DrKleiner Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Znając AMD będą tańsze od C2D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Nie byłbym tego taki pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Na jaki to bedzie socket? AM3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 AM2/AM3/LGA1207 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Obawiam się właśnie tego, że CPU może być droższe od C2D. Jeśli różnica będzie nie duża to jako stary użytkownik AMD właśnie jego wybiorę. Jeszcze tylko jakieś fajne płytki do OC i będzie git. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Mialem zmieniac platforme na niebieskich ale sie chyba wstrzymam na wyjscie nowego dziecka AMD. Mam nadzieje ze sie nie rozczaruje :] Jakos bardziej mi podchodza zieloni niz niebiescy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) AM2/AM3/LGA1207 hmm mi się wydaje że Procesory są dedykowane pod AM2+ / i LGA1207+ ale będą również działać w AM2; 1207 ;) Jak źle piszę to mnie poprawcie. Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Będą działać ale bez kilku funkcji. ;) Dla tego od razu brać coś na AM2+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ta, bez kilku funkcji, imo cala ta funkcja polegać będzie na szybszej magistrali HyperTransport, max 2.6GHz zamiast 1.4GHz, i to tyle będzie związane z procem, reszta opcji w HT3.0 już nie będzie się z wydajnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Wy tylko mówicie, że AMD upadnie itd... A nikt nie bierze pod uwage, iż AMD zrobiło strategiczny krok nazywając rdzeń nowego procesorka kodową nazwą BARCELONA. Od przecież kibice tej drużyny są najwierniejszymi w świecie piłki nożnej, a który to zapaleniec BARSY nie chciałby procka z grawerowanym logo ukochanej drużyny? :) it`s olny a joke :wink: Szczerze nie raz byliśmy już światkami przełomów, i tak nvidia miała upadać po serii 5xxx, intel za czasów A64 a Duke Nukem Forever miał już wyjść :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A czy ktoś wspomina o upadku AMD? Chodzi tylko o to, czy dadzą radę wydać coś naprawdę wydajnego/wydajniejszego od C2D i przy umiarkowanej cenie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Bojówka niebieskich przecież niczym szamanie, głosi o upadku AMD :mur: Aczkolwiek zieloni nie powiedzieli ostatniego słowa. Ja osobiście czekam na K10+optymalną płyte do OC+ ddr3+good karte dx10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) To tak jak niedawno zieloni o upadku czerwonych. ;) Nie ma się czym przejmować. :P PS. A są już gdzieś DDR3? :) Update. Jednak są. W takich cenach to ja podziękuję. :) http://allegro.pl/search.php?string=ddr3&a...9&country=1 Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Z tego co mi wiadomo DDR3 będzie obsługiwane dopiero w AM3, czyżbym sie mylił?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ja też poczekam na nowe AMD... Obecnie mój komp daje możliwość "pogrania" i nie tylko :] Co do cen to nie spodziewał bym się "taniości", nie ważne czy AMD czy Intel nowy produkt to szansa żeby zarobić czyli pewnie ceny 600-800zł ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 No w sumie zastanawiając się, to bardziej będzie się opłacało kupić płytkę pod AM2+ za ~450-500 zł i proca za te nawet 800zł za Phenoma X4 niż C2D za 600zł i płytę na X38 za ~900 zł. Jeszcze zależy co z wydajnością i O/C w nowych AMD. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Phenom może się cieniutko kręcić za sprawą L3 <_< Jak to kiedyś było z P4 EE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 mam taka nadzieje ze za 11 dni to w tym temacie bedzie sie gotowało <zaciera_ręce> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 To już tylko 11 dni 0.o myślałem że premiera jest 10 pażdziernika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja też poczekam na nowe AMD... Obecnie mój komp daje możliwość "pogrania" i nie tylko :] Co do cen to nie spodziewał bym się "taniości", nie ważne czy AMD czy Intel nowy produkt to szansa żeby zarobić czyli pewnie ceny 600-800zł ... no też mi się wydaje, że K10 i Penryn będą chodzić w tych okolicach, jestem na to przygotowany :D Testy Barcelony :] VS XEON 5365 x 2 Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 hahahaahha, nie moge z tego Pi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 hahahaahha, nie moge z tego Pi :lol:pewnie system bez optymalki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ja osobiście czekam na K10+optymalną płyte do OC+ ddr3+good karte dx10 hmm DDR 3, czyli poczekasz jeszcze z ~rok za rzadny\mały wzrost wydajności :) Co do cen to nie spodziewał bym się "taniości", nie ważne czy AMD czy Intel nowy produkt to szansa żeby zarobić czyli pewnie ceny 600-800zł ... Skoro oferta Intela jest obecnie bardzo dobra, to oferta zielonych na pewno nie będzie gorsza, przynajmniej jeśli nie będziemy brać pod uwagę oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) źle czy dobrze z tym Pi ? bijcie nie znam sie za zbyt na Pi. @cavarr :lol: Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 FatAlbert>>> NIUTI - 39.63 sec - Athlon XP 1700+ Thoroughbred - XP 1700+@2695 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Phenom może się cieniutko kręcić za sprawą L3 <_< Jak to kiedyś było z P4 EE... Wystarczy że przy cenach zbliżonych do C2D i C2Q będzie szybszy "takt w takt", wtedy O/C, nawet nie tak duże jak w obecnych C2D wystarczy, by przegonić konkurencje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 To musi być jakiś fake fana Intela :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 dokładnie fanboy intela spreparował wyniki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 hahahaahha, nie moge z tego Pi :lol: Matko, to musi być fake, to ja mam 33,325 s. na X2 Bri 3600+ @2717 MHz... na pewno Fake fana niebieskich :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...