizor nie zapewni mi wysokiej rozdzielczości... ale czy mając monitor w nogach (krawędź łóżka styka sie ze ścianą w nogach gdzie miałby być zamocowany ekran) będę potrzebować wyższej? Przy mojej 19calowej CRT IIYAMIE używam 1024x768 bo przy większej rozdzialce nic nie widze... ;> Reasumując... co wybrać... Monitor komputerowy czy TV. Jakie są wady i zalety obu rozwiązań... I finalnie czy 26 calowy TV lub ciut mniejszy zastąpi mi monitor komputerowy (75% ma pracować jako TV, 10 do divx, 10 Internet, 5% gry)... Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez Misyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Kurcze na prawde nikt mi nic nie napisze? 20h - ponad 50 osób przeczytało temat... i nikt nic nie odpisał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Sam się zastanawiałem nad tv lcd jaki wybrać. Wahałem się między samsung 32 cali i 27. Wybrałem le27s bo miał lepsze parametry a poza tym odległość jaka jest od miejsca oglądania to ok.2m. Ma wyjście vga do pc i hdmi. Mam starego radeona 9600 więc podłączyłem go do vga i rozdzielczość jaką uzyskuje na tv jest 1024x768, ale jak bym podłączył do hdmi to by było 1280x720 a ogólnie to obraz jest żyleta. Kąty widzenia są wyśmienite, kolory nasycone, poprostu mogę polecić spokojnym "ptakiem" ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Hesos: dzięki. Dzisiaj idę do matki zobaczyć jak to wygląda.. mam samsunga le32r72b w sypialni i komputer obok... zobacze co z tego wyjdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...