maybach Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Witam. Mam zajebisty problem :( Zainstalowalem DX9.0 i od tej pory nie dziala mi karta dzwiekowa, zarowno SBLive! jak i AC'97. Problem wyglada tak jak w screenie ponizej. Reintslowalem stery do SB najnowsze jakie sa, wrocilem do DX8.1 nawet SP1 zaistalowlaem i caly czas to samo. Sterownik jest ale nie wlaczony (tak jak w kolku na czerwono). Katra instaluje sie normalnie, bez zadnych bledow, przekladalem w inne sloty PCI i to samo :( :( :( Powiedzcie jak to wlaczyc, bo juz walcze tydzien i nic, reinstall nie wchodzi w gre :!: Moze w rejestrze recznie jakos to sie odpala :?: Maybach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 ludziska, please, help me, bo mnie zaraz cholera wezmie :( jakis admin winnt/2k/xp moze ma o tym pojecie, moze chociaz jakies sugestie inne niz napisalem powyzej :(:(:(:(:( <---- taki mam wlasnie dzis humor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 pogrzeb sobie w uslugach ... Administracja systemu -> uslugi (tzn jakos tak bo ja mam w2k i do tego jeszcze english wiec w XP moze to sie ciutke inaczej nazywac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 POwiem szczerze ze nie mam pojecia , niegdy nie widzialem takiego bledu . Mam guupi pomysl i bez sensu , ale zaintaluj inne sterowniki do dzwieku . Chodzi mi tu o Kx-project . Mowie o tym dlatego , ze z tego co czytalem na forum ludzi co robia te stery , to one sie inaczej intaluja a pozatym inaczej odpalaja na starcie systemu( wiec moze cos przestawia w rejestrach ) . A patrzac na ten dziwny blad jaki wywalil windows , to jest tam cos o wystartowaniu sterownika . Moze cos sie pokaszanilo w momencie jak odinstalowales directx , i mysle ze ciezko bedzie to naprawic . BTW mysle ze i tak czeka cie reinstal . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzess81 Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 ja mam chyba podobny problem. mam SB128PCI i oprocz tego zintegrowany AC97 na plycie gl. winXP wykrywa i instaluje SB sam i bez problemu. problem polega na tym ze po wlaczeniu kompa dzwiek nie dziala; dopiero jak uruchomie komputer ponownie SB dziala. Szukalem rozwiazanie tego problemu i znalazlem takie cos: http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/t1066427444 Pisza tam o reinstalacji plików swenum odpowiedzialnych za urzdzenie PnP. polega to na tym ze wgrywa sie pliki od98 do XP. Probowalem zrobic tak jak tam mowia ale cos zle robie bo komp mi sie wieszal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 wyłącz jedno urządzenie,tj sb lub zintegrowaną przez menadżera, zobacz w direct x zakładkę direct sound rzuc screen zinf. o przerwaniach ,może zasoby dadzą się inaczej skonfigurować,ewentualnie naprawa systemu w instalatorze :wink: UPDATE w msconfig jest opcja windows audio czy coś tam może to jest wyłączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...