Gość <account_deleted> Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Jak tak dalej pójdzie to AMD odejdzie do historii (przynajmniej jeśli chodzi o PC) - tak jak poległ Cyrix czy Via. Już K9 to tak naprawdę była rzeźba w kale - struktura to praktycznie 754, 939 dostał dual ch. a AM2 - DDR2. Poza tym różnice są śladowe (nie mówię o zejściu na 65nm, bo to nie zmieniło logiki w procku). Moim skromnym zdaniem K10 poprostu nie jest gotowy do wypuszczenia na rynek - ma błędy które albo da się skorygować microcodem/biosem albo cała rewizja pójdzie do przetopu ;) Jakie to błędy - nie wiem, ale wiem jakie miały K8 i K9 - a było tego sporo - wystarczy zajrzeć do oficjalnych errat opublikowanych przez "zielonych". Jak się z tym uporają, to będzie premiera, a do tego czasu będziemy słyszeć różne plotki, niektórzy będą się też pewnie przechwalać, że widzieli "żywego" K10 na własne oczy... albo chociaż pudło od boxa. Tak sobie gdybam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) Myślałem, że jakaś rewelacja a tutaj zdjęcia które nic nie "mówią". Ze niby Box od procka mają. I co z tego ? Kurcze ja czekam na jakieś realny testy. Nawet jak Phenom bedzie lepszy od Penryna to premiera wszystko zabije. Czemu tak późno :|. Dotego doszlo ze Penryna obzluzy praktycznie kazda plyta teraz dostepnama i965 i nv 650/680 to byl jeden z punktow przewagi AMD kompatybilnosc wsteczna,a tu taka niespodzianka od Intela dawno sie tak niezdazylo. Sam czekam na K10 z niecierpliwoscia,przez 5 lata na AMD ale po premierze core sytuacja sie diametralnie zmienila. Edytowane 25 Lipca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 ALe przecież jak Intel miał Pentiumy 4 to AMD było o wiele lepsze i jakoś Intel przeżył:) Teraz chwilowa przewaga Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 ALe przecież jak Intel miał Pentiumy 4 to AMD było o wiele lepsze i jakoś Intel przeżył:) Teraz chwilowa przewaga Intela. Intel miał badziewne procki ale i tak miał dużo większy % udział w rynku, teraz tylko powiększa i umacnia swoja pozycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ale zakładając, że wygryzie AMD to prawdopodobnie zatrzyma się w rozwoju(dobrze myślę) i wtedy jakaś większa firma(korporacja) kupi upadające AMD i załatwi zastrzyk funduszy na rozwój. AMD bez problemów dogoni Intela. Niemożliwe jest, żeby tylko jeden producent został. Konkurencja musi być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Niemożliwe jest, żeby tylko jeden producent został. Konkurencja musi być.Wcale nie musi, konkurencja jest dobra dla klientów ale nie dla producentów. Przykład z real life: Rynek systemów operacyjnych :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Moje, moje :lol2: AMD shows off 3.0Ghz Barcelona (kolejne nic nie mówiące zdjęcia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Przecież to ciągle ten sam PC jest pokazywany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zobaczcie napis na zasilaczu 1200W :lol: prawie jak czajnik elektryczny. Na tym zdj. to dużo nie widać prócz coolerka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Coś czuje w 21 zyle prawej ręki ze AMD znowu polegnie :unsure: <_< Edytowane 26 Lipca 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Coś czuje w 21 zyle prawej ręki ze AMD znowu polegnie :unsure: <_<Módlmy się oby tak nie było. Ja pozostanę wierny zielonym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Módlmy się oby tak nie było. Ja pozostanę wierny zielonym.Za kilka lat będziemy się modlić do nagrobka :lol2: a nie jak teraz do potężnej i starającej się być konkurencyjną firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 AMD demos next-gen Phenom processor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Dotego doszlo ze Penryna obzluzy praktycznie kazda plyta teraz dostepnama i965 i nv 650/680 to byl jeden z punktow przewagi AMD kompatybilnosc wsteczna,a tu taka niespodzianka od Intela dawno sie tak niezdazylo. Sam czekam na K10 z niecierpliwoscia,przez 5 lata na AMD ale po premierze core sytuacja sie diametralnie zmienila. Daj link do tematu o tym ze każda płyta na i965 itd obsłuży Penryna ;). Pytam po pierwszy raz o tym słysze a jeżeli to prawda to niestety następny upgrade bedzie na c2d ;<. Kolejny news o Phenomie http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=13745 W zasadzie to samo zdjecie co dałem przedtem. Kolesie dowiedzieli sie ze procek lata na nowym chipie +pcie 2.0 (na co to komu ;00) + 3 Radosławy 2900xt ;]. Może po to była potrzebna 1200w zasilka ? Mam nadzieje ze to mniej prądu zjada bo inaczej to bedzie cofanie sie w przeszłość :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 http://event.asus.com/mb/45nm/ http://www.evga.com/articles/367.asp Zasiłka na pewno do kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Dzięki za linki. Wystarczy tylko biosa zaktualizować i już. No w takiej sytuacji wyboru nie mam i przesiądę sie na c2d. No chyba ze amd przyspieszy premiere ale to chyba jest nie możliwe (no i nie wiadomo jaka bedzie różnica wydajności miedzy am2+ am2 :?). Mogli by chociaż to podać jakieś wyniki na am2 i am2+ a tak nic nie wiemy w ogóle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Więc jednak z K10 ni jest tak źle http://pclab.pl/news27732.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 misiek175 o tym newsie było juz dawno.Co do K10 mam nadzieje ze znów to bedzie dobre AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 misiek175 o tym newsie było juz dawno.Co do K10 mam nadzieje ze znów to bedzie dobre AMD. Możliwe... jak ruszy na KN9 to będzie ładny hardcore :D a i CB jak by nie było to w ogole yebajka :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Możliwe... jak ruszy na KN9 to będzie ładny hardcore :D a i CB jak by nie było to w ogole yebajka :rolleyes:Ruszy IMHO :) Potrzebny będzie tylko upgrade biosu. A jak nie to polubicie wreszcie nForce'a 5 :) Basic nVidie na 590SLI są bardzo dobrymi płytami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 W to nie zaprzeczam :) ale akurat bawiłem się mobaskiem z NF 650i Ultra :) i bardzo mi się podoba mnogość funkcji ;) i wydajność :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Phenom X2 - na rynku w grudniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Późno oj późno. Ja i tak bardziej czekam na X4 niż na X2. NO chyba, że ceny bedą z [gluteus maximus]. Intel zawsze mniał wysokie ceny ale nie przy c2d nawet po premierze. Oby AMD poszło w te ślady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 polecam: mms://wmsod.talkpoint.com/thom001/22876/22876_300k.wmv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 polecam: mms://wmsod.talkpoint.com/thom001/22876/22876_300k.wmv dzwięku coś nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 (edytowane) U mnie jest (vista, wmp10). Od 15 minut oglądam i narazie nudne gadki, jak to AMD dobrze sobie radzi na rynku. Przypomina mi się premiera Visty. Tylko, że tu sprzedają coś, czego jeszcze nie ma. Edytowane 29 Lipca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Moim zdaniem to bardzo wazne informacje, które pokazują, że AMD ma się lepiej niż się mówi powszechnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Kolejne wieści o K10: http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=13746 Pojawiła się też wzmianka o łączeniu w trybie Crossfire 2.0 czterech kart graficznych AMD Radeon 2900XT.Mam nadzieje ze to wzmianka a nie poważne myślenie. Najlepiej 50 kart wwalmy do budy :lol2:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 i jarajmy sie punktami w 3d markach a ciekawa kiedy naprawde wyjdzie k10 bo obsuwy to im sie udaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 IMHO, nie ma co czekac na K10 i tak będzie to kupaaaa Ja ide na Intel'a :-P niech zapaleńczy czekają :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...