Cinek91 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam! Chcialbym wymienic w swoim kompie zasilacz. Ja wybralem ten, a co o nim mysla eksperci? ;) http://allegro.pl/item187428011_pentagram_...wydajnosc_.html Wiem ze takie tematy sa meczace ale chcialem sie upewnic czy zasilacz bedzie OK :P. Komp taki jak w sygnaturce. Z gory dzieki za pomoc. Pozdro Edit: Dodam ze planuje upgrade komputera ;). Na pewno wymienie karte graficzna i dodam RAM Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez Cinek91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Za takie pieniądze brał bym raczej jakiegoś Amacroxa. Lub dołożył ~50zł i brał Huntkeya HK350AP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Dokładnie Amacrox wypada tu dobrze http://zenfist.pl/pID/1027.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Pentagram 370W jest również z pewnością dobrym wyborem do konfigu, który masz i to nawet po zmianie grafiki na np 7600gt czy7900gs. Ze względu na niewielką róznicę w cenie zalecam jednak zastanowienie się nad Pentagramem 460W (róznica 35-40zł), który będzie mógł uciagnąć więcej niż HK czy wspomniany Amacreox. Pamiętaj, ze Pentaki to bardzo nowoczesne zasiłki produkowane przez legendarnego Sirteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Ja także szukam nowej zasiłki ale bardzo, bardzo, bardzo zależy mi na ciszy :-P Komp taki jak w sygnaturce, teraz używam Enermaxa model: EG465AX-VE(G)(FMA), jest on w miare cichy ale jednak przeszkadza mi odgłos jego wentylatora, nie mogę go wymienić ponieważ zasiłka jest jeszcze na gwarancji i jest zaplombowana. Moglibyście mi coś polecić o podobnej mocy? cena +/- 200zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 No własnie, mi też zależy na ciszy... Jak w tym sprawuje się Pentagram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Nie chce otwierac kolejnego watku, wiec dolacze sie tutaj. Co polecacie do troche starszej konfiguracji : plyta GA-8ITX3 (http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-8itx3.html) cpu: p4 1.7 GHz ram 768 MB RDRAM HDD: 3 x 250 GB Western Digital wifi: Edimax 7128g gpu: galaxy 7600 gtx 256 MB zalman cooling Obecnie mam FEEL ESP-300ATXSP4 strasznie glosno chodzacy i mam watpliwosci, czy to wystarcza, bo czesto w grach komp sie zwiesza i pomaga tylko hard reset do wydania ~300 pln, oczywiscie im mniej tym lepiej :-) priorytet: stabilnosc, cicha praca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 powinna styknac delta 350 z allegro. koszt okolo 40zl :) oczywiscie zakladajac ze tylko do tego konfigu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiggly Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 lub Fortron albo modecom mc lub amacrox 400 pnf (delta i fortron <100zł, mc i amacrox około 120 zł). Szkoda wydawać więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Nie chce otwierac kolejnego watku, wiec dolacze sie tutaj. Co polecacie do troche starszej konfiguracji : plyta GA-8ITX3 (http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-8itx3.html) cpu: p4 1.7 GHz ram 768 MB RDRAM HDD: 3 x 250 GB Western Digital wifi: Edimax 7128g gpu: galaxy 7600 gtx 256 MB zalman cooling Obecnie mam FEEL ESP-300ATXSP4 strasznie glosno chodzacy i mam watpliwosci, czy to wystarcza, bo czesto w grach komp sie zwiesza i pomaga tylko hard reset do wydania ~300 pln, oczywiscie im mniej tym lepiej :-) priorytet: stabilnosc, cicha praca delty, fortrony i inne polecane rzreczy. jak chcesz markoe to chieftec gps 350EB 101A za 140pln pociagnie to z reka w rzyci (bo palec to za malo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 lub Fortron albo modecom mc lub amacrox 400 pnf (delta i fortron <100zł, mc i amacrox około 120 zł). Szkoda wydawać więcej. Dzisiaj spojrzalem jeszcze raz na plyte i od zasilacza wchodza do niej 3 kable, jeden 4 pinowy kolo procka, jeden 20 pinowy do plyty i jeszcze jeden 6 pinowy ( piny ulozone w ten sposob - oooooo ) zaraz nad tym 20 pinowym. Tymczasem patrzylem na modecom mc-350 atx 2.0 pfc i tam nie ma kabla 6 pinowego za wyjatkiem zasilania do PCI-E, ja mam karte agp Czy taki zasilacz bedzie pasowal do mojej plyty ? Dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 i jeszcze jeden 6 pinowy ( piny ulozone w ten sposob - oooooo ) zaraz nad tym 20 pinowym.zakup przejsciowke ATX -> ATX + AUX. sam mam plyte z tym zlaczem i pol roku szukalem przejsciowki :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 zakup przejsciowke ATX -> ATX + AUX. sam mam plyte z tym zlaczem i pol roku szukalem przejsciowki :/ A pamietasz moze gdzie taka przejsciowke zakupiles ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...