Yacho Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 na wstepie chce zaznaczyc ze wiem iz jest to zly marketingowo oznaczony jako sprzetowy raid ktory w istocie jest softowy - moj problem wyglada tak Na macierzy chcialbym zainstalowac debiana - niestety instalator widzi mi dyski osobno - czy jest gdzies sterownik pozwalajacy zobaczyc raida z intela pod linuxem ? nie moge rozwalic maciezy na mniejsza zeby zostawic kawalek gołego dysku linuxowi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Hmm... powiedz, macierz tworzyłeś przez konfigurator w biosie czy w windowsie? Bo nie wiem jak ta chipset ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 tworzylem w biosie niestety, dowiedzialem sie ze jest cos takiego jak paczka dmraid - i jesli zainstaluje to pod etchem livecd, to jest ok widzi moją macierz - problem w tym ze nie bardzo mam mozliwosc odpalic apta podczas instalacji - a zabawa z zaleznosciami z udpkg doprowadza do szału :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...