rafcw Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Witam. Co polecacie z nowych laptopów do 2000zł? Zastosowanie to głównie photoshop, internet, filmy dvd, granie w counter-strike (wymaga grafy 32mb). Linki mile widziane. Dziękuję i pozdrawiam, rafcw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 hehe takie cos to tylko w erze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matosh Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Tez w Media markt widzialem promocje na nowa Toshibe z celeronem za okolo 2250zl. Chyba jest to najtanszy komp NOWY na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 (edytowane) tylko nie toshiba i nie Cel M (photoshop) do takich zastosowan... w tej cenie to lepiej kupic stacjonarke! Edytowane 20 Kwietnia 2007 przez lukas-comp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 to już lepiej przeszukaj allegro. Za 2k już dostaniesz jakiegoś lapka z Pm 1,8 i 32Mb grafiką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 (edytowane) Za dwa tysiące to ja bym kupił parę ciuchów i rower hehe :] Na Allegro jest duzo Pentium4, a to czy ma 32 swojej czy 128MB wspoldzielone to wierz mi nie ma roznicy.. http://allegro.pl/item184710829_asus_a6000..._80_gb_hdd.html http://allegro.pl/item187676253_acer_aspire_3690.html Edytowane 20 Kwietnia 2007 przez SU8Z3R0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) nie nie żadnego acera czy asusa w celeron m. Za tą kasę znajdziesz fajnego della czy hp`ka z pentium m 1,6 (2mb cache!!) lub wyższym, dla którego 512 ramu w zupełności wystarcza i mają karty pokroju ati 9600 64mb Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez TomCat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcw Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 http://www.ceneo.pl/categories.aspx?search...p;maxPrice=2000 Trochę jest tych laptopów do 2000zł... Coś wybiorę :P lukas-comp - photoshop nie ma dużych wymagań :) uwierz, że pracowałem w PS na laptopie Pentium 3 750MHz, 128MB ramu i grafa 8Mb :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 ale nie ładuj się w kompa typu acer czy coś podobnego. Poczytaj może najpierw o tym na forum. Za te 2000 +- 10% kupisz używanego lapka, który tego acera ZJE na śniadanie, i to jakiegoś firmowego typu ibm, dell czy hp. http://www.allegro.pl/item185781514_super_...ifi_bt_gwr.html http://www.allegro.pl/item184760399_okazja...ifi_win_xp.html http://www.allegro.pl/item185049430_ibm_t4...2007_11_07.html no jest ich od groma !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Tak jak mowi Tomcat - trzeba celowac w Pentium M z 2mb cashu. Druga rzecz ze 2k na nowego laptopa to malo, praktycznie wybierasz w segmencie najtanszym z najtanszych jezeli w gre wchodza nowki na gwarancji. Ja bym szukal uzywanego dobrej firmy. Allegro -> miesiac obserwowania -> celowanie w aukcje bcm konczace sie w jakies ciekawe dni rano (poniedzialek np). Np dzis nie ma nawet sensu patrzec co sie koncza za aukcje bo w weekend (jeszcze wieczor) jest takie oblezenie, kazdy podbija i nie ma szas okazyjnie czegos trafic. No i sniper sie tez przydaje. Btw te ibmy to wszystko 4:3 matryce, tak samo delle. To moze byc spory problem jezeli komus zalezy na widescreen, za 2 kola sie nie dostanie tak latwo np della wide. Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Witam. Co polecacie z nowych laptopów do 2000zł? Zastosowanie to głównie photoshop, internet, filmy dvd, granie w counter-strike (wymaga grafy 32mb). Pracowałeś wcześniej na laptopie w PS? 1. Zapomnij o obróbce grafiki - " z kolorami się niepozbierasz" - konieczny zewnętrzny monitor 2. CM już nie pociągnie PS2 (będzie działał bardzo wolno) - sprawdzałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 jeśli jeszcze nie kupiłeś polecę to co sam mam: szukaj na Allegro modeli Compaq z serii V2000 / M2000 / V5000 mam V2405US na sempronie mobilnym, matryca 14 cali brightview, byl z dyskiem 40gb i 512mb ramu kupiony za ok 1800pln w zeszlym roku. Niby nic specjalnego, ale matryca jest świetna, klawiatura rewelka, sam laptop jest MAŁY (niewiele większy od a4) swietne glosniki altec lansing, wbudowane wifi, a i co ważne - grafika to ATI X200M, integra, ale w odroznieniu od GMA950 ma prawdziwe directx 9, wszystko w hardware. zajmuje do 128mb ram. Czasem po pracy grywam na nim w wolf ET, odpalałem rome TW, generals itd counter strike tez spokojnie powinien pojść. mobilny sempron jest lepszy od celerona, bo zmieniasz swobodnie mnożniki, dzięki zabawie z RMCLOCK w najbardziej oszczędnym trybie laptop ten na nowej baterii pracował ok 3h. (bateria 12 komorowa tez jest dostępna - wtedy 7h pracy ) te laptopy są do wyrwania na allegro w granicach 1600-2000 zł. Uważam, że warto jest gdzies test tu na forum tego modelu. kto szuka ladnego, (jeszcze) dość nowoczesnego lapka, lekkiego i niedrogiego - niech poszuka. Ja mogę z czystym sumieniem polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 jeśli jeszcze nie kupiłeś polecę to co sam mam: szukaj na Allegro modeli Compaq z serii V2000 / M2000 / V5000 mam V2405US na sempronie mobilnym, matryca 14 cali brightview, byl z dyskiem 40gb i 512mb ramu kupiony za ok 1800pln w zeszlym roku. Niby nic specjalnego, ale matryca jest świetna, klawiatura rewelka, sam laptop jest MAŁY (niewiele większy od a4) swietne glosniki altec lansing, wbudowane wifi, a i co ważne - grafika to ATI X200M, integra, ale w odroznieniu od GMA950 ma prawdziwe directx 9, wszystko w hardware. zajmuje do 128mb ram. Czasem po pracy grywam na nim w wolf ET, odpalałem rome TW, generals itd counter strike tez spokojnie powinien pojść. mobilny sempron jest lepszy od celerona, bo zmieniasz swobodnie mnożniki, dzięki zabawie z RMCLOCK w najbardziej oszczędnym trybie laptop ten na nowej baterii pracował ok 3h. (bateria 12 komorowa tez jest dostępna - wtedy 7h pracy ) te laptopy są do wyrwania na allegro w granicach 1600-2000 zł. Uważam, że warto jest gdzies test tu na forum tego modelu. kto szuka ladnego, (jeszcze) dość nowoczesnego lapka, lekkiego i niedrogiego - niech poszuka. Ja mogę z czystym sumieniem polecić. w tej cenie nie jest to dobry zakup! za 2tys zl mozna dostac laptopa na Centrino, z radkiem 9600 i czasami z matrycą SXGA+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...