nrl Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 MaSell czego oszukujesz :D 600MHz CL2-2-2-3 - najszybsze DDR w Polsce 598Mhz widzę na zdjęciu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 MaSell czego oszukujesz :D 600MHz CL2-2-2-3 - najszybsze DDR w Polsce 598Mhz widzę na zdjęciu :D Niestabilnie ~620... rajt ;) ? Oczekuje bardzo niskiego htt, a mhz pokroju 4ghz same przyjda na lepszej sztuce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 No już nie marudź na te 65nm, tylko mniejsza wydajność L2 cache jest, reszta to samo co 90nm, to raczej nie podchodzi pod puste MHz.To czy mniejsza to trzeba dopiero przetestować bo "czarna edycja" X2 5000+ już nie jest G1 tylko G2 (zamiast DD jest DS jako ostatnie dwa znaki oznaczenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) AMD zmienia nazwy procków X2, X3, X4 bardziej przypadło mi do gustu :] Edytowane 9 Października 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darth silwan Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Mam taką nadzieję że nie zrobią burdelu w nazwach jak to zrobił intel ;) Ja się w tych nazwach Intela nie łapie w ogóle :P ... tyle chociaż że wiem jaki procek ma pierwszą cyferkę :P Mi się jakoś bardziej podobały nazwy z "x" :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 AMD has confirmed the model name and clock speed of the upcoming quad-core Phenom processors and plans to launch them as scheduled in Nov/Dec while Phenom FX will launched in Q1 next year. AMD plans to add higher clocked Phenom FX and Phenom quad-core processors in Q2 next year. Phenom FX-82 will be clocked at 2.6GHz or higher while the faster FX-8x model could hit 3GHz. FX-82 DVT samples will be available in Q4 while production will kick off in Q1 2008 while FX-8x DVT sample and production is slated for Q2 2008. Phenom 9600 and 9500 clocked at 2.4GHz and 2.2GHz respectively will be the first quad-core Phenom processors to hit the market in Nov. Phenom 9700 clocked at 2.6GHz will come along slightly later in Dec. A faster iteration of the quad-core Phenom will come along in Q2 2008 while DVT samples will be available in Q1. Most likely, it will be called Phenom 9800 and clocked at 2.8GHz. Czyli premiera już za miesiąc, zobaczymy jak będzie z dostępnością towaru i z cenami ;) darth silwan ja tam nic zakręconego w nazwach Intela nie widzę, w starszych modelach było małe zamieszanie, ale teraz jest bajka :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Hmm peryn ee, agena, bedzie fun za miesiac ;) . Czas sprzedawac wszystko co zwiazane z c2d i czekac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Fajnie za miesiąc będzie naprawdę ciekawie. AMD szaleje w listopadzie premiera: K10, RD790 i RV670 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Suuuuper x]] Mam praktyki akurat miesięczne }:-> Może nareszcie zaopatrzę się w fakin' DI rurke ;] PLanuję to już od chyba roku :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Jak ceny będą przystępne to w lutym ;) zawita do mnie K10 z RD790 i RV670 :), mam nadzieje że tym razem AMD nie zawiedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) Hehe AMD mam Triple core :D Trypla ma :) wydumali - pewnie będą w cenie dual core Intela Edytowane 9 Października 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Kurcze. Mam okazje dostac tanioo Gigabyte z p31, tez tanio e2180... I co tu robic. Czekac czy nie.. Ale pewnie na poczatku beda te proce drogie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Na początku to będą mało wydajne... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Czemu? Jak wypuszcza to wypuszcza dobre, nie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Dobra bedzie dopiero 2-3 rewizja, zawsze tak bylo ;) . Pierwsze beda mialy maaaalo mhz i takie-se oc w porownaniu do tych co pojawia sie za rok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Jak te dobre? co to znaczy te dobre? póki co w wydajności pomiędzy rev. B1 a BA nic się nie zmieniło. Nie sądzę że oni tak odrazu na AM2 rev. B2 wypuszczą (gdzie też nie wiadomo czy te będą wydajniejsze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Zobacz jak bylo z K8 90nm i przesledz dokladnie kazda rewizje rdzeni pod wzgledem oc ;) . Od winchestera do F3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 No to biore c2d (teraz mam juz czastke s775 ;) Celek 420+AsRock 4CoreDual :lol:). Btw MaSell, fajny avek ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Ale narazie to mowa o wydajności a nie o OC. Z OC to jak dotąd nic nie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Mam nadzieję że Agena 2.4Ghz nie będzie kosztowała więcej niż 800zł. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) Ale narazie to mowa o wydajności a nie o OC. Z OC to jak dotąd nic nie wiadomo. Pierwsze najszybsze 90nm mialy 2.4ghz (2.2?). Obecne mają 3.2GHz. Dalej uwazasz, ze to nie ma zwiazku? Ehhh wszystko tu trzeba tlumaczyc jak dzieciom :D Edytowane 9 Października 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) Tobie tez trza tłumaczyć, mowa o wydajności per megaherc ;] Póki co to dostaje od core2 po [gluteus maximus] ;] OC, nieszybko będzie na poziomie powyżej 3GHz, coldbug zostanie bo nie zmienili technologii wykonania. A droga od 2.4 do 3.2GHz w k8 to 3 lata trwała... dzięki :P Edytowane 9 Października 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Tobie tez trza tłumaczyć, mowa o wydajności per megaherc ;] Póki co to dostaje od core2 po [gluteus maximus] ;] OC, nieszybko będzie na poziomie powyżej 3GHz, coldbug zostanie bo nie zmienili technologii wykonania. Skad wiesz, ze sie nie zmieni? Imho cos tam moga delikatnie namieszac. W K8 np przejscie na 65nm dalo bardzo wyrazny skok wydajnosci :lol: . Chlopaki jak chca to potrafia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 heh - dziwi mnie twoja postawa ;) zawsze mi sie wydawało ze MaSell jest intelowcem z krwi i kości, a tu prosze jak broni zielonych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) No bo nie zmieniają, nadal SOI jadą. Ta, Masell intelowiec, od kiedy mamy core2 :P A w K8 "skok" w wudajności był wynikiem logiki procesora a nie procesu techologicznego, bez zmieniania logiki, samo przejście na niższy proces daje wzrost wydajności. Edytowane 9 Października 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (...) samo przejście na niższy proces daje wzrost wydajności.Nieprawda! Przejście na niższy poziom technologiczny NIC nie zmienia w wydajności, bo to ten sam układ jest, tylko pomniejszony. Wydajność można podnieść bo z reguły mniejszy wymiar = wyższe takty. A normalnie to tylko zmiana w architekturze może dać wzrost wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) Nieprawda! Przejście na niższy poziom technologiczny NIC nie zmienia w wydajności, bo to ten sam układ jest, tylko pomniejszony.I jest krótszy czas propagacji sygnału mistrzu ;] Edytowane 10 Października 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 I jest krótszy czas propagacji sygnału mistrzu ;]a ile mistrzu da ten "krótszy czas propagacji" 0,000001% ??? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Ile by nie był krótszy daje wzrost szybkości, przy przejściu z 90nm na 65nm na pewno ta różnica jest większa niż napisałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) ale jest w granicach błędu pomiarowego, więc dla mnie jakby nie istniała ;) AMD Adds Kuma & Lima To Athlon Brand As we have mentioned before, Phenom X2 branding will be changed to Athlon going forward. The dual core Athlon 6-series are based on Kuma core originally scheduled for launch in Q4 this year are pushed back 2 quarters to Q2 2008 to make way for arrival of triple-core Phenom 7-series in March. There will be 2 models at launch; Athlon 6250 and 6050, both at 65W TDP but exact clock speeds are not determined yet. Previously, AMD listed them at between 2 to 2.6GHz clock. Also AMD plans to add two single-core 45W Athlon processors using Lima core to replace Orleans early next year. Edytowane 10 Października 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...