860lacov Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Jak w temacie. Po instalacji systemu od razu instaluję programy, które są mi najbardziej potrzebne. Problem jest taki, że po zainstalowaniu wszystkich programów komputer strasznie wolno się włącza i wyłącza. Nie chcę stawiać od nowa systemu a tym bardziej odinstalowywać programów bo nie po to robiłem reinstal. Zwracam się do was a przede wszystkim do waszego doświadczenia. Który z programów zamula najbardziej i czym go najlepiej zastąpić. Nod32* Zone Alarm Internet security suite (wyłączony antywirus)* Corel X3 Photoshop CS2 Power 4 gear (asusowy program do zmiany profili ACPI)* Wireless console 2* Bluetooth manager* Intel PROSet/wireless* Alcohol Nero 7 O&O Defrag Office *- te ładujące się ze startem systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Znajdź program HijackThis, zrób skanowanie i wrzuć wyniki (log) tutaj. Info, które podałeś może odbiegać znacznie od rzeczywistości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.0 (BETA) Scan saved at 16:04:38, on 2007-04-23 Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600) Boot mode: Normal Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\EvtEng.exe C:\WINDOWS\Explorer.EXE C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon.exe C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe C:\WINDOWS\system32\DVDRAMSV.exe C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe C:\WINDOWS\system32\oodag.exe D:\Programy T\Raxco\PerfectDisk\PDAgent.exe C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\ATK0100\HControl.exe C:\Program Files\Intel\Wireless\bin\ZCfgSvc.exe C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ifrmewrk.exe C:\Program Files\ASUS\Power4 Gear\BatteryLife.exe C:\WINDOWS\ATK0100\ATKOSD.exe C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe C:\Program Files\Wireless Console 2\wcourier.exe C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE C:\WINDOWS\CTHELPER.EXE C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Share-to-Web\hpgs2wnd.exe C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Share-to-Web\hpgs2wnf.exe C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\jusched.exe C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe C:\WINDOWS\system32\RAMASST.exe C:\Program Files\Toshiba\Bluetooth Toshiba Stack\TosBtMng.exe C:\Program Files\Toshiba\Bluetooth Toshiba Stack\TosA2dp.exe C:\PROGRA~1\ZONELA~1\ZONEAL~1\MAILFR~1\mantispm.exe C:\Program Files\Toshiba\Bluetooth Toshiba Stack\TosBtHid.exe C:\Program Files\Toshiba\Bluetooth Toshiba Stack\TosBtHsp.exe C:\Program Files\Toshiba\Bluetooth Toshiba Stack\tosOBEX.exe C:\Program Files\Toshiba\Bluetooth Toshiba Stack\tosBtProc.exe D:\Programy\Total Commander\TOTALCMD.EXE D:\PROGRAMY\MOZILL~1\FIREFOX.EXE D:\Programy\Winamp\winamp.exe C:\Documents and Settings\hot_lopez\Pulpit\HiJackThis_v2.exe R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll O4 - HKLM\..\Run: [Tweak UI] RUNDLL32.EXE TWEAKUI.CPL,TweakMeUp O4 - HKLM\..\Run: [HControl] C:\WINDOWS\ATK0100\HControl.exe O4 - HKLM\..\Run: [intelZeroConfig] "C:\Program Files\Intel\Wireless\bin\ZCfgSvc.exe" O4 - HKLM\..\Run: [intelWireless] "C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ifrmewrk.exe" /tf Intel PROSet/Wireless O4 - HKLM\..\Run: [Power_Gear] C:\Program Files\ASUS\Power4 Gear\BatteryLife.exe 1 O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install O4 - HKLM\..\Run: [synTPEnh] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe O4 - HKLM\..\Run: [Wireless Console 2] C:\Program Files\Wireless Console 2\wcourier.exe O4 - HKLM\..\Run: [skrót do strony właściwości High Definition Audio] HDAShCut.exe O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE O4 - HKLM\..\Run: [CTHelper] CTHELPER.EXE O4 - HKLM\..\Run: [CTxfiHlp] CTXFIHLP.EXE O4 - HKLM\..\Run: [share-to-Web Namespace Daemon] C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Share-to-Web\hpgs2wnd.exe O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck.exe O4 - HKLM\..\Run: [iSUSPM Startup] "C:\Program Files\Common Files\InstallShield\UpdateService\ISUSPM.exe" -startup O4 - HKLM\..\Run: [iSUSScheduler] "C:\Program Files\Common Files\InstallShield\UpdateService\issch.exe" -start O4 - HKLM\..\Run: [ZoneAlarm Client] "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe" O4 - HKLM\..\Run: [sunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\jusched.exe" O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA LOKALNA') O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA SIECIOWA') O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM') O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user') O4 - Global Startup: Bluetooth Manager.lnk = ? O4 - Global Startup: RAMASST.lnk = C:\WINDOWS\system32\RAMASST.exe O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://D:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000 O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\npjpi160_01.dll O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\npjpi160_01.dll O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - D:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE11\REFIEBAR.DLL O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing) O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing) O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{FAC48915-DF32-412E-A581-3DF917452805}: NameServer = 194.204.159.1 217.98.63.164 O22 - SharedTaskScheduler: Moduł wstępnego ładowania interfejsu Browseui - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll O22 - SharedTaskScheduler: Demon buforu kategorii składników - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe O23 - Service: ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762## (Bonjour Service) - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe O23 - Service: DVD-RAM_Service - Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. - C:\WINDOWS\system32\DVDRAMSV.exe O23 - Service: Intel® PROSet/Wireless Event Log (EvtEng) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\EvtEng.exe O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Macrovision Europe Ltd. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe O23 - Service: O&O Defrag - O&O Software GmbH - C:\WINDOWS\system32\oodag.exe O23 - Service: PDAgent - Raxco Software, Inc. - D:\Programy T\Raxco\PerfectDisk\PDAgent.exe O23 - Service: PDEngine - Raxco Software, Inc. - D:\Programy T\Raxco\PerfectDisk\PDEngine.exe O23 - Service: Pml Driver HPZ12 - HP - C:\WINDOWS\system32\HPZipm12.exe O23 - Service: Intel® PROSet/Wireless Registry Service (RegSrvc) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc.exe O23 - Service: Intel® PROSet/Wireless Service (S24EventMonitor) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon.exe O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs, LLC - C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe -- End of file - 7391 bytes Tak to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 D:\Programy T\Raxco\PerfectDisk\PDAgent.exe < po co on to ładuje skoro masz O&O? C:\WINDOWS\ATK0100\HControl.exe C:\WINDOWS\ATK0100\ATKOSD.exe - pierwszy raz coś takiego widzę O.o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 PerfectDisk'a zainstalowałem dla testów. Przed instalacją niestety było tak samo więc PD raczej nie spowalnia, ale przełączę na ręczne uruchamianie. Jeśli chodzi o ATK0100 to przyznam, że nie bardzo wiem co to jest. Mam jeszcze jedno pytanko. Na forum przeczytałem, że można stworzyć skrypt, dzięki któremu da się ustawić kolejność i czas, po którym programy będą się uruchamiać. Prosiłbym o krótką instrukcję jak to zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...ghlite=%2Bsleep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Dzięki. Z tym, że jest tam napisane, żeby z folderu autostart wywalić skróty do programów, które się uruchamiają. Czy jeśli nie mam tam żadnych skrótów to czy ten sam efekt da wyłączenie ich w msconfig w zakładce uruchamianie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Taak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 No cóż. Spróbowałem i widocznie zrobiłem coś źle bo nie zadziałało więc dam sobie spokój. Żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam przy okazji. Coś mi się zrobiło takiego dziwnego, że kiedy wciskam ctr+alt+del to nic się nie dzieje. Zawsze wyskakiwał ten graficzny wykres użycia procka itd. Wiecie może czemu teraz się nie włącza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 'ten graficzny wykres uzycia procka' to menadzer zadan i oprocz zakladki z wykresem ma jeszcze wiele ciekawszych funkcji ;) a po kliknieciu na pasek zadan mozesz uruchomic menadzera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Wiem wiem :) Nie jest to kwestia niewiedzy tylko tego, że ostatnio mam straszne problemy z pamięcią. Nazwa mi wyleciała z głowy i po prostu czarna dziura :) Co do uruchomienia to nie mogę tego zrobić w żaden sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 gpedit.msc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Rozumiem, że tak mam ustawić jak na screenie? Tak zrobiłem. Sprawdziłem też opcję włącz i wyłącz i dalej nic. Nie wiem też jak to wyjaśnić, ale przy wyłączaniu komputera pojawia mi się okienko a w nim napis, że trwa wyłączanie komputera. Nigdy tego nie było. Zawsze po prostu był na środku ekranu napis kończenie pracy i nic więcej. Teraz samo się coś przestawiło !? Nikt z rodziny na pewno nie namieszał przy piecu bo jeśli już ktoś ma dostęp do komputera to i ta nie zrobi nic czego bym nie wiedział. wirusy czy ataki z internetu też raczej wykluczam bo raczej rzadko odwiedzam serwisy mogące zawierać coś niebezpiecznego edit. Przywróciłem dziś system i menadżer działa, ale kiedy chciałem go włączyć firewall się czepiał, że może być niebezpieczny. Wcześniej FW pracował w trybie automatycznym wię może sam zablokował mi menadżera. W każdym razie dzięki za pomoc. Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...