Skocz do zawartości
Warrior

Athlon XP 0.13 2000+ i 1700+

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie mam XP 2000+ 0.18 i mam mozliwość zamiany na te podane w topicu. Który wybrać, oczywiście w grę wchodzi OC. Mam małą szanasę aby 1700+ był z serii JIUHB 0251 itp. Stąd powstaje mój dylemat. :(

Ile przeciętne 2000+ się kręcą ?

Archiwum przeszukałem ale wszędzie są opisywane 1700+ z serii dobrze się kręcąchych :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 2000+ 0,13um to podobno straszne dziadostwo. Najlepiej kup jakiegoś 1700+ JIUHB 0303.

A jak 1700+ podkręci mi się max. do 2000+, były takie przypadki. Do ilu kręcą się 2000+ 0,13 a do ilu 1700+ 0,13 (oba przy standardowym chłodzeniu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja o takich przypadkach nie słyszałem (no chyba że były to proce 0,18um). Z 1700+ bez problemu zrobisz 2400+ (zależy też jaką masz płytę i pamięci) a przy dobrych wiatrach 2800+ (przy dobrym AC). Te 2000+ ta są T-Bred'y A czyli góffno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam! a ja mam do wyboru axp 1700+ JIUHB0302 lub 0304 ... ktory ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>? podpinam to na epoxa 8rda+, 256 ddr pc333 samsunga i cooler Volcano 7+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam! a ja mam do wyboru axp 1700+ JIUHB0302 lub 0304 ... ktory ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>? podpinam to na epoxa 8rda+, 256 ddr pc333 samsunga i cooler Volcano 7+

Ta pierwsza chyba bedzie lepsza bo tej drugiej jeszcze nikt nie testowal ale i tak te procki kreca sie jak cholera ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorka za odgrzanie topica, ale stoje przed wyborem tak jak w temacie one post ;)

Tylko ja patrze na to troche z innej strony. Roznica dzisiaj miedzy Athlonem 1700, a 2000 to 80zl. Jasne, ok, 1700 lepiej sie kreci, ale przeciez 2000 tez musi sie dawac podkrecac. No moze nie tyle co 1700 ale do ... ? No wlasnie, do ilu powinienem podkrecic 2000 na :

Soltek 75KAV , sdram 133 (Siemens) biorac pod uwage, ze krecic moge tylko mnoznikiem (karta sieciowa nie wytrzymuje nawet 35MHz)

Gdybym podkrecil 2000 do 2400 bylbym bardzo szczesliwy i tyle mi wystarczy. Nie jestem maniakiem OC - tylko tak dla przyzwoitosci ;) Tez juz mam dosc halasu nocnego ;)

Kiedys jak zmienie plyte i pamiatki to chyba zawsze lepiej miec Ath 2000 niz 1700 ( moze sie myle ).

Mam przed soba Ath 2000+ Thoroughbred (0,13) lecz zanim zerwe stickery to prosze o rade :)

AXDA2000DUT3C

AIRGA0233MPMW

THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary bierz tego 1,7 MHz, duzo lepiej sie kreci i ma znacznie mniejsza temperaturke :-) Kumpel ma iut gorsza serie i podkrecil go z 1,7 MHz do 2,6 MHz na najprostrzym wiatraku :-)

Po prostu polecam :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary bierz tego 1,7 MHz, duzo lepiej sie kreci i ma znacznie mniejsza temperaturke  Kumpel ma iut gorsza serie i podkrecil go z 1,7 MHz do 2,6 MHz na najprostrzym wiatraku

1,7 Mhz to ja bym niebral troche malo :twisted: a tak apropo ludziska niemylcie sie ze 1700+ to 1,7 Ghz bo to pewnie ogr22 chciales napisac ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary bierz tego 1,7 MHz, duzo lepiej sie kreci i ma znacznie mniejsza temperaturke :-) Kumpel ma iut gorsza serie i podkrecil go z 1,7 MHz do 2,6 MHz na najprostrzym wiatraku :-)

Po prostu polecam :-)

taaaaa.... polecasz mu proca o częstotliwości 1.7 Mhz...hmmm....

CO TY BReDZISZ!

Nie pisz takich bzdur...

Do autora:

Athlon XP 1700+ właściwie każdy z seri AXDA JIU*B kręci się na 2600+, a 2000+ z serii 18m to raczej kiepski wybór... nie dość, że się grzeję to jeszcze 2600+ żadko wyciąga...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz 1700+. Ja osobiscie mam proca z 0251 i bez problemu na Titanie wykrecam 2200+. Jak zmienie pamieci na 333 Mhz to puszcze go sobie 12,5 x 166Mhz (teraz nie moge, bo plyta na 166 Mhz wspolpracuje z pamieciami tylko synchronicznie, a moje pamiatki to PC2100).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW parenascie minut i tyle odpowiedzi THX

Potraficie przekonywac ;D

No dobra powiedzmy, ze biore tego 1700+ (1467MHz) czy podkrece go na tym Solteku do magicznego pulapu 2GHz ( tylko mnoznikiem ) ? Zaznaczam ze nie bardzo chce mi sie zmieniac Master Coolera na WC czy freon :/ Ile bedzie mial stopnioof zakladajac dobry docisk i ofkoz srebrna paste Titana TTG-S104 ??

Serie podalem wyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no pewnie ze da tego palomino na ile wykreciles a tego 0.13 mikroan bedziesz mogl na tyle co koledzy pisali wczesniej czylo okolo 2500

ehh.. opolin... daj spokuj... 2500 to nawet ja nie mam... ale spoko zrobi go na 2200 Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no pewnie ze da tego palomino na ile wykreciles a tego 0.13 mikroan bedziesz mogl na tyle co koledzy pisali wczesniej czylo okolo 2500

ehh.. opolin... daj spokuj... 2500 to nawet ja nie mam... ale spoko zrobi go na 2200 Mhz.

Hmmm, kazda serie 1700 ? A ile bedzie stopnioof przy 2GHz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, kazda serie 1700 ? A ile bedzie stopnioof przy 2GHz ?

zależy od chłodzenia....

dobryy radiator i wentyl na 3500RPM i już masz 45 w stresie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rednacz chodzilo mi o oznaczenie athlon 2500 czy 2600 a nie MHZ :)

ehhh.. to pisz 2500+ a nie 2500 bo wszyscy muslą o Mhz...

w podpisie masz bląd...

nie Athlon 2000XP+ tylko Athlon Xp 2000+ np.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam inne pytanko mam 1800+  na 0,18 i czy duzo mi da przejscie na 1800+ na 0,13 bo mam taka mozliwosc???

ale ja juz bym wziol 1700+ bo jest jednak bedziej pewny.. juz tyle razy testowany wiec sie dobrze powinien krecic (nie patrz na mnie bo mam palomino :( ) ale tez juz myslalem o takiej wymianie, ale narazie se dam spokuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...