DECHA Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Pytanko dotyczy jak w temacie, tzn są gdzieś do pobrania spolszczone wersje Biosów? Konkretnie potrzebowałbym do mojej mobo Gigabyte K8NS. Teraz mam F19, ale fajnym bajerem, było by mieć wszystko po Polsku, jak dookoła wszyscy mają po Angielsku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Oficjalnych biosów w wersji polskiej nie ma. Chyba że ktoś przerobił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Nie bardzo rozumiem po co, tlumaczenie tych wszystkich funkcji i pojec spowodowalo by tylko jeszcze wieksze problemy z dogadaniem sie na forum. Jak ktos nie wie co to FSB to i pojecie 'magistrali' bedzie mu obce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 ojoj ;] jakby chcieć wszystko tlumaczyc na PL, razem ze skrotami to tragedia by wyszła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 ojoj ;] jakby chcieć wszystko tlumaczyc na PL, razem ze skrotami to tragedia by wyszła. ja mysle ze ogolne parametry by mogly zostac po ang, ale np po wcisnieciu F1 zamiast angielskeigo helpa by polski byl ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Pamiętam, że kiedyś ktoś (jeszcze na "starym" tweaku) spolszczył BIOS do Soltek'a 75KAV. Od strony technicznej tłumaczenie nie jest żadnym problemem, tylko po co? Jedynym sensownym rozwiązaniem mogłoby być dodanie pomocy do SETUPu po polsku (wyświetla się toto czasem po prawej stronie ekranu w BIOSach AWARD 6.00). Dzięki paru nowym rzeczom, które udało mi się odkryć na temat modułu _EN_CODE.BIN to również nie stanowiłoby problemu, lecz jest to raczej syzyfowa praca... (trzeba wszystko wklepać ręcznie w edytorze hex, dodać pozycje początkowe itd). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...