Skocz do zawartości
mohito

Upgrade Do Grania - Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam p4 1.7 + jakies tam duperele i czas na zmiane. Wertujac wszystko co mozliwe dobralem kilka czesci i prosze o ich weryfikacje. Czy w tej cenie moge kupic cos lepszego, ewentualnie jakas inna firma. Dodatkowo fajnie by bylo gdyby ktos mial namiary na sklep w warszawie ktory by mi to tanio sprzedal.

Lista czesci

plyta - Abit AB9

procek - E4300

grafika - Gainward 8800 GTS 320

Ram - A-Data 2x 1gb CL5 800mhz

planuje wszystko podkrecic i cieszyc sie najnowszymi grami.

Z gory dziekuje za pomoc. Jezeli uwarzacie, ze lepiej kupic cos innego to prosze napiszcie dlaczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko w sumie OK, ale może dołożyłbyś do wersji 640MB na karcie graficznej ? Przyda się ... 320 MB na razie starcza do grania w 1280x1024, ale co będzie za jakiś czas, kiedy dojdzie jeszcze lepsza jakość tekstur ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko w sumie OK, ale może dołożyłbyś do wersji 640MB na karcie graficznej ? Przyda się ... 320 MB na razie starcza do grania w 1280x1024, ale co będzie za jakiś czas, kiedy dojdzie jeszcze lepsza jakość tekstur ??

Nie nie warto, lepiej już dopłacic te 200-300zł (porownując do ceny 640) i kupic GTX, ale to zależy od zasobności portfela :)

Aha jaki masz/chcesz kupić zasilacz bo to BARDZO ważne.

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

planuje wszystko podkrecic i cieszyc sie najnowszymi grami.

No to się będziesz cieszył. Dobry zestaw, brak monitora i dysków (ale to jest szczegół który już zapewne posiadasz w domu). Ja bym się zastanawiał nad kartą z 640mb lecz jeśli masz jakąs 19 LCD która robi 1280x to w zupełności wystarczy Ci ta karta!

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczesniej myslalem o gf 9800gs od galaxy ale jestem sklonny doplacic do 8800 gts 320 wiecej nie da rady. Mam monitor 19 wide wiec wieksze rozdzielczosci przez najblizsze 2-3 lata nie wchodza w gre.

jesli 8800 GTS to od jakiego producenta byloby najlepiej? Slyszalem ze gainward ma problemy z serwisem.

jesli chodzi o pamieci to troche sie obawiam tych od A-Data ale moze moje obawy sa niepotrzebne. Pozatym sprzedaja oni po 1 kosci a nie w dualu ale mysle ze to i tak te same kosci by byly.. moze sie myle? Bede chcial podkrecic E4300 tak na 2.5 na poczatek z oryginalnym chlodzeniem pozniej jak jakies lepsze kupie to moze na @3Ghz

Dysk pojdzie do wymiany w nastepnej kolejnosci (nie wszystko naraz jak to mowia:) mam narazie 60gb baraka. Jak dozbieram to kupie 2x Hitchi 160gb i pusze je jako jeden w raid

Zasilacz to Antec 380W - musi wystarczyc :)

Jest tez problem z AB9 - ciezko to dostac.

Edytowane przez mohito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli 8800 GTS to od jakiego producenta byloby najlepiej? Slyszalem ze gainward ma problemy z serwisem.

Najtańszego wszystkie to karty referencyjne :wink:

Zamiast e4300 kup e4400 ( wyższy mnożnik = lepsze o/c, poza tym nowe e4300 już nie kręcą się tak wspaniale )

Zasilacz to Antec 380W - musi wystarczyc icon_smile3.gif

Jeśli planujesz o/c i raida to lepiej kupić coś mocniejszego :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi