rotciv19 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Witam! Mam do was takie pytanie czy opłaca się kupić (i czy to jest w ogóle możliwe) płytę Gigabyte GA-VM900M i procesor Intel Core 2 Duo E4300 1.80. Przy tej płycie piszą, że niby obsługuje core 2 duo, ale ja się nie znam i nie wiem czy będą pasować do siebie. Nie chcę kupować jakiejś lepszej płyty ponieważ musiałbym kupować nowy RAM, nową grafe i nowy dysk. Nie wiem jednak czy to mi się opłaci i czy nie poczekać jeszcze z rok i wymienić wszystko na nowe. Dokładniejsze info: MSI PM8M3-V ntel Core 2 Duo E4300 1.80 Moja aktualna konfiguracja to: Epox EP-4PLA(I) Intel Celeron 2,8 Ghz 2x Kingston DDR SDRAM 512 MB Dysk twardy 120GB Radeon RX9550SE (128 MB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 każda płyta jak na razie ma kontroler ATA. Co do AGP to Później będziesz żałował. Można wsiąść asrocka 4CoreDual-VSTA i pomalutku będziesz sobie przechodził na Pci-e i ddr2. Tylko że oc lipa I Pci-e 4x max. W przypadku gorszych grafik różnica w wydajności prawie nie zauważalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rotciv19 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Dobra, mam do was jeszcze jedną prośbę, a mianowicie jaką polecicie mi płytę główną pod intel core 2 duo, w której koniecznie muszą znajdować się wejścia DDR SDRAM i najlepiej ze dwa wejścia ATA. Grafikę bym miał na PCI-E. Doradźcie co tu można by w miare dobrego kupić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Po co pchać się w jakieś shitowe płytki teraz z ddr1 i ddr2 agp z pci-e pod c2d, nic ciekawego nie ma jedynie asrock , ja bym na twoim miejscu poczekał ten rok i złożył coś normalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...