Skocz do zawartości
Nygas

SB 5.1 + 4 glosniki i ich aktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

no mam maly problem, gdy wiebieram 4 glosniki w ustawieniach dzwieku (w programie surround mixer dolaczony do sterownikow), to wszystko ladnie dziala ale po restarcie kompa jest znowu tylko dzwiek w 2 glosnikach i musze echodzic do tych opcjach (co dziwne jak wejde do opcji dzwieku to widze ze jest wybrane 4 glosniki) ale i tak musze jeszcze raz wybrac 4 glosniki i sie uaktywniaja dopiero.

w ustawieniach dzieku widnowsa (panel sterownia->dzwieki) tez mam zaznaczone 4 glosniki wiec nie rozumiem

moze ktos mi powie gdzie jest jakis wpis odpowiadajacy za to ?!

uzywam w2k.

czasami jak przeinstaluje sterowniki i cos tam pozaznaczam no to robi ale nie zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam problem, ale w Win XP...

Wchodzisz w Panel sterowania/Dźwięki i urządzenia audio. Klikasz na Zaawansowane... i wybierasz rodzaj posiadanych przez Ciebie głośników - Głośniki kwadrofoniczne. U siebie musiałem wybrać Surround Sound 5.1 bo kompa mam podłaczonego pod 6-kanałowy amplituner.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisalem przeciez ze tak robilem

ale to nic nie pomaga

uaktywniaja sie glosniki na 'teraz' ale po restarcie systemu znowu trzeba robic to samo

wsumie juz przeinstalowalem sterowniki i juz robi all dobrze

ale i tak jestem ciekaw jakis wpis, plik, program ? odpowiada za to ile glosnikow ma byc aktywnych

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi