McDracullo Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 McDracullo, co ty piszesz Topowy phenom 1.8GHz. Na głowę upadliście? http://www.tankguys.com/product_info.php?c...roducts_id=1781 - 2.4 GHz 320$. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 No i to niby jest topowy model? To będzie najwyższy i najdroższy z dostępnych w tym miesiącu. Kurs dolara ~2.5PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) No i to niby jest topowy model? To będzie najwyższy i najdroższy z dostępnych w tym miesiącu.Kurs dolara ~2.5PLN.A czy on kosztuje 1500 po kursie 2.5? BTW - myślałem, że zaczynają od FX, ale faktycznie nie. 1500 to conajwyżej te fx mogą kosztować. Edytowane 17 Listopada 2007 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Ciekawe jak tam z Cold Bugiem u K10 :D Edytowane 17 Listopada 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Ciekawe jak tam z Cold Bugiem u K10 :D Właściwie to Brisbane ktoś traktował ujemnymi temperaturami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Pewnie tak samo jak w K8, nadal SOI. Brisbane + ujemne: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=165143 Edytowane 17 Listopada 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Właściwie to Brisbane ktoś traktował ujemnymi temperaturami? W Polsce to tylko Spookie chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 penry dla nas ze tak powiem to 313$ a nie 999$ :P czyli najtanszy penry z 12mb cachem a co do amd fajnie ze ratio ma 4.25 to robi, wrazenie ale sse3 poprostu lezy no i do tego procesor z 0-rowym oc to po ch**** nam taki pracesor? intel sie bardzie kaluluje chyba ze x4 bedzie w cenie 300pln to faktycznie produkt roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Gdzie ty widziałeś info że penryn będzie po 313$? (pytam się bo ja nie widziałem) Edytowane 18 Listopada 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 ot Gdzie ty widziałeś info że penryn będzie po 313$? (pytam się bo ja nie widziałem)takie info krąży po sieci ;) już od kilku dobrych tygodni, a jeśli nie widziałeś to wystarczy wejść do tematu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=218632 i przeczytać. Najtańszy procek na rdzeniu penryn będzie po US$163 zakładając, że bierzesz 1000 sztuk :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Tylko cavarr tam są podane ceny w styczniu a nie w listopadzie jakbyś nie zauważył a ceny AMD są już podane na półkach sklepowych. Poza tym za 160$ to penryn dwurdzeniowy będzie więc trochę porównanie wiadomo skąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Wszystko wskazuje na złe Panowie. Z nieoficjalnych źródeł wiem, że testów jutro nie będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Wszystko wskazuje na złe Panowie. Z nieoficjalnych źródeł wiem, że testów jutro nie będzie :) Że co :mellow: ale na VR-Zone powinny być :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Że co :mellow: ale na VR-Zone powinny być :rolleyes: Chodziło mu pewnie o to, że u nas nie będzie :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=2308 penry za 319$ z 12mb l2 (gdzies indziej widziale newsa ze 313 .. ;-) ) http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=2312 penry za 270 z 6mb l2 fakt ze intel atakuje w syczniu ale moim zdanie obecne k10 to jest straszna lipa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 No do stycznia to i cena na K10 spadnie zapewne. Dlaczego straszna lipa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 No do stycznia to i cena na K10 spadnie zapewne. Dlaczego straszna lipa? hary te procesory są naprawdę mało wydajne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Tak? Ile sztuk miałeś w rękach że tak twierdzisz? I w czym są mało wydajne, poza SPi? Edytowane 18 Listopada 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Się zobaczy dziś koło północy powinny być testy na VRZone jak będzie, niefajnie nigdy jeszcze nie miałem Intela :/ ale cóż... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 ja mialem 200mmx i bylem zdowolony :D:D:D hary przejrzy ten test na ocbench :/ ich testy nie odbiegaja od tego co potem sie oglada wiec k10 poprostu nie jest wart swojej ceny na chwile obecna jeszcze biorac do tego 10% oc to jest smiech na sali!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Dobra niech będzie słaba wydajność. Jak DWU-rdzeniowy intel ma kosztować 270$ to ja już napewno kupie sobie CZTERO-rdzeniowego AMD za te kase i jeszcze będzie siano na chłodzenie :D Nowe ceny Phenomów x4 B-) A co OC to niebył bym taki pewien że nowe procki tylko 10% się podkręcają :D ta pogłoska wyszła z tego że jakieś noobki podkręcali Phenoma na Gigashicie... nic dziwnego. Mało widziano screenów Phenomów na 3Hz?? A nawet na 3.2... nie będzie tak tragicznie :D Edytowane 18 Listopada 2007 przez Razan_r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 I w czym są mało wydajne, poza SPi? W 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Tak? Ile sztuk miałeś w rękach że tak twierdzisz? I w czym są mało wydajne, poza SPi?Ja też naprawdę chciałbym wierzyć, że to jest fajny procesor. Ale on nie miał być tak samo wydajny jak Core. On miał być spoooooroooo wydajniejszy niż architektura Intela. Do tego miał być tani. O ile z tym drugim pogłoski powoli zaczynają być realem to z tym pierwszym jest naprawdę źle. Zobacz też, ze AMD ciągle chwali się tym, ze jest to natywny QCore. I co z tego? To tak naprawdę jeszcze nie wiele wnosi. Aha, i nie trzeba niby zmieniać chłodzenia. Ciekawe niby jak w aluminiowego boxa z Semprona 45W wsadzisz coś co połyka dwa razy więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) hary przejrzy ten test na ocbench :/ ich testy nie odbiegaja od tego co potem sie oglada...Tak, tylko testy na płytach serwerowych, z ramem ECC i HT 2.0. W 3DJa tam widziałem i testy gdzie jest miej jak i bardziej wydajny od C2Q na XS ;] Więc nie wiem w co wierzyć jak narazie. Ja też naprawdę chciałbym wierzyć, że to jest fajny procesor. Ale on nie miał być tak samo wydajny jak Core.No i z dotychczasowych testów w których przegrywa nie jest dużo mniej wydajny od c2. Zobacz też, ze AMD ciągle chwali się tym, ze jest to natywny QCore. I co z tego? To tak naprawdę jeszcze nie wiele wnosi.Komunikacja między rdzeniami jest lepsza niż w intelu, tyle to wnosi, ale że żadne programy nie potrafią tego wykorzystać to cóż, nie ich wina. A co OC to niebył bym taki pewien że nowe procki tylko 10% się podkręcają :D ta pogłoska wyszła z tego że jakieś noobki podkręcali Phenoma na Gigashicie... nic dziwnego. Mało widziano screenów Phenomów na 3Hz?? A nawet na 3.2... nie będzie tak tragicznie :DPrawdziwych? Mało ;] Chciałbyś być którymś z tych noobków z XS. Edytowane 18 Listopada 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 @hary No tak k10 jest podobne wydajnosciowo do c2d/c2q zgadzam sie... ale to sa prawie 1.5roczne procesory! Normalne 45nm od intela to kwestia tygodni, bo peryna to juz mozna kupic w sklepie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 "ale to sa prawie 1.5roczne procesory!" Dlatego K10 będzie tańsze ;] Naprawde nie przesadzajmy że nowe AMD jest takie do [gluteus maximus] i się do niczego nei nadaje, owszem jest 'mniej' wydajne, ale nie 'mało' wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Dla mnie wystarczy że megaherc w megaherc będą szybsze od K8 sporo i cena będzie za czterordzeniowe taka no... do ludzi. Nie będę zmieniał platformy, nawet dla tych 20% 30% wydajności. Wszystko sie rozbija o cenę, jak będzie niska, to ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 DaRoN jeśli mogę coś zasugerować, może powinniście sprawdzić prócz wydajności w 32 bitowych operacjach również 64 odpowiedniki? Z tego co przeczytałem w necie, magistrala instrukcji SSE dostała kopa w postaci 128bitów... Może wydajność K10 ogranicza sam system operacyjny? Oczywiście zawsze to może być moja rewolucyjna teoria, ale warto byłoby ją sprawdzić. Nie bijcie :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Wszystko wskazuje na złe Panowie. Z nieoficjalnych źródeł wiem, że testów jutro nie będzie :) Nie rozumiem, nikt nie dostał procków do testów w Polsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Z tego co przeczytałem w necie, magistrala instrukcji SSE dostała kopa w postaci 128bitów...Hmmm, SSE od zawsze były rejestrami 128bitowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...