mohito Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Witam, Mam p4 1.7 + jakies tam duperele i czas na zmiane. Wertujac wszystko co mozliwe dobralem kilka czesci i prosze o ich weryfikacje. Czy w tej cenie moge kupic cos lepszego, ewentualnie jakas inna firma. Dodatkowo fajnie by bylo gdyby ktos mial namiary na sklep w warszawie ktory by mi to tanio sprzedal. Lista czesci plyta - Abit AB9 procek - E4300 grafika - Gainward 8800 GTS 320 Ram - A-Data 2x 1gb CL5 800mhz planuje wszystko podkrecic i cieszyc sie najnowszymi grami. Z gory dziekuje za pomoc. Jezeli uwarzacie, ze lepiej kupic cos innego to prosze napiszcie dlaczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Wszystko w sumie OK, ale może dołożyłbyś do wersji 640MB na karcie graficznej ? Przyda się ... 320 MB na razie starcza do grania w 1280x1024, ale co będzie za jakiś czas, kiedy dojdzie jeszcze lepsza jakość tekstur ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Wszystko w sumie OK, ale może dołożyłbyś do wersji 640MB na karcie graficznej ? Przyda się ... 320 MB na razie starcza do grania w 1280x1024, ale co będzie za jakiś czas, kiedy dojdzie jeszcze lepsza jakość tekstur ?? Nie nie warto, lepiej już dopłacic te 200-300zł (porownując do ceny 640) i kupic GTX, ale to zależy od zasobności portfela :) Aha jaki masz/chcesz kupić zasilacz bo to BARDZO ważne. Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) planuje wszystko podkrecic i cieszyc sie najnowszymi grami. No to się będziesz cieszył. Dobry zestaw, brak monitora i dysków (ale to jest szczegół który już zapewne posiadasz w domu). Ja bym się zastanawiał nad kartą z 640mb lecz jeśli masz jakąs 19 LCD która robi 1280x to w zupełności wystarczy Ci ta karta! Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Ale trzeba dużo dopłacić do 640 mb. Musi sam zdecydować czy mu wystarczy 320 czy 640 pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Różnica w cenie jest za duża, żeby było to opłacalne, już lepiej dopłacić do gtxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Więc chyba 8800 gts 320 mb wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohito Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) wczesniej myslalem o gf 9800gs od galaxy ale jestem sklonny doplacic do 8800 gts 320 wiecej nie da rady. Mam monitor 19 wide wiec wieksze rozdzielczosci przez najblizsze 2-3 lata nie wchodza w gre. jesli 8800 GTS to od jakiego producenta byloby najlepiej? Slyszalem ze gainward ma problemy z serwisem. jesli chodzi o pamieci to troche sie obawiam tych od A-Data ale moze moje obawy sa niepotrzebne. Pozatym sprzedaja oni po 1 kosci a nie w dualu ale mysle ze to i tak te same kosci by byly.. moze sie myle? Bede chcial podkrecic E4300 tak na 2.5 na poczatek z oryginalnym chlodzeniem pozniej jak jakies lepsze kupie to moze na @3Ghz Dysk pojdzie do wymiany w nastepnej kolejnosci (nie wszystko naraz jak to mowia:) mam narazie 60gb baraka. Jak dozbieram to kupie 2x Hitchi 160gb i pusze je jako jeden w raid Zasilacz to Antec 380W - musi wystarczyc :) Jest tez problem z AB9 - ciezko to dostac. Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez mohito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 jesli 8800 GTS to od jakiego producenta byloby najlepiej? Slyszalem ze gainward ma problemy z serwisem.Najtańszego wszystkie to karty referencyjne :wink: Zamiast e4300 kup e4400 ( wyższy mnożnik = lepsze o/c, poza tym nowe e4300 już nie kręcą się tak wspaniale ) Zasilacz to Antec 380W - musi wystarczyc icon_smile3.gif Jeśli planujesz o/c i raida to lepiej kupić coś mocniejszego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...