DaRoN Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Dziwne jest to, że AMD nie wypuszcza ESów.... przed premiera c2d aż huczało od tego jaki jest wydajny - a tutaj cisza. Ktoś wcześniej pisał, że to dlatego, że AMD nie chce sie ujawnić przed intelem. Dla mnie bzdura - przy kwotach z taką ilością 0, które wchodzą tutaj w grę, to myślę, że intel za odpowiednią cenę jest w pełni poinformowany o tym co się dzieje u zielonych.... A reklama tej rzekomej wydajności by sie przydała. Jestem bardzo ciekaw jak to będzie, jeżeli AMD pokaże coś to z chęcią wrócę na jakiś czas z intelowskiej platformy. Intel pewnie jako pierwszy wiedział jaką wydajność ma Phenom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 K10 znów opóźnione ? Na dokładnie premiera K10 ma być przesunięta na czwarty kwartał (Q4) bieżącego roku (chyba bo to w końcu fudzilla - ewidentny fanboy nv i intela ;0) http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...7&Itemid=35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ehhh AMD. Dopóki nie zobaczę i nie dotknę ich coraz to nowszych wynalazków to nie uwierzę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 K10 znów opóźnione ? Na dokładnie premiera K10 ma być przesunięta na czwarty kwartał (Q4) bieżącego roku (chyba bo to w końcu fudzilla - ewidentny fanboy nv i intela ;0) http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...7&Itemid=35 Maz bardziej wiarygodne zrodlo http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=3006 a tak robia nas w konia z opuznieniami,miejmy nadzieje ze niebedzie jak z 2900XT http://www.gaythumpers.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Ehhh AMD. Dopóki nie zobaczę i nie dotknę ich coraz to nowszych wynalazków to nie uwierzę ;) A że się tak spytam, miałeś w ogóle jakiegoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 K10 znów opóźnione ? Na dokładnie premiera K10 ma być przesunięta na czwarty kwartał (Q4) bieżącego roku (chyba bo to w końcu fudzilla - ewidentny fanboy nv i intela ;0) http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...7&Itemid=35 Mam nadzieję ze to info nie jest prawdziwe i że k10 ujrzymy jeszcze w tym roku - chodzi mi oczywiście o wersję desktop :) A co do Fudzilli to fakt że czasem pisza [ciach!]ły tyle ze jest to portal raczej pod ATI niż NVIDIĘ.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 A że się tak spytam, miałeś w ogóle jakiegoś?Byś poklikał w linki w jego sigu to byś wiedział... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Byś poklikał w linki w jego sigu to byś wiedział...ze świeżakiem dyskutujesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) A że się tak spytam, miałeś w ogóle jakiegoś? AMD czy K10 :D ? 5x Venice, Opterony 144/146, Opteron na am2 (3.2GHz na ac :D ), X2, S64 25+/28+/3k+, 4x Barton, 2x JIUHB i troche starszych. A co :lol: ? Edytowane 19 Czerwca 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) to go przygniotło :> ciekawe kiedy sie pojawia tak finalnie.. eh... i jaka będzie wydajność na am2 vs am2+ :| Edytowane 19 Czerwca 2007 przez bleys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) AMD czy K10 :D ? 5x Venice, Opterony 144/146, Opteron na am2 (3.2GHz na ac :D ), X2, S64 25+/28+/3k+, 4x Barton, 2x JIUHB i troche starszych. A co :lol: ? Oczywiście AMD bo K10 to raczej nie :wink: A nic, myślałem że jedziesz tylko na Intelu... ze świeżakiem dyskutujesz ;) :blink: Świeżakiem tu ... jak widać nie udzielam się tu za często Edytowane 20 Czerwca 2007 przez Roberto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 AMD Phenom Launch Schedule & Roadmap * AMD targets Barcelona to launch in Summer 2007 and expects ramp in frequency and volume subsequently. We can expect low clocked Barcelona in August timeframe * Phenom series to be launched in Nov-Dec with DVT samples in Sep/Oct timeframe * Phenom FX AM2+ part called FX-80 in Q4 timeframe and TDP for the FX series are yet to be determined * 45nm Deneb, Propus, Regor and Sargas STARS cores in H2 2008 * Single-core Lima has been removed from the roadmap so single-core Orleans will be replaced by dual-core Rana in Q1 next year. The mainstream segment will shift from single core to dual core by early next year * AMD expects to provide next schedule update in July Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Świeżakiem tu ... jak widać nie udzielam się tu za częstoa gdzie jak nie tu? brudzia z Tobą piłem czy co? nie znam Cię wiec i opinii nie wypowiadam, nie pisze ze małolat jesteś albo coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 a gdzie jak nie tu? brudzia z Tobą piłem czy co? nie znam Cię wiec i opinii nie wypowiadam, nie pisze ze małolat jesteś albo coś. To po jakiego grzyba wyskakujesz z tekstem ''ze świeżakiem dyskutujesz'' ja na twój temat nic nie napisałem to ta brudzia trochę nie na miejscu, a nie tu, jest na PClabie bardzie mi odpowiada układ tamtego furom... co nie znaczy że nie mam prawa tu zabierać głos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 @Roberto @ma1y Widzę, że oboje zjechaliście z tematu "Jego Ekscelencja K10" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 No i na razie cisza, ciekawe jak to będzie wyglądało w rzeczywistości. generalnie, gdyby historia znowu chciała się powtórzyć to znowu byśmy mieli godnego następce po A64 i Xp :) Jednak coraz bardzie zaczynam w to wątpić, gdyż ciągłe problemy finansowe, oraz jedna (moim zdaniem) chybiona inwestycja (kupno ATI) w połączeniu z niestety kiepskim marketingiem dają efekt bardzo przeciętny (łagodnie mówiąc) Chyba fenomenalne będzie dopiero fuzja GPU i CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 To po jakiego grzyba wyskakujesz z tekstem ''ze świeżakiem dyskutujesz'' ja na twój temat nic nie napisałem to ta brudzia trochę nie na miejscu, a nie tu, jest na PClabie bardzie mi odpowiada układ tamtego furom... co nie znaczy że nie mam prawa tu zabierać głosChodziło o to, że jak byś choć trochę się tutaj to słyszałbyś o osiągnięciach MaSella w oc czy to amd czy intela i nie podważał jego hmm wiedzy <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość geks Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) AMD Phenom X2 GE-series Model Core Frequency L2 Cache L3 Cache HT3 Bus GE-6600 2.3 GHz 2x512KB 2MB ~ 3200 MHz GE-6500 2.1 GHz 2x512KB 2MB ~ 3200 MHz GE-6400 1.9 GHz 2x512KB 2MB ~ 3200 MHz http://www.dailytech.com/AMD+Phenom+X2+GES...article7911.htm czyli ge-6400 1.9 ghz nastepca x2 3600 brisbane ge-6400 nastepca venice 3000+ brisbane 3600 x2 :) oj bedzie sie dzialo jesli jeszcze taki ge-6400 bedzie mial wydajnosc e6600 intela choc nowe oznaczenia mogly by oznaczac ze jest konkurentem Intel Core 2 Duo E6400 2,13 GHz czyzby nowy rating Edytowane 4 Lipca 2007 przez geks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (...) ge-6400 nastepca venice 3000+ brisbane 3600 x2 :) (...) o co chodzi? nie długo premiera a wstępnych testów es'ów jak nie było tak nie ma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) AMD Phenom X2 GE-series Model Core Frequency L2 Cache L3 Cache HT3 Bus GE-6600 2.3 GHz 2x512KB 2MB ~ 3200 MHz GE-6500 2.1 GHz 2x512KB 2MB ~ 3200 MHz GE-6400 1.9 GHz 2x512KB 2MB ~ 3200 MHz AMD nie pierwszy raz odwołuje się do wydajności konkurencji w swoich cpu ale najpewniej do nowych c2d 1333 np GE 6500 2.1 ghz pewnie będzie porównywalny z E6550 2,33ghz. GE 6600 2.3 ghz z E6650 2,66ghz Czyli TEORETYCZNIE można by przyjąć, że zegar w zegar k10 będzie szybszy od c2d ~10-15% Edytowane 5 Lipca 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Cya mreko i 40 innych nickow.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Phenom pod koniec grudnia? Jeszcze nie jest to pewne ale imo i tak premiera z deka za późno sie odbędzie :|. Powinni bardziej sie postarać aby procki wypuścić trochę wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Wprowadzenie do sprzedaży nowej generacji procesorów ma pomóc AMD w uzyskaniu dobrych wyników finansowych - spółka zapowiada przełamanie na czwarty kwartał bieżącego roku.Taa, i Penryn skopie im pupę, architektura c2d jest w prawie każdym segmencie i co oni chcą uzyskiwać? Za późno ten Phenom... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Jak to mawiają :) lepiej późno niż wcale, mam nadzieję, że AMD nie zawiedzie i pokaże na co ją stać. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Ja przestałem wierzyć w zapewnienia AMD od czasu HD2900XT i kupiłem P35+C2D, a później Penryna. Już nie wierzę AMD w nic. Jeżeli te dane są faktyczne i takie będzie porównanie wg oznaczeń to śmiech na sali dla AMD. Penryn będzie szybszy od C2D od 20 do 40%, a na dodatek będzie miał 45nm, więc będzie można liczyć na dobre O/C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Penryn będzie szybszy od C2D od 20 do 40%, a na dodatek będzie miał 45nm, więc będzie można liczyć na dobre O/C.ta, o 1000% bedzie szbyszy penryn od c2d albo jeszcze wiecej ;] a proces technologiczny nie determinuje dobrego oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Przecież nie wiadomo czy Penryn bedzie szybszy od Phenoma (były pogłoski ze jest na odwrót gdzieś na fudzilli chyba). Bez prawdziwych wyników nie ma co sie podniecać. Nie zmienia to faktu ze AMD sie spóźnia co mnie troche martwi. 6600Q już poniżej 1000 zł. AMD musi coś zrobić bo monopol zawsze jest zły dla konsumentów ;). Edytowane 22 Lipca 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Phenom + Crossfire spied ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 inquirer zawsze mial ciekawe rewelacje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Myślałem, że jakaś rewelacja a tutaj zdjęcia które nic nie "mówią". Ze niby Box od procka mają. I co z tego ? Kurcze ja czekam na jakieś realny testy. Nawet jak Phenom bedzie lepszy od Penryna to premiera wszystko zabije. Czemu tak późno :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...