Skocz do zawartości
HELLBOY

Niewłaściwa Praca Nagrywarki Dvd Optiarc Ad-7530a

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno zakupiłem laptopa firmy BENQ. Jest to model P52. Było by wszystko w porządku gdyby nie wadliwa praca nagrywarki DVD. Po nagrywaniu płyty DVD okazuje się, że tylko ona potrafi tę płytę odczytać. Inny czytnik DVD w komputerze ma dość poważne problemy z odczytem. O odtworzeniu filmu na zwykłym DVD do telewizora możemy zapomnieć. DVD podaje błąd dysku. Nagranie natomiast na płycie RW przebiega bezproblemowo i tą płytę odczyta każdy czytnik komputerowy jak i zwykłe DVD. Czytałem na różnych forach, że jest to dość popularny problem i podobno wystarczy zmienić firmware nagrywarki. Powinno pomóc. Niestety nie mogę znaleźć nigdzie firmware do modelu 7530. Czy mogę prosić o jakieś porady? W czasie próby nagrywania programem CloneDVD podało mi komunikat o niekompatybilności ASPI. Znalazłem ASPI DRIVER 4.71 ale to nic nie dało. Jak problem występował tak występuje.

Przypomnę: nagrywarka DVD Optiarc AD-7530A

P.S. Jeżeli nie podałem jakiś ważnych informacji potrzebnych do rozwiązania problemu proszę o informację.

Przepraszam za napisanie tego posta 2 razy. Nastąpił problem z siecią. Proszę moderatora o skasowanie tego duplikatu.

Edytowane przez HELLBOY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...