Xavi Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Więc miałem sobie ubuntu 7.04 vel Przebojowy Jelonek. Zachciało mi się windowsa. Przy partycjonowaniu miałem dwie puste partycje(50GB i 2GB) Chciałem sformatować tą 50GB i tam postawić windowsa. No dobra, daje kasuj. Partycji nie ma(jest Obszar nie podzielony na partycje) naciskam ENTER aby zainstalować w tym miejscu windowsa i instalator na mnie krzyczy że to nie jest partycja systemowa albo jakoś tak. Więc użyłem tej mniejszej partycji 2GB i wszystko poszło bez problemów. I jestem :szczerbaty: Chciałbym mieć dostęp do tej partycji, najlepiej jakby była ona NTFS, ponieważ nie mam gdzie gierek stawiać :szczerbaty: Próbowałem via sdisk odpalany z dyskietki sformatować tą partycję ale nie wykrywa żadnych partycji.(w opisie było że współpracuje z NTFS, EXT3 etc.) Znacie jakiś darmowy soft którym będę wstanie zmusić tą partycję do współpracy. Tylko nie wyjeżdżać mi z Gparted bo pogryzę. Grrr... Nie działa z nim moja myszka na USB a myszki na PS/2 wywaliłem szmat czasu temu. Zależy mi na darmowym sofcie bo niestety trial partition magicka nie pozwala na zapisywanie zmian. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Mój komputer->prawy przycisk myszy->Zarządzaj->Magazyn->Zarządzanie dyskami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Dzięki jest już w trakcie formatowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...