Skocz do zawartości
Ruonim

Wybor Zasilki

Rekomendowane odpowiedzi

P3 jest troszkę cichszy, a p7 ma stabilniejsze napięcia. Tym się różnią. Ale i tak p3 ma bardzo stabilne napięcia a p7 i tak jest bardzo cichy :)

20dB realnych to jest coś niesłyszalnego dla przeciętnego człowieka, nie słyszałem o takich zasiłkach, które by to spełniały poza pasywnymi a tych juz nie sprzedają, poza tym były słabe.

Na Twoim miejscu brałbym p7 ez 420W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podawane w opisach produktów dB lepiej zostawić w spokoju, bo każdy producent inaczej je liczy i podaje, a do tego te dane akurat nie są wynikiem pracy działu technicznego, a raczej działu marketingowego. Poza tym nie piszesz kiedy te 20 dB (zakładam że @ 1m) chcesz mieć - na luzie czy pod obciążeniem. Jeśli zasiłka ma być do sprzętu jak w sigu to każda z tych podanych niżej nawet nie rozpędzi wiatraka szybciej jak do 5V. I to pod obciążeniem. Jeśli chociaż jeden z Twoich Seagatów to Barracuda 7200.10 to i tak zasiłki ponad takiego HDD nie usłyszysz.

Zasiłki ogólnie i powszechnie uznane za ciche, i które jak najbardziej spełnią Twoje pozostałe oczekiwania:

Be Quiet Straight Power 450W

Enermax Liberty 400W

Topower P3 U12 450W

Seasonic S12 380/430

@ jarek_135

Są zasilacze, które z 1m mają zmierzone 20 dB podczas normalnej pracy na luzie. Luknij tu lineczka do testu @ SPCR.

Są zasilacze, które są jeszcze cichsze niż te co zlinkowałem powyżej - lineczka ;)

Edytowane przez kater

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P3 jest troszkę cichszy, a p7 ma stabilniejsze napięcia. Tym się różnią. Ale i tak p3 ma bardzo stabilne napięcia a p7 i tak jest bardzo cichy :)

20dB realnych to jest coś niesłyszalnego dla przeciętnego człowieka, nie słyszałem o takich zasiłkach, które by to spełniały poza pasywnymi a tych juz nie sprzedają, poza tym były słabe.

Na Twoim miejscu brałbym p7 ez 420W.

wlasnie nad nim mysle :). A mam akasy niby 18db , a je dobrze slysze :). Dapiero tak z polowy pokoju juz prawie nic.

7200.9 i 7200.7 ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi