Gość evo4 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Witam, kupilem od goscia na allegro karte Gigabyte GF 5900 xt wszystko ok ALE! po przykreceniu radiatora, a nastepnie wlozeniu do komputera karty cos jest nie tak! otoz obraz sie nie wystwietla, se mysle karta poszla. Ale jakis rabek nadzieji jest poniewaz zauwazylem ze kondensator [ta bombka, jakby ktos nie wiedzial :> albo ja sie myle :D elektronikiem czy tam elektrykiem nie jestem] jest zagiety na bok, se mysle jaka :k****a: rozkrecala ta karte i tu pytanie czy mozna przelutowac tego kondensatora, czy jest jakas nadzieja ze karta odpali...?? Prosze o pomoc zdesperowany Evo4, pzdr... :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Daj fotkę karty. Przykręceniu radiatora...?? Na GPU, może je ukruszyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 fotke mowisz :/ teraz nie zrobie, nie mam mozliwosci, ale podam tobie fotke z aukcji i zaznacze dokladnie co jest i ktore to przekrzywione http://images21.fotosik.pl/206/5d0cd094524bf422.jpg radiator precyzyjnie dokladalem i mocowalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Coz, przynajmniej wiemy ze nie mogles ukruszyc bo ma ihsa. Ale na tym zdjeciu nie widac stopnia tego 'przekrzywienia' i karta wyglada normalnie. Nie mozesz jej reklamowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 To oczywiste, więc nie zapytam czy podłączyłeś dodatkowe zasilanie z molexa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Hmmm.. wygięcie kondensatora nie. Jeżeli byłby on napuchnięty - owszem, ale choćby nawet był wygięty pod kątem 90 stopni to nie może to być przyczyną uszkodzenia (chyba, że jest oderwany albo coś z jednej "nóżki" - wtedy tak).. Aczkolwiek nie widzę więc stwierdzić nie mogę - również dlatego że to nie są zwykłe elektrolity a zapakowane w jakąś "obudowę"... A to przykręcałeś śrubkami ten radiator? To się powinno takimi plastikowymi koreczkami mocować a nie śrubkami przykręcać... Ścieżki mogłeś w ten sposób uszkodzić. Popróbuj ustawienia BIOSu poresetować, włożyć inną kartę i z powrotem tę.. Najpierw systemowo. Ale mimo wszystko wydaje mi się, że raczej karta była już uszkodzona aniżeli Ty ją miałeś uszkodzić (jeżeli systemowe zmiany nie spowodują że karta zadziała). Pzdr. Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez obiboqs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Może jakieś zwarcie zrobiłeś "przykręcając" radiator ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 a mnie zastanawia jedna kwestia... skoro zdjecie jest prosto z aukcji, to dlaczego karta jest bez chlodzienia? kupowales ja jako w pelni sprawna? czy moze na 99% dziala, ale nie ma jej na czym sprzedajacy sprawdzic... jezeli obie nozki trzymaja sie pcb to kondensator jest ok. jakies dzwieki speaker wydaje, jak karta jest wlaczona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Miałem kiedyś Gigabyta FX5900XT...karta ma apetyt na prąd - potrzebuje markowego zasilacza min 350W (podłączałęm kiedyś niemarkowy 350W i nie chciała wstać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 no czyli jest pare wyjsc, zasilanie- to pierwsza rzecz, chlodzenie jest chcialem pokazac zdjecie z tym widocznym kondensatorkiem. sprawdze dokladnie czy te obie nozki sie trzymaja choc ciezko to zobaczyc ;/ To jest zdjecie z aukcji, nie ode mnie, wiec moze podczas transportu sie cos porobilo, sprobuje pokombinowac, z tych informacji ktore mi wypisaliscie. Albo moze karta juz byla spalona lub cos... W razie czego napisze jeszcze, jezeli bede mial jakies pytania, Narazie dzieki za wszelkie posty.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Miałem kiedyś Gigabyta FX5900XT...karta ma apetyt na prąd - potrzebuje markowego zasilacza min 350W (podłączałęm kiedyś niemarkowy 350W i nie chciała wstać) A to ciekawe bo również miałem taką kartę i bez problemu przez ponad rok chodziła razem z Feel'em 300W (wiem wiem kamikaze jestem :lol: ) i nie było najmniejszych problemów... Wracając do tematu najprościej będzie przetestować kartę w innym komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) http://images20.fotosik.pl/263/d7e248a9ef5c8246med.jpg oto fotka zrobiona z nokii 6020 [mam nadzieje ze wybaczycie :)] wazne ze jest zrobiona u mnie i tej karty! oto jak to wyglada :| jedna stopka wyrwana z kondensatora. PS. zdjatka o 90 stopni w lewo przesuncie a raczej glowe , glowe w prawo :D Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez evo4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Wywal stary wlutuj nowy (może być zwykły bo SMD raczej sam nie wlutujesz) i sprawdź czy działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) smd ???? ty wiesz jaki to , moglbys tak po fachowsku napisac mi dokladnie, ja to dam wujkowi do przylutowania :] elektryk napisze ci co na nim jest napisane: 4 3 470 6 E [e w indeksie gornym :D] napisalem tak jakby to patrzec na kondensator :D albo stary wylutuje i zaniose, dadza mi taki sam.. Dzieki wielkie, jak cos bede pisal :>> thxxxxxxxxxx Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez evo4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Ponowie pytanie - czemu nie reklamujesz karty skoro kupiles walnieta? No chyba, ze Ty go urwales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Nie moge zareklamowac, choc to wina sprzedawcy, bo zle zapakowal ;/ nie skrecil chlodzenia z karta i bylo luzem ale papier niby byl zeby nie latalo, no coz jednak to nie trzymalo na tyle karty, chlodzenie latalo sobie i pewnie uwadzilo ten kondensator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Nie moge zareklamowac, choc to wina sprzedawcy, bo zle zapakowal ;/ nie skrecil chlodzenia z karta i bylo luzem ale papier niby byl zeby nie latalo, no coz jednak to nie trzymalo na tyle karty, chlodzenie latalo sobie i pewnie uwadzilo ten kondensator.Ale jedna nóżka jest TROCHĘ WYCIĄGNIĘTA czy WYRWANA? Bo to robi wielką różnicę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 to ciekawe bo również miałem taką kartę i bez problemu przez ponad rok chodziła razem z Feel'em 300WFeel nie jest taki zły. Ten co ja sprawdzałem to jakas Delta 350W tylko że na mierniku napięcia cały czas pływały +-0.4V. Oj cos mi sie zdaje że ten kondensator ma wewnątrz coś urwane przy takim odgięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Nie moge zareklamowac, choc to wina sprzedawcy, bo zle zapakowal ;/ nie skrecil chlodzenia z karta i bylo luzem ale papier niby byl zeby nie latalo, no coz jednak to nie trzymalo na tyle karty, chlodzenie latalo sobie i pewnie uwadzilo ten kondensator. :-| przeciez to nie twojaa wina i spokojnie mozesz reklamowac, chyba ze cena byla bardzo okazyjna ;) jezeli to bylo tak zapakowane <_< to poogladaj dokladnie karte, moze sie okazac ze jeszcze cos innego sie urwalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) zbadałem i jest tylko to, wiesz gosc papieru napchal :| karte do worka nie wlozyl :| chlodzenie luzem, no ogolnie krytycznie. Ale tylko to jest urwane, Nozka wyrwana calkowicie, teraz musze sprawdzic czy to plus czy minus i dokupie taki sam, bo chyba z innym zwyklym nie beda sie zgrywac. pzdr edit: jest jeszcze jedna rzecz ktora mnie nie pokoi, jak doloze chlodzenie i zepne tymi stopkami to radiador nie dolega do pamieci... do gpu tak natomiast do pamieci nie ;/ co robic ?? Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez evo4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 smd ????SMD do montażu powierzchniowego Zwykły Jest jeszcze jedna rzecz ktora mnie nie pokoi, jak doloze chlodzenie i zepne tymi stopkami to radiador nie dolega do pamieci... do gpu tak natomiast do pamieci nie ;/ co robic ?? Między radiatorem, a pamięciami powinny być pady termoprzewodzące... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) takie sa, ale sam ich nie przylutuje :D pady termo.. sa i sa tez liki :/ ale i tak zmienial bede to chlodzenie bo glosne to, jak lodowka [popsuta :)] edit: jakie to beda kondensatory na ile voltow czy ilo voltowe ?? Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez evo4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 jakie to beda kondensatory na ile voltow czy ilo voltowe ??Musisz na tym starym przeczytać napięcie i pojemność (w mikrofarradach pewnie będą :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 no przeczytalem, ale wiesz nie jestem elektrykiem [w sumie nie trzeba byc] ale nie mialem z tym wczesniej stycznosci ;/ JEZELI KTOS MIAL TE KARTE moze zna tego kondensatora i poda parametry? albo jakis internetowy sklep z tym :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 spisz oznaczenia albo wez te kondy i idz do elektronicznego sklepu ;] tam Ci sprzedawcy powinni zczaic i dac Ci nowe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 bylem w jednym sklepie eletronicznym, to babka nie wiedziala co to jest :D i dawala bombe jak dynamit :| ale spoko to dopiero jeden sklep ;] nic nie bede meczyl postami, jutro powinienem pewnie wszystko zrobic juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Udaj się do autoryzowanego serwisu RTV. Tam powinni szybko i profesjonalnie załatwić sprawę. Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Babka nie dyskryminując babek lepiej idź do faceta ;) . We Wrocku z takimi rzeczmi nie ma najmniejszego problemu . Miałem kiedys takiego samego gigabyta i jest ciężko go zajechac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...