hary Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 A słyszeliście, że AMD w K10 podobno zmieniło technikę programowania częstotliwości pamięci? Powrócili do staromodnych dzielników magistrali, tak twierdzą na XS. Troche mi się to dziwne wydaje, aż wieczorkiem jak będe miał chwile czasu pogrzebie w DS od K10 żeby to sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 W sumie nawet mnie to nie dziwi - przy dotychczasowym doborze częstotliwości pamięci powstałby problem przy niezależnym doborze mnożnika dla każdego rdzenia. No i RAM przy domyślnym taktowaniu proca zawsze będzie chodził na 400MHz, a nie tak na Brisbane na 375MHz czy nawet 350MHz. Skąd masz DS dla Phenoma? Na stronie AMD nie mogę znaleźć (albo słabo szukam)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 wydawało mi się, że gdzieś widziałem na stronce amd, jak szukałem dokumentacji do ogólnego am2, ale mogło mi się coś pomylić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 http://developer.amd.com/datasheets.jsp Nie ma :( Tutaj dużo ciekawych rzeczy jest: http://developer.amd.com/quadcore.jsp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Ceny Phenomów X4 są bardzo kuszące, będzie trudno oprzeć się, ciekawe jak wypadnie w porównaniu z Penryn - 2.2GHz 9500 2.3Ghz 9600 and 2.4GHz 9700 (all box versions) have their preliminary price tags set to $247, $278 and $288. http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=16663&catid=2 Edytowane 4 Listopada 2007 przez morgi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 ceny zrobili takie, zeby ludzie kupowali najdrozszy model ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Ja już chcę je zobaczyć w akcji. A tutaj ani żadnej konkretnej mobo jeszcze niema (recenzja, testy) są tylko na papierze. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Ja już chcę je zobaczyć w akcji. A tutaj ani żadnej konkretnej mobo jeszcze niema (recenzja, testy) są tylko na papierze. :/Spoko - imo modele pojawiać się zaczną w zastraszającym tempie. Ja jestem zadowolony, ze mam nForce 5 w jednej i w drugiej postaci pod strzechami :) Ciekawe jak będzie z realnymi temperaturami takich quadów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Tylko to są ceny bez VAT, czyli na nasze to +22%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Tylko to są ceny bez VAT, czyli na nasze to +22%.I jeszcze pewnie przy zamówniu 1000szt. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Ciekawe jak będzie z realnymi temperaturami takich quadów :) TDP 125W, wedlug linkow ktore podalem wczesniej w tym temacie I jeszcze pewnie przy zamówniu 1000szt. ;] + cło + marza hurtowni + marza sprzedawcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Nie wiem ilu sztuk ale cena takiego X2 5200 w zasadzie pokrywa się z ceną z komputronika. Przyjmując 1 USD = 2.55 PLN 140$ * 1,22 * 2,55 = 435 PLN Edytowane 4 Listopada 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 140$ * 1,22 * 2,55 = 435 PLNa marża? A cło? >5 stów? Ale to i tak mnie niż Q6600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Weź może najpierw przeczytaj zanim napiszesz... ceny w tamtym cenniku odpowiadają cenom w przykładowym komputroniku, więc z phenomem pewnie też tak będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 hmmmm nowe proce mozna montowac na starej podstawce ciekawe czy da sie stare zaladowac do nowej pewnie nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 hmmmm nowe proce mozna montowac na starej podstawce ciekawe czy da sie stare zaladowac do nowej pewnie nieWiesz co to są znaki przestankowe? Da się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 A wiadomo już, czy na starych mobasach będzie można regulować oddzielnie napięcia rdzeni i kontrolera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 kretfr to tylko na nowych ma być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 kretfr, tylko na 'pełnych' AM2+, na przykład na biostarku TF560A2+ nie można, bo jest tylko podróbką AM2+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Part 3:playing Phenom X4 with 3Dmark06 http://www.expreview.com/news/hard/2007-11...585d6811_1.html Czym dalej w las tym gorzej, powiem wam szczerze, ale tego się nie spodziewałem po K10 :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Czym więcej informacji tym większa dezinformacja, co i rusz co innego wychodzi... ja póki procki nie będą na rynku i nie stestują ich ludzie nie będe twierdził czy jest padaka czy jest super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Ja nie rozumiem, czemu zawsze przy porownaniach K10 vs cokolwiek innego, nowe amd ma gorsze timingi/takty ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 sadzisz ze 25 mhz na ramach pozwoli przegonic kensfilda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Mnie się wydajność podoba w teście CPU jest wydajniejszy prawie o dwa razy od X2 no i jest szybszy znacząco od C2D :) mnie to pasuje i chyba wiem co kupuję za dwa tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 No trudno żeby był wolniejszy od C2D jak ma 2 razy więcej rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 sadzisz ze 25 mhz na ramach pozwoli przegonic kensfilda ? Sadze, ze jest to dziwne - k10 ma zawsze najslabsze pamieci. Jakby mial 250mhz wiecej na pamieciach to by nie dogonil c2q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 btw nie tylko k10 ale i k8 ma slabiej taktowane ramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 zwroc uwage tez na timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 skad oni niby wzieli wersje taktowana na 3ghz ponoc amd ma problem zeby zrobic wersja ktora idzie na 2.5ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Czy te 4ry rdzenie będą dawały np. wymierne korzyści w grach starszych, czy będzie to zauwazalne dopiero w przyszłych tytułach jak zaimplementują obsługę? W sumie jest Quad, ale prawdę mówiąc nie wiem, czy obecne gry potrafią wykorzystać w pełni te 4 jajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...