thewall Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) Która kartę wybrać? Cel - głównie obróbka zdjęć, filmy. W gry gram rzadko. Czy mozliwości karty i kręcenie procka mają ze sobą coś wspólnego? Chciałbym zeby karta była niezawodna. 1. Radeon X1600Pro PCI-E Gigabyte GV-RX16P256DE-RH Silent Pipe II 256 MB TV-out / DVI BOX (128-bit) 2. Radeon X1650Pro PCI-E Asus EAX1650PRO SILENT/HTD/256M 256 MB TV-out / DVI BOX (128-bit) 3. Radeon X1650Pro PCI-E Gigabyte GV-RX165P256D-RH 256 MB TV-out / 2xDVI BOX (128-bit) 4. Radeon X1650 Pro Asus Gamer 256MB TV&DVI BOX Dzięki z góry. Edytowane 23 Kwietnia 2007 przez thewall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Lepiej powiedz ile chcesz wydac na karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thewall Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Do ~400zł. Procek E4300/E4400. W mobo będą złącza PCI-E x 16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Lepiej kupić coś ze stajni NVidii, np. Galaxy GF 7600GS Zalman, lub Palit 7600GS sonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thewall Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Słyszałem opinię że ATI są lepsze do 2D, a nVidia to głównie do gierek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 To źle słyszałeś Chyba ze masz na mysli jakość obrazu, choc i tutaj roznice sa obecnie niewielkie. Bierz 7600gs Galaxy lub Palit jesli zalezy ci na wydajniejszej karcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thewall Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Tak chodziło mi o jakość obrazu. A te co podałem do zdjęć nie wystarczą? Czym się różni Galaxy 7600 w wersji GS od GT? Która lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 GT ma niższe tylko takty, więc nie opłaci się jej brać, bo GS dokręcisz wyżej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 GT ma niższe tylko takty, więc nie opłaci się jej brać, bo GS dokręcisz wyżej .GT ma wyższe, mała pomyłka :) Cokolwiek byś nie wybrał będzie dobre ( jeśli nie grasz ) w 2D nie zobaczysz dużej różnicy. Ale ja bym kupił 7600gs B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 sory za pomyłkę :) spieszyło mi się troszki ... ja również jestem za 76OOGS , ta karta na to zasługuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 7600GS ddr3 od Palit'a Jakość obrazu między NV a ATI wg. mnie niewielka na chwilę obecną, a zawsze ma się wydajniejszy układ za podobną cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thewall Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Zanim ostatecznie wybiorę mam jeszcze pytanko. Co stracę poza graniem w full detalach w niektóre gry gdy wybiorę GF7600/Radeon1650pro, a nie wybiorę Radeona x1950pro. Do czego nie będę mógł wykorzystać tych starszych kart? Gdzie bedę miał mniejsze mozliwości? Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Będziesz miał mniejszą ilość klatek na sekunde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thewall Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 To również dotyczy filmów? Czy będzie różnica jakości obrazu w filmach na DVD czy w innych formatach, oraz np w szybkości obróbki zdjęć itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 IMO nie. Szybkość obróbki zdjęć w tym przypadku będzie już zależeć od reszty. W jakości obrazu też nie zauważysz różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thewall Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Dzięki. Zatem w moim przypadku raczej nie ma sensu dopłacać 300zł jeśli różnica bedzie tylko w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 W twoim przypadku jesli nie grasz to wystarczy nawet integra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thewall Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) Integra odpada ;) Czym to się różnią te wyjścia: TV Output - via S-Video to Composite TV Output - via HDTV out cable Które lepsze? Co daje zgodność z HDCP (coś takiego jest np w ATI 1950pro). Filmy z HD DVD, Blu Ray. Warto w to obecnie inwestować? Czy może za kilka lat jak te formaty się upowszechnią będą lepsze karty do nich. Edytowane 9 Maja 2007 przez thewall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...