bzykofm Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Witam. Nie wiem czemu, ale od jakiegoś czasu co 20-30 sekund komp uruchamia flopa co wydaje wybitnie dobijający dźwięk. Usiłowałem odnaleść w biosie funkcje sprawdzania FDD ale nie znalazłem, aha kiedy jestem w biosie jest spokój. Poradzono mi zwiększenie pamięci wirtualnej, co uczyniłem ale nic się nie zmieniło :mur: :mur: :mur: Komp nie jest podłączony do netu, nie ma antywirusa ani firewalla.Na razie wyłączyłem dziada w biosie, ale jest to półśrodek, który nie rozwiązuje problemu.Rzdko używam flopa, ale wchodzenie za każdym razem do biosu to nie jest wyjście.Jakieś sugestie? Dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zwiększenie ilości pamięci wirtualnej??? Tutaj by się przydało przeskanowanie komputera dobrym programem antywirusowym i sprawdzenie pod kątem adaware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 W menadzeze urzadzen wylacz FDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Tutaj by się przydało przeskanowanie komputera dobrym programem antywirusowym i sprawdzenie pod kątem adaware. Może być avast! ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Avast? Średnio. Zacznij od: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151728 Proponuję BitDefender. Ewentualnie http://www.free-av.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Reinstalowales winde? Czasami proste sposoby moga pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 A ja dodam swje sugestie: Flop warczy i kręci się zawsze gdy ma odwrotnie podłączoną tasiemkę, poza tym zobacz w STANDARD CMOS SETUP ustawienia dyskietki A oraz B. Spójrz również na FDC (Floppy Disk Controller). Warto również uwagę zwrócić na Floppy Drive Swap/Floppy Drive Seek - te opcje są odpowiedzialne za sprawdzanie czegośtam przy flopie - i po ich włączeniu też flop zaczyna dziwnie pracować. Poza tym zajrzyj też do menedżera urządzeń - czy nie ma konfliktów z kontrolerem lub stacją. Jeżeli to nie rozwiąże problemu to weź jakąś stację od znajomego i sprawdź czy z nią będzie się dziać się to samo, po uprzednim upewnieniu się o tym, że w/w opcje są dobrze ustawione. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 mam to samo, a to wszystko przez Wirusa, lub adware jakies tam, polecam kolego przeskanowanie kompa pod tym katem, ewentualny format... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Avast! + wywalenie kilku wirów pomogło :-) Dzięki!! kuniec :-) Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez bzykofm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) ja nie rozumie.... wywalenie kliku wirusow :? ludzie zacznijcie uzywac antywirusow albo nie... lepiej zaczac myslesc podczas sciagania, przegladania stron... Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 ja nie rozumie.... wywalenie kliku wirusow :? ludzie zacznijcie uzywac antywirusow albo nie... lepiej zaczac myslesc podczas sciagania, przegladania stron... ja też nie, ale pomogło, moj komp nie jest podłączony do netu, wię nie używałem antywirusa, ale widocznie coś się przywlokło na jakimś nosniku. Teraz uzywam :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...