MILANS Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 nie wiem czy juz gdzieś to było pisane ale dzisiaj oficjalnie dostawa phenomów trafiła do sprzedaży. cena detaliczna za model 9500 to około 800 zł - w gruncie rzeczy najtańszy quad na rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 No to może jakieś polskie testy O/C beda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ossur Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 dość dużo mówiąca symulacja Tak dokładnie to ta symulacjakompletnie nic nie mówi. Podobnej jakości symulacja mogłaby być o opadach deszczu w Suazi - i ta byłaby bardziej rzetelna i bliższa prawdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 bos powiedział ze jutro bedziemy je mieli na magazynie, ja jestem handlowcem wiec ich nie potestuje ale jak złoze komus zestaw na x4 to zobacze na montowni jak to śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 przekonamy się kiedy rzeczywiście wyjdzie 2 rdzeniowy phenom, sam dobrze życzę amd bo ich procesor mam już od 1700+ a teraz przydałoby się zmienić mojego winie na coś nowego i oby było to AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 a ktos ci broni ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> amd? bierz, sa w sklapach tylko nie placz pozniej, ze na intelu byloby wydajniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 a ktos ci broni ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> amd? bierz, sa w sklapach tylko nie placz pozniej, ze na intelu byloby wydajniej a czy ja mówię, że ktoś mi broni wziąć AMD ?? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 a ktos ci broni ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> amd? bierz, sa w sklapach tylko nie placz pozniej, ze na intelu byloby wydajniej Wydajniej i cieplej w pokoju.... :lol2: Znajdź sobie inne zajęcie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Wydajniej i cieplej w pokoju.... :lol2: Znajdź sobie inne zajęcie :D po co? obecne jest calkiem niezle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Dalej wojna intel vs amd <_< .... w znaku chyba są, można sobie podejrzeć orientacyjne ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Dalej wojna intel vs amd <_< .... w znaku chyba są, można sobie podejrzeć orientacyjne ceny. 854zł jak na początek. Trzeba trochę poczekać i potanieją szczególnie, że teraz jest sezon na świąteczne zakupy. Jakby tak staniały o 300zł to już by była ciekawa propozycja. Sam bym chciał zobaczyć jak to myka na nforce 4 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 A co ktoś pisał o straszne ceny na płyty główne dla platformy AM2+, asus na AMD 770 - 280zł ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Teoretycznie w.g tego co pisali na PCL tak miało być. Że koszt całego zestawu jest względnie tani. To też jest argument, gdyby procki amd miały taką samą cenę, co proce intela, to cały zestaw jest tańszy. Dla mnie amd nie ściga się już o jak najlepszego proca/grafe. Imo to dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 A co ktoś pisał o straszne ceny na płyty główne dla platformy AM2+, asus na AMD 770 - 280zł ;] Jakiś czas temu tak samo mówiono o Intelu. I tak najbardziej My klienci zyskujemy na tym :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 ja jutro bede miał phenomka na testy. zobaczymy czy śmiga to na NF4 i innych chipsetach. postaram sie równiez sprawdzić OC na WC i WC @ 0*C jak ktoś ma jakieś szczególne życzenia to proszę pisać na GG to sobie pospisuje i posprawdzam to i owo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Życzenia hmmm... 0* trochę za dużo, przydało by się sprawdzić przy ilu ma cb. A tak na poważnie to jak to się kręci na ac, oraz wydajność, jakiś normalny test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Wlaśnie normalne rzeczy, typu podkrecanie na boxie, porówanie do X2 i C2D a nie tylko do Quadów. Jakieś testy kompresji dvd do divx, działania pakerow, i inne normalne, a nie jakies cady, rendowanie i inne pro rzeczy, wszak to jest cywilny procek do cywilnych rzeczy, i jakies gry prosze ślicznie. I szczegolnie apeluje o porownanie z obecnym X2, wszak chce sie przekonać ile dałaby przesiadka z mojego Bri na K10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 I sprawdź jak to sie zachowuje na numproc=1 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 hehe :) OC nie bedzie taki pikuś jak sie wydawało :) dlaczego? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 @Milans a dlaczego? nie skumałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 3dm01 i spi1m poprosze na roznych taktach. Takze 3dm06 cpu test ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 bo jak zauwazyłes saa nieco inne zasady dobierania dzielników pamieci. to nie koniec zmian bo wszystko w biosie wygląda zupełnie inaczej.. dopiero bede rozpracowywał co z czym i dlaczego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 a jaka płyta? DFI na 790x plx ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 hmmmm powrót do starych sprawdzonych metod ustalania dzielników cpu:pamięć ?? Może będzie jednak wiosna dla AMD :twisted: Pozdrawiam. Lama0 PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 hmmmm powrót do starych sprawdzonych metod ustalania dzielników cpu:pamięć ??Szyna:Pamięć :) pisałem o tym parę stron temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 O ile dobrze pamiętam cache L3 i kontroler działa z maksymalną częstotliwością 2Ghz niezależnie od taktowania pozostałej części układu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Na standardowych ustawieniach tak, dla różnych procków 2.2, 2.3, 2.4GHz kontroler zawsze ma 2GHz, ale można zwiększyć jego częstotliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 a jaka płyta? DFI na 790x plx ;) Z tego co mi wiadomo to Asus na NF590 SLI :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 tez dobrze ;) Hary przeszukałem temat i nie znalazłem nic o tych dzielnikach, mógłbyś powtórzyć jesio raz ? bo nie za bardzo wiem ocb ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 MILANS, mógłbyś zrobić zrzuty z ustawień kontrolera pamięci (przed zapisaniem Edit -> Device i wybierz Bus#0 Dev#24 Func#2) za pomocą wpcre dla każdego ustawienia dzielnika pamięci (nie zmieniając przy okazji nic innego)? Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...