Skocz do zawartości
mr black

6400 Vs 6420 Vs 6600 - Który Lepszy Do Oc?

Rekomendowane odpowiedzi

6400 vs 6420 vs 6600 - który lepszy do OC?

czy też zejść w dół do np. 6320 (szczególnie interesuje mnie jak się sprawdzają 6420 i 6320 - moze sie ktos nimi bawił)?

Witam

Mam do sprzedania 6400 w rewizji B2 czyli najlepsza do OC, co do moich spostrzezen, jesli chodzi o OC moj proc ciagnal 3,6 Ghz i tak dalej nie sprawdzałem jego mozliwosci bo po co , wystarczy jak bedzie ci chodził na 3Ghz i to ci wystarczy teraz liczy sie liczba rdzeni a nie szybkosc procka.

jak jestes zainteresowany to jest link do aukcji

http://www.allegro.pl/item187993244_core_2...b2_naj_oc_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze radzę tylko :D

dzis ostatni dzien gdzie komp stoi caly, jutro juz ida pierwsze paczki do nowych wlasicieli ale pokaze na co stac tego klocka na abicie quad gt i 2x512 d9gmh jeszcze dzis oczywisciejak bede mial czas Edytowane przez miki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chodzi o porównanie E6400 vs E6600 to IMO lepiej brać już E6600, masz mnożnik 9x i generalnie kręcą sie dobrze, a i 4mb kaszy masz, co do E6420 vs E6600 to ten pierwszy to taki E6600 z obciętymi taktowaniami, też jest w sumie spoko, kręcić sie kręci więc nadrobisz te 300mhz róznicy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam do sprzedania 6400 w rewizji B2 czyli najlepsza do OC, co do moich spostrzezen, jesli chodzi o OC moj proc ciagnal 3,6 Ghz i tak dalej nie sprawdzałem jego mozliwosci bo po co , wystarczy jak bedzie ci chodził na 3Ghz i to ci wystarczy teraz liczy sie liczba rdzeni a nie szybkosc procka.

jak jestes zainteresowany to jest link do aukcji

http://www.allegro.pl/item187993244_core_2...b2_naj_oc_.html

Lekkie kity wciskasz (delikatnie mowiac) ;) Liczba rdzeni sie przyda, ale przy profesjonalnych programach do gafiki/obliczen itp. W codziennym uzytkowaniu malo co korzysta z wielu rdzeni.

Edytowane przez ridczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi