Skocz do zawartości
Ruonim

Konfig Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Foxconn (WinFast) MCP61PM2MA-8EKRS2H (MCP61P) ~220zl

a-data 667 mhz 1gb ~180zl

brisbene x2 3600+ ~230zl

Co myslicie o tkaim zestawiku. Mam zamiar moja plyte,ram i procak sprzeda i to kupic:)

kurna dapiero zaowazylem ze nie da sie kupic tej plytki w polsce :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten abit mnei wenrwia bo ma heat pipe mosfety i mostek poalczony.

Nie rozumiem. Czemu narzekasz na OTES? Źle działa? Może się nie podoba wizualnie? A to sory winetu

Niby ten abit lepszy jest od tego asusa

No ba. Parę razy.

Płyta na złom, pamięć w dwóch kostkach (czemu rezygnujesz z duala?), proc ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja sie podczepie pod pytanie. Proca i ram wezme w Proline, ale zastanawiam sie jeszcze nad plytka. W sumie zalezy mi na zintegrowanej grafie, chociaz jesli bedzie jakas dobra plyta bez grafy, to jakos to przezyje. Max. 250zl, jest cos ciekawego w Proline lub Arest.pl ?

EDIT:

OC oczywiscie jako takie musi byc ;)

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yyyy, masz na mysli tego Foxconna co na egieldzie testowali ? Jesli tak, to fajny rzeczywiscie, ale troche mnie martwi PCiex 8x, i to nie przez wydajnosc, ale przez to, ze na niektorych grafach sa problemy na 8x :/ Znowu z drugiej strony gdzies (nie pamietam gdzie) czytalem, ze teraz sprzedawane Foxconny maja juz wszystkie PCIex 16x, prawda to czy falsz ? :)

A co myslicie o plytach ABIT NF-M2S i NF-M2N ?

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yyyy, masz na mysli tego Foxconna co na egieldzie testowali ? Jesli tak, to fajny rzeczywiscie, ale troche mnie martwi PCiex 8x, i to nie przez wydajnosc, ale przez to, ze na niektorych grafach sa problemy na 8x :/ Znowu z drugiej strony gdzies (nie pamietam gdzie) czytalem, ze teraz sprzedawane Foxconny maja juz wszystkie PCIex 16x, prawda to czy falsz ? :)

A co myslicie o plytach ABIT NF-M2S i NF-M2N ?

Tak Winfast - Foxconn mozna powiedzieć ze to samo :P

Właśnie słyszałem że te nowe rewizje już mają pci-e x16 , zresztą nawet na aukcjach tak opisują :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, kusi mnie ten Foxconnik, ale z drugiej strony chcialbym cos, co bedzie mialo rowniez zlacze DVI na zintegrowanej grafie. Jaka plyte w takim wypadku mozna by polecic, zeby to mialo jakies OC ?

A co do Foxconna, to ktoraz tych, to ta dobra ? :) http://www.skapiec.pl/site/cat/13/filtr/_3...4_0_0_0_0_0_0_0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, kusi mnie ten Foxconnik, ale z drugiej strony chcialbym cos, co bedzie mialo rowniez zlacze DVI na zintegrowanej grafie. Jaka plyte w takim wypadku mozna by polecic, zeby to mialo jakies OC ?

A co do Foxconna, to ktoraz tych, to ta dobra ? :) http://www.skapiec.pl/site/cat/13/filtr/_3...4_0_0_0_0_0_0_0

jak sie nie myle to chyba ta http://www.landcom.pl/product_info.php?products_id=5897

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanie.

Czy warto mi na dzień dzisiejszy Wydać około 1000zł na:

Abit KN9 Ultra / X2 3800+ / 1GB 667 GoodRam CL5 / Galaxy 7600GS 256MB?

Czy też lepiej poczekać trochę, powiedzmy do wakacji i mieć nadzieje, że pokaże się jakaś ciekawa karta DX 10, typu Zotac 8600GT wyceniany obecnie na jakieś 550zł?

A po 2, jeśli w tej cenie znacie lepsze bajery (zwłaszcza mobo) to proszę mnie poprawić.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc:

Abit KN9 Ultra / X2 3600+ Brisbane / 1GB 667 GoodRam CL5 / Galaxy 7600GS 256MB?

P.S. Czytam, że z tym KN9 są kłopoty z odczytem temperatur itd... ;// Mimo to ona, czy jest alternatywa?

Asus M2N-E nForce 570 Ultra ???

Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI ???

Chodzi mi o to, że za jakiś czas dobrał bym do tego kolejną kostkę 1GB, a kartę wymienił na coś pod DX10. Nie ma być to demon do gier, tylko zwykły piecyk do pracy i pogrania. :D Jednocześnie OC proca będzie nieodłącznym elementem jego egzystencji :D

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sluchaj sie go! :D

po pierwsze trzymaj sie z daleka od tego asus! :kijem: a co do gigaszitow to nigdy nikt nie mial zaufania <_<

ramy mozesz wziac z morele.net lub www.sklepwgk.pl A-DATY. sa to naprawde dobre pamieci, wystarczy poczytac troche na forum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@beka, Nie chcę brać 2X512, bo mam zamiar z czasem dokupić drugą kostkę 1GB. Co prawda przy 2x512 dostał bym CL4 a nie CL5, no ale cóż.

No chyba, że 1024 Geila CL4 za 220zł.

@junioor, Czyli z pełnym przekonaniem brać KN9 tak? Niestety nie czytałem o DDR2 z tego względu, że posiadam DDR i do tej pory mnie to nie interesowało, a że GoodRamy zwykle są ok, to je wybrałem. Ale skoro mówisz, że te A Daty są lepsze, to poczytam :D

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi