Keniger Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) Mój konfig taki jak na dole przy czym inne są ustawienia. Pamięć 270MHZ 2,5.3.3.8 3v 1T A64 3000 2160MHZ 8x270 Galaxy 7300GT taktowanie standardowe. zasiłka to chieftec 360-202 DF No i pamięci tak podkręcone przechodzą testy tak w SUPER PI jak i MEMTEŚCIE ale jak włączam grę to po chwili albo textury się kaszanią albo po chwili restart kompa. Jakieś rozwiązania? Zamierzam porzyczyć inną kartę graficzną i sprawdzić co się będzie działo. Na innych pamięciach mam to samo przy wysokich taktach. Update 1: winą były sterowniki NGO 91.47 zainstalowałem 93.47 oryginalne i problem z błędnymi texturami zniknął. Pojawiły się natomiast freezy te częściej krótkotrwałe i rzadziej te dłuższe. Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez Keniger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 super pi to nei jest test stabilnosci. Dajesz rthosa na stress ram i jedziesz. Pewnie ci sei wykrzaczaja pamieci. zmien command rate na 2t i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 No ładnie teraz to wszystko na default (cały konfig) w 3DMARK 2006 2-3 klatki robi pochodzi troche i zwiecha o.0. Nadal myślisz że to pamięci się sypią?..2005 to samo. Cholera robi się nieciekawie. Stawiam system od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Hmm... SYSTEM nowy OC: proc 2700 pamięć 270 synchro i teraz nie ma zwiech ale są te właśnie spadki fps niby na początku wszystko idzie... 3dmark 06... trochę wolniej niż przed oc a po chwili spadek fps z tym że teraz właśnie system sie nie restartuje ale fpsy niskie cały czas lecą. O co chodzi bo brakuje mi pomysłów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 No i znalazł się winowajca, stary już Chieftec po prostu nie wyrobił normy. Po zmianie na sprzęt z wyższej półki (TAGAN 600W DUAL ENGINE) pamięć samsung UCCC 2x1GB chodzi na 285MHZ a karta graficzna dodaktowo się jeszcze podkręca o ładne kilkadziesiąt MHZ. Normalnie szok, teraz porządny zasilacz to podstawa w komputerze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Tak na przyszlosc edytuj posta zamiast pisac jednego pod drugim. A co do zasilacza to on zawsze byl podstawa w komputerze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...