jotixel Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Witam, za pomoca programu TweakXP ustawilem sobie taki oto wyglad desktopu: http://3bsd.pl/lista.JPG Jednak chcialem sie dowiedziec jak mozna taki efekt "wyczarowac" bez w/w programu. Nie chce zeby ladowal mi sie do pamieci i siedzial w tray'u, dodatkowo spowalnial start. Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kes34 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 link nie dziala. prawdopodobnie sie da, chyba ze wyczarowales cos naprawde magicznego (rozumiem ze zmieniles theme i byc moze icony i animacje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotixel Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 link nie dziala. prawdopodobnie sie da, chyba ze wyczarowales cos naprawde magicznego (rozumiem ze zmieniles theme i byc moze icony i animacje). Juz dziala :) delegowalem nowa domene i cos namieszalem... Wiec ponawiam pytanie:) Wie ktos jak zmienic ikony na takie jak wyzej (w linku) ? Przypominam ze to TweakXP ustawia taki styl desktopu. Ja chce to zrobic recznie bez ladowania Tweak'a do Tray'a przy starcie. Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 wlasciwosci>ekran>wyglad: zaawansowane tam masz rozmiar ikony, domsylnie jest 48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotixel Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 wlasciwosci>ekran>wyglad: zaawansowane tam masz rozmiar ikony, domsylnie jest 48 Well, nie zupelnie o to mi chodzilo... Po ustawieniu mniejszej ikonki desktop wyglada tak: http://3bsd.pl/desktop.JPG Co nie odpowiada temu co tworzy TweakXP. Z zachowania sie ikon na pulpicie ustawionym przez Tweak'a, wyglada jak zwykle okno z ustawionym widokiem "lista" Tak sobie pomyslalem, czy nie glupim pomyslem byloby zainstalowanie wszystkich programow, skonfigurowanie, a nastepnie stworzenie lokalna strone HTML z likami do programow, a nastepnie ustawienie jej jako Active Desktop ? Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zastanawia mnie czy TweakXP nie tworzy na pulpicie ukrytego pliku desktop.ini ? Sprawdź to. Ogólnie polecam poczytać o desktop.ini. Nie wiem dokładnie czy jest tam opcja ustawienia widoku folderu, ale pewnie dosyć szybko można to sprawdzić. http://msdn.microsoft.com/library/default....ding/custom.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 sprawdz tez czy po odinstalowaiu tweak'a jego ustawienia dotyczace pulpitu nie zostana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Przyłączam się do pytania: czy komuś udało się zrobić takie ikonki? Mnie po odinstalowaniu tweak-xp ikonki wróciły do poprzednich wymiarów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ikonki wrócą do normalnego wyglądu po kazdym restarcie explorera. Jezeli sie uzywa jakiegos programu niema potrzeby zeby działał cały czas, musi byc uruchomiony tylko na chwile zeby przestawić ikony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Mozna uzyc DesktopListView: http://iamwill.com/dev/desktopListView/full/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Mozna uzyc wielu rzeczy, ale zawsze trzeba uzyc dodatkowego programu. Tez dzisiaj napisałem cos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Wrzucił byś SGJ ten programik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 DeViewSet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Bardzo przyjemne i juz zassane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zrobiłem nową wersje. Doszły 2 układy ikon i nie przestawia juz na widoku ikon na autorozmieszczanie po wczesniejszym uzyciu raportu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...