21szpak Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Apropo "gniotów" sprzedawanych pod nazwa HD3850-70 to sprzedaja sie jak swierze bułeczki: 125.000 HD3800s sold in three weeks http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...30&Itemid=1 Edytowane 4 Grudnia 2007 przez 21szpak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Rzucilem okiem na arta z egieldy. Goddamned a tak liczylem na lepsza wydajnosc tego procka. Ozywiloby to znacznie segment mid end a jak na razie ciezko wyglada sytuacja AMD. Nawet przy zalozeniu ze wydajnosc bedzie odpowiednio ceniona sami sobie strzelaja gola... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 a ja ponowie swoje pytanie a ja mam pytanie do osob glosno krzyczacych jeszcze pol roku temu, ze k10 zmiazdzy intela - dlaczego k10 nie miazdzy c2q? szczegolnie ciekawy jestem odpowiedzi jednej osoby.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 a ja ponowie swoje pytanieA ja proponuje żebyś tutaj nie spamował. szczegolnie ciekawy jestem odpowiedzi jednej osoby....z tego co pamiętam jakoś niewiele osób krzyczało że k10 cokolwiek zmiażdży ale wszyscy byli pewni że będzie konkurencyjne, no i jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 akurat nie chodzilo mi o ciebie osob, ktore twierdzilo, ze k10 bedzie taaaaaaaaaaakie wydajne i skopie tylek core bylo ponad 10, odradzali oni tez kupowanie core od ok pol roku coby poczekac na k10. czy k10 jest konkurencyjny? na chwile obecna tak tylko nie zapominajmy ile na rynku bylo a64, ile sie zmienilo w ciagu tych lat, a co pokazal intel w ostatnich 1,5 roku. za rok czeka nas nahalem a jesli bedzie sporo wydajniejszy od core to amd bedzie daleko w tyle. problemem jest, ze amd wie kiedy nowa rodzine wypusci czy tylko narazie straszy? ja im juz nie wierze, za klamanie w zywe oczy z k10...jeszcze miesiac temu pan z amd napisal, ze wyniki to tylko gdybanie bo phenom jest duzo wydajniejszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 akurat nie chodzilo mi o ciebie osob, ktore twierdzilo, ze k10 bedzie taaaaaaaaaaakie wydajne i skopie tylek core bylo ponad 10, odradzali oni tez kupowanie core od ok pol roku coby poczekac na k10. Ponad 10? Moze - sprawdz ile z nich ma banana [; Jednego fanboya banowalem tyle razy ze starczyloby na mala wioske na polnocy Islandii. Wiec demek prosze Cie ladnie o zakonczenie juz maniakalnego wg niektorych wyrazania opinii o AMD i jego ostatnim produkcie. Malo razy zostales nakarmiony papka marketingowa ktora odbijala sie pozniej czkawka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 A ja mam jeszcze pytanko do focus'a, wy tam na egieldzie robiliście testy z kontrolerem w trybie ganged czy unganged? Bo w sumie to jest tak że żeby dobrze porównać phenoma z core2 trza by dla aplikacji wykorzystujących max 1 rdzeń stosować tryb ganged, dla wykorzystujących więcej rdzeni unganged który w tamtym przypadku jest wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 click btw. możecie mi powiedzieć kto taki bo nie kojarzę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 (edytowane) feauture test....... czy on nie jest czasami pracownikiem amd? 3DMark2001 is all about Cache speed - and it doesn't look pretty (as you can guess) :D Same goes to SuperPi. They didn't have SuperPi or 3Dmark2001SE in mind when they built this chip... As far as 3DMark06 goes: as long as both systems are running under Vista it should also be a pretty close match - I'll run some 06 later. wku...a mnie takie gadanie, zgania na cache, jest wolniej? JEST wiec o co kaman? Edytowane 5 Grudnia 2007 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 http://techreport.com/articles.x/13741 Phenom po zaaplikowaniu patcha na błąd TLB. W skrócie - ouch. Dłużej: spadek wydajności o ~14%. Czyli z 'słabo' zjeżdżamy na 'żałośnie'. Miejmy nadzieję, że B3 coś pomoże. Lub ceny zejdą do ~400 za quada :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Teraz to jest LOL, hehehe Ciekawe czy sklepowe wersje potwierdzą ten babol, jak tak to nie wróże tym prockom świetlanej przyszłości ;) tylko cena może ich uratować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Najtansze 4 jajka dla domowego uzytkownika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 AMD powinno odebrac procki i zwrocic pieniadze za Phenomy z babolem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 A świstak siedzi i zawija Phenomy... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 ...zwrocic pieniadze za Phenomy z babolem.Tak jak i intel półtora roku temu też niby powinien to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) Teraz to jest LOL, hehehe Ciekawe czy sklepowe wersje potwierdzą ten babol, jak tak to nie wróże tym prockom świetlanej przyszłości ;) tylko cena może ich uratować. no sklepowa miala zapowiadane +10% do wydajnosci, patch daje -10, czyli mamy co mamy ;) AMD powinno odebrac procki i zwrocic pieniadze za Phenomy z babolem.jak to szybko zmieniles front :lol2: tacy sa najgorsi ;) Edytowane 6 Grudnia 2007 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos55 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 "Pod koniec przyszłego kwartału na rynku pojawią się dwa nieplanowane wcześniej przez AMD układy - Phenom 9550 oraz 9650. Procesory wykorzystywać będą rdzeń Agena w nowej rewizji B3, która ma mieć już sprzętowo rozwiązane problemy z modułem TLB pamięci cache L3, występujące w obecnych wersjach CPU. Układy pracować będą z częstotliwością identyczną jak aktualnie dostępne na rynku procesory Phenom 9500 oraz 9600, jednak firma AMD zdecydowała się zmienić ich oznaczenie, dla odróżnienia od starszych CPU. Podobno liczba 50 zostanie dodana ze względu na duży wzrostu wydajności, jaki przyniesie nowa rewizja układów." http://twojepc.pl/news15820.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 "Pod koniec przyszłego kwartału na rynku pojawią się dwa nieplanowane wcześniej przez AMD układy - Phenom 9550 oraz 9650. Procesory wykorzystywać będą rdzeń Agena w nowej rewizji B3, która ma mieć już sprzętowo rozwiązane problemy z modułem TLB pamięci cache L3, występujące w obecnych wersjach CPU. Układy pracować będą z częstotliwością identyczną jak aktualnie dostępne na rynku procesory Phenom 9500 oraz 9600, jednak firma AMD zdecydowała się zmienić ich oznaczenie, dla odróżnienia od starszych CPU. Podobno liczba 50 zostanie dodana ze względu na duży wzrostu wydajności, jaki przyniesie nowa rewizja układów." http://twojepc.pl/news15820.html Dobrze w takim razie co mają powiedzieć Ci, którzy teraz kupią phenoma? AMD widzę, że "ładną" politykę zaczyna stosować. Teraz wypuszczają "zbugowanego" procka a za jakiś czas poprawią w nim występujące "bugi" oznaczą dodatkową cyferką i będzie super nowość lepsza od poprzedniego, a faktycznie to ten sam procek bez "bugów" wieku młodzieńczego. To ja podziękuje za takie coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Intel tez miał procki z błedami ( chocby PIII 1.13 GHZ ) rdzen nie wytrzymywał i producenci komputerów ( np. DELL) zwracali całe partie do producenta. Pentum D tez rewelacyjny nie był... Z 2 strony przygladajac se waszym wywodom to teraz jaki kolwiek Bład AMD to juz FE nie ruszam tego, bo C2D to super i hiper proc. W czasie panowania A64 to wiekszoc ludzi polecało tego proca zamiast Pentiuma. Drogi AMD i Intela rozeszły sie juz dawno temu i kazdy z producentów stosuje inne rozwiazania układowe i beda roznice w poszczegolnych aplikacjach. Raz pod wozem raz na wozie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 W końcu jakies dobry wieści: Phenom B3 errata free comes next week http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...99&Itemid=1 Phenom 9500 and 9600 will get a replacement http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...00&Itemid=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 łan e kłszczyn Jak z kold bagiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 łan e kłszczyn Jak z kold bagiem? http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=166646 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Z cold bugiem to niezabardzo wiadomo, bo nawet na powietrzu procki mają walla na HTref=240-260MHz nie wynikającego z cold buga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Pytanko zapowiedziane sa jakiej plyty z 4x PCI-ex w sensownej cenie ? Bo za 700 zeta to nie widze sensu w przejsciu na ta platforme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 AMD probably figured out 45 nanometre tech, but, more importantly than that, will ship Barcelonas like there's no tomorrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Co tam jest napisne, że AMD będzie miało niedługo fab 45nm i będzie w nim Barcelone produkować? Bo moj angielski very słaby :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) Jest tam napisane, że AMD wyda dzisiaj jakieś oświadczenie. A to, co zacytowałem, to przypuszczenie autora. No i już wiadomo, że wielkie nic. Edytowane 10 Grudnia 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Jak uznaliście, że to są plotki to po co o tym pisać !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 http://www.gram.pl/news_9QTrHe5_Fenomenaln...na_Phenoma.html -> jeśli to prawda to znów zacznie się wojna cenowa i lepiej poczekać z zakupem phenoma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ossur Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 kilka nowości związanych z AMD http://www.amdzone.com/amdzone/index.php?o...00&Itemid=1 http://www.amdzone.com/amdzone/index.php?o...98&Itemid=1 http://www.amdzone.com/amdzone/index.php?o...95&Itemid=1 Może będzie dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...