Agasia_d Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Sprzęt taki jak w sygnaturze, zastanawiam się czy jest sens wymiany Celerona na coś innego. Na dzień dzisiejszy mogę wydać ok 350zł z tego co patrzyłam na allegro za taką cenę to właściwie tylko PentiumD. Czy warto wymieniać procesor? Może lepiej zainwestować w wydajniejszą grafikę myślę o gf7600GS Galaxy z chłodzeniem zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 jeśli komp ma być do gier to ja bym wymienił na razie plyte i proca na jakis zestawik z allegro na nforcie 3 pod s939 + a64 x2 3800+ jakbys dysponowala troche wieksza kwotą to cos na am2. a co do karty to lepiej brać palita 256mb ddr3 sonic (ok. 380 w wersji agp lub 340 pci-e) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Przecież x2 3800 kosztuje majątek na 939. można by poczekać na pentiuma E w2140 w testach miał wydajność jak x2 3600. Rdzeń ten sam co w c2d, może też bez znacznej zmiany napięcia będzie się ładnie kręcił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Przecież x2 3800 kosztuje majątek na 939. 4 stówy , sorry pomylilo mi się z am2. :razz: na 939 za 230 masz 3700+ na San diego z 1mb cache, naprawde niezły proc, pozatym mozna go troche przekrecic jeszcze;] http://allegro.pl/item186776143_amd_athlon...39_nowy_gw.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 tak już lepiej ale mobo na nf4 bo tańsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 350zł hmmm sprzedaj to co masz ram, proca, mobo ( dostaniesz z 350zł ) No i mamy 700zł ( od starych coś jeszcze wyciągnij ) no i jest 800zł a za to : X2 3600+ brisbane Abit KN9 Goodram 667 1GB Zostaje jeszcze kasy na zasilacz :wink: ( delta/fortron z allegro ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agasia_d Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Niby ok ale zmiana platformy wymaga czasu. Zestaw z sygnatury a raczej mobo i procka kupowałam na szybko po spaleniu się zasilacza który zabrał ze sobą płytkę ECS i Athlona XP. Jakoś nie mam chęci na zmianę platformy przynajmniej na razie, może za jakiś pomyślę nad tym. Na dzień dzisiejszy myślę co zrobić z tym co mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Jaką masz rewizję tego Asrocka? Rev. 1.0 czy rev. 2.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agasia_d Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 rev. 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 To dołóż jeszcze te 70 zł i za 420 masz c2d E4300, który będzie działać na tej płycie, o ile jest rev. 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) Coś słyszałem że niedługo obniżki u intela, nie lepiej troszeczku poczekać? Edytowane 23 Kwietnia 2007 przez capone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Coś słyszałem że niedługo obniżki u intela, nie lepiej troszeczku poczekać?Właśnie podałem cenę po obniżce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Wybacz bo po ap w 4speed jeszcze do siebie nie doszłem :P. Nadal trochę drogo, ale w jego przypadku lepiej dopłacić te 70 zł do c2d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agasia_d Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Jej :P Znalazłam na allegro c2d za 434zł Biorąc pod uwagę że będę próbowała sprzedać swoją celinkę razem z chłodzeniem to chyba faktycznie warto zainwestować w to niż PentiumD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Tak, o wiele lepiej. Pentium D się nie nadaje do większości zadań, grzeje się , ogólnie jest raczej pomyłką ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Z procków intela warto brać tylko c2d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 ewentualnie P4 na Cedar Millu, ale raczej na przeczekanie do C2D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Na dłuższą metę ten p4 raczej mu się nie spodoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 na dłuższą nie, dlatego napisałem, że na przeczekanie ;) dobra, end off topic. Core 2 Duo niech będzie , starczy na dłużej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agasia_d Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 no i stało się :) c2d błyszczy w pudełku i czeka na zamontowanie :) dziękuję za wszystkie rady gdyby nie to brałabym PentiumaD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...