Mr. bob Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Witam :] planuje zakup Seagate Barracuda IV 7200.7 ST340014A nigdy nie mialem stycznosci z "barakami" kozystalem głownie z WD 7200. jak barakuda ma sie przy nim, głownie chodzi mi o to by nie zwalniał a nawet oczekuje by chodził szybciej... I czy on działa głosno... bo nie chce słuszec ruskiego tanka jak mi wjezdza w obudowe :) z gory dziekuje :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 hym IV czy 7200.7 ?;] IV to stare ciche i na dzisiaj wolne dyski,, 7200.7 [NA ATA!, sata już nie] to fajne ciche dyski ale o takiej-sobie wydajności może zainteresujesz się samsungiem sp1614n?,, lepszy od 7200.7 pod każdym względem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Miałem barke IV. Cichutki średnio szybki. Teraz mam barke VII i Maxtora 9 z 8mb cache. Seagate B 7 jest trochę głośniejszy od IV, ale i tak głośność jest OK. Jest szybszy od IV. w testach wypada gorzej niż Maxtor, ale w codziennym użytkowaniu jest to różnica nie zauważalna. Żałuję, że te 2 lata temu nie kupiłem 2 Seagate zamiasy tego Maxtora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. bob Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 dokładnie chodzi o dysk: Seagate Barracuda 7200.740 GB model: ST340014A Ultra ATA/100 7.200 obrotów/min. 2 MB cache ale na zdjeciu jest Seagate Barracuda ATA IV http://allegro.pl/item187367675_40_gb_seag..._100_kabel.html wiec o co w koncu chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Mam dokładnie ten sam model. Śmiało mogę go polecić. W dodatku przeżył sporo upadków. Raz zapomniałem że mam go w plecaku i żuciem plecakiem na płytki, a dysk dalej OK. 0 badów :D. Kumpel miał samsunga nie wiem jaki model dokładnie, jakiś 40GB. Też sporo przeszedł, ale poddał się po kontakcie z asfaltem. Zaczęły lecieć na nim sektory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 IV to stare ciche i na dzisiaj wolne dyski,, 7200.7 [NA ATA!, sata już nie] to fajne ciche dyski ale o takiej-sobie wydajnościIV to jedne z najcichszych dysków jakie produkowano, a 7200.7 z cichością nie mają nic wspólnego, mam jednego, słyszałem inne dwa, cóż można to określić tylko mianem "tragedia". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. bob Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 hary to polecasz mi go czy jakis inny model w podobnej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 @hary ja mam Seagate VII 40gb 2mb i jest cichy. Głośniejszy od IV, ale poziom głośności jest na prawdę OK. nie wiem jak to jest z innymi pojemnościami, ale te 40 nie są głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Myśle że ta barca to dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Barka IV jest wybitnie cicha, świetny dysk do "sajlent pc". Moja stała się dopiero głośna, jak stałem się posiadaczem samsunga 2.5' :D . MASAKRA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. bob Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 wezme ta barke :] zobaczymy co z tego wyjdzie? btw... po ile one chodza? aby nie przeplacic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...