Mayo Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Witam. Mam od niedawna dziwny problem. Chcę wejść na któryś z dysków, klikam go LPM, na chwilę pojawia się kursor z klepsydrą i potem cisza. Żeby móc wejść na dysk muszę kliknąć PPM a następnie "otwórz". Trochę to denerwujące a nie wiem jak to rozwiązać. Avast niczego nie wykrył, ale czy to w ogóle może być wirus? Ma ktoś pomysł na ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 jakis czas temu byl bardzo podobny problem poruszany, poszukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 O to chodzi? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=230136 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 O to chodzi? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=230136 Nie, nie o to. Jak klikam dwa razy na dysk, to nie ma żadnej akcji. Po prostu sie nie otwiera. Muszę ręcznie dać "otwórz". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Mam tak samo :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) chcialem pomoc a sam sobie zepsulem :lol: po dwu kliku na ikone dysku..... otwiera mi sie wyszukiwarka.... tam od poczatku bylo find (typy plikow).... edit: a wiec tak: typy plikow: Dysk dodac akcja: OPEN aplikacja: explorer.exe (ze sciezka) po tym otwieral sie folder partycji, ale w nowym oknie... zeby wszystko bylo jak dawniej, trzeba wokonac polecenie: regsvr32 /i shell32.dll i gra gitara :gitarzysta: Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 taaa, teraz po kliknięciu PPM mam dwa "otwórz" jedno moje, jedo std. Ale nie wiem teraz jak moje usunąć, bo się nie da. Ale to wciąż nie rozwiązuje mojego problemu :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Podając linka chciałem Ci pokazać opcje, które mogą pomóc w rozwiązaniu problemu. Pobaw się opcjami przy typie "Dysk", ustaw domyślną akcję "Otwórz" i powinno to jakoś chodzić. Ewentualnie masz jakieś robactwo. Wtedy odsyłam tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151728 Ostatecznie załóż nowe konto w Windows i przenieś się na nie. Nie jest to może rozwiązanie problemu wprost, ale skuteczne jego ominięcie i przeważnie pomaga w większości dziwnych przypadków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 I jeszcze jedno - podobnie się dzieje jeżeli na dysku masz plik autorun.inf lub jakiś inny tekstowy z frazą [autorun] na początku i jakąś komendą pod spodem, np.: [autorun] run=program.exe lub inna komenda I jak tego programu nie ma etc. to się tak może dziać (na przykład). Jak na przykład niedoświadczeni użytkownicy komputera sobie kopiują zawartość płyty z autorunem na dysk i ten plik zostawią to później tak jest - podobnie jeżeli bezpośrednio na dysku zainstalujemy jakiś program etc. Czyli może to być też kwestia plików wykonywalnych :) Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) No więc razem z pwlj'em znaleźliśmy rozwiązanie. A przyczyna okazał się wirus. Jednak żaden program antywirusowy nie wykrywał onego robaka, więc trza było wziąć sprawy w swoje ręce. Otóż: MS32DLL.dll.vbs znajduje się na każdym dysku jaki posiadamy, razem z plikiem autorun.inf. Znajdziemy go też w ...WINDOWS\ By je usunąć, należy wcześniej wyłączyć wszystkie procesy wscript.exe. Następnie kasujemy wszystkie pliki, po której to czynności opróżniamy kosz. Pozostaje jeszcze wejść w rejestr i "Znajdź" wpisać "MS32DLL.dll.vbs" i wykasować wszelkie odnalezione zapisy. Po takiej akcji powinniśmy mieć spokój ;). Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (...)razem z plikiem autorun.inf. Znajdziemy go też w ...WINDOWS\Czyli... chyba ja też miałem udział w rozwiązaniu tego problemu, prawda? :) (:P) Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...