maciek fly Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 witam, posiadam dysk hitach e7k100 (hte721080g9at00 - 80gb, 7200rpm, ata), laptop jak w podpisie. temperatura podczas pracy (normalne zastosowania typu internet+muzyka+proste programy w tle) 56-58*C, natomiast podczas grania temperatura wzrasta do okolo 62-63*C. do pomiarow uzywam NHC. z tego co widzialem, to sa tutaj uzytkownicy z takimi (lub podobnymi) dyskami, wiec chetnie porownam temperaturki. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelb Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 W asusach z tej serii (A6) niestety chłodzenie nie jest najlepsze, i temperatura ta jest normalna. Sam posiadam a6jc i tez sie grzeje :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 U mnie przy 55 laptop daje sygnal o przegrzaniu :] Max jaki osiagnalem to chyba 50, przecietnie w Windowsie (+ podstawka chlodzaca) = 38. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) jako że już dawno wyleczyłem się z "monitoringu" tego co się dzieje wewnątrz pc specjalnie dla ciebie zainstalowalem speedfana, posiadam taki sam dysk i temperatura wynosi ~ 50 przy giercowaniu na pewno podchodzi pod 60 ale powiem ci szczerze, ze W A L I mnie to i to jest najzdrowsze podejście [; ale ja już zainstalowałem speedfana :> to tak z ciekawości spytam - współczynnik CPU wynosi 59stopni, ale już Core 0 - 37 Core 1 - 41 ktorym wskazaniom wierzyć? Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek fly Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 mnie rowniez "wali", komputer pracuje 24/24 (100mbit/s lacze^^), wyleczylem sie z badania temperatur itd. w momencie gdy kupilem laptopa, a wierze, ze bede jeszcze zdrowszy gdy kupie macbook'a. ;) cheers! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 teraz gdy laptopa "pracował" ;) całą noc temperatura wynosi 55 stopni ale zagadką pozostaje dla mnie temperatura procka, nikt nie pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek fly Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 ja po 3h grania mam na procku 64, w standby mam ok 59, więc wierz wyższym. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 W moim Acerze, jak go zabiorę w trudne warunki do łóżka to temperatura dysku 70 stopni a procka 80/90 stopni. Miałem to też gdzieś tak długo jak nie zaczął się wyłączać. Od pewnego czasu nawet przy pracy na kolanach lubi się przegrzać i wyłączyć:) Oooo jak bardzo znów chciałbym móc walić temperaturę ale za czyszczenie życzą sobie 70-90 zł... Doszedłem do wniosku, że jak się czasem wyłączy to mi nie zaszkodzi:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 U mnie LOAD: 22st, po 30min: 34st, po graniu: 44st, a ogólnie idle (www, mp3, dn) po kilku(nastu) godzinach 40-41st. A jak laptop jest na łóżku to tak 42st. (stały pomiar NHC). A ja myślałem ciągle o zakupie podstawki ;o Poczekam na TT iXoft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...