Skocz do zawartości
Keniger

Karta źle Wyświetla Textury Po Podkręceniu Pamięci Systemowej.

Rekomendowane odpowiedzi

Mój konfig taki jak na dole przy czym inne są ustawienia.

Pamięć 270MHZ 2,5.3.3.8 3v 1T

A64 3000 2160MHZ 8x270

Galaxy 7300GT taktowanie standardowe.

zasiłka to chieftec 360-202 DF

No i pamięci tak podkręcone przechodzą testy tak w SUPER PI jak i MEMTEŚCIE ale jak włączam grę to po chwili albo textury się kaszanią albo po chwili restart kompa. Jakieś rozwiązania? Zamierzam porzyczyć inną kartę graficzną i sprawdzić co się będzie działo. Na innych pamięciach mam to samo przy wysokich taktach.

Update 1: winą były sterowniki NGO 91.47 zainstalowałem 93.47 oryginalne i problem z błędnymi texturami zniknął. Pojawiły się natomiast freezy te częściej krótkotrwałe i rzadziej te dłuższe.

Edytowane przez Keniger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... SYSTEM nowy OC: proc 2700 pamięć 270 synchro i teraz nie ma zwiech ale są te właśnie spadki fps niby na początku wszystko idzie... 3dmark 06... trochę wolniej niż przed oc a po chwili spadek fps z tym że teraz właśnie system sie nie restartuje ale fpsy niskie cały czas lecą. O co chodzi bo brakuje mi pomysłów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i znalazł się winowajca, stary już Chieftec po prostu nie wyrobił normy. Po zmianie na sprzęt z wyższej półki (TAGAN 600W DUAL ENGINE) pamięć samsung UCCC 2x1GB chodzi na 285MHZ a karta graficzna dodaktowo się jeszcze podkręca o ładne kilkadziesiąt MHZ. Normalnie szok, teraz porządny zasilacz to podstawa w komputerze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi