Skocz do zawartości
maciek fly

Temperatura Dysku Twardego

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

posiadam dysk hitach e7k100 (hte721080g9at00 - 80gb, 7200rpm, ata), laptop jak w podpisie.

temperatura podczas pracy (normalne zastosowania typu internet+muzyka+proste programy w tle) 56-58*C,

natomiast podczas grania temperatura wzrasta do okolo 62-63*C.

do pomiarow uzywam NHC.

z tego co widzialem, to sa tutaj uzytkownicy z takimi (lub podobnymi) dyskami,

wiec chetnie porownam temperaturki. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako że już dawno wyleczyłem się z "monitoringu" tego co się dzieje wewnątrz pc specjalnie dla ciebie zainstalowalem speedfana, posiadam taki sam dysk i temperatura wynosi ~ 50 przy giercowaniu na pewno podchodzi pod 60 ale powiem ci szczerze, ze W A L I mnie to i to jest najzdrowsze podejście [;

ale ja już zainstalowałem speedfana :> to tak z ciekawości spytam - współczynnik CPU wynosi 59stopni, ale już Core 0 - 37 Core 1 - 41

ktorym wskazaniom wierzyć?

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim Acerze, jak go zabiorę w trudne warunki do łóżka to temperatura dysku 70 stopni a procka 80/90 stopni. Miałem to też gdzieś tak długo jak nie zaczął się wyłączać. Od pewnego czasu nawet przy pracy na kolanach lubi się przegrzać i wyłączyć:) Oooo jak bardzo znów chciałbym móc walić temperaturę ale za czyszczenie życzą sobie 70-90 zł... Doszedłem do wniosku, że jak się czasem wyłączy to mi nie zaszkodzi:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi