Skocz do zawartości
vojt

Najlepszy Modem Do Neo - Zastosowania Przemysłowe

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, szukam najlepszego modemu do neostrady DSL. Obecny zszedł w niewyjaśnionych okolicznościach (jakiś Siemens) Pod koniec żywota wieszał się już codziennie.

Warunki jakie musi spełnić to:

1.Nieustanna praca pod obciążeniem 24/7

2.Stabilność

3.Tak żeby kupić i zapomnieć o nim.

Proszę o porady i wskazówki, mile widziane opisy recenzje, dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, czy bez problemu można zamienić jeden modem na drugi (inny) w DSL? tzn. czy nie będzie żadnych problemów z połączeniem ? pytam bo słyszałem o tym że w DSL każdy modem ma przypisany MAC, więc inny numer, proszę mi wyjaśnić jeśli się mylę, dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odkiedy to tp uzywa autoryzacji po macu ? :blink:

olie w atm wogole mac istnieje

Dlatego pytam,panowie z tp stwierdzili (przy wymianie uszkodzonego modemu) że "inny modem nie może być zainstalowany ponieważ każdy ma swojego mac-a i nie będzie działał" (coś w tym sensie). Chodzi o DSL-a.

EDIT:

No właśnie jak to jest z tymi modemami do adsl i dsl ?

Edytowane przez vojt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja zamawialem chello to monterzy powiedzieli mi ze do dzielenia potrzebuje "switcha dhcp" - wtf??

wiec panowie z tepe pier... glupoty???

jesli chcesz zapomniec o modemie to najlepiej cellpipe - sprawdzone organoleptycznie :)

Edytowane przez HiPhO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Poszukuję modemu-routera do Neostrady. Musi posiadać 4 porty LAN, obsługiwać zarówno annex A jak i B (gdyż w przyszłości prawdopodobnie zamienię NEO na coś innego), cena w granicach 200-250 zł. No i rzecz jasna - musi być stabilny. Co możecie mi doradzić??? :)

Myślałem o czymś takim: http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywn...pelny,id,12417/

lub takim:

http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywn...pelny,id,25280/

Oczywiście mam zamiar kupować w jakimś tańszym sklepie, na pewno nie w Komputroniku. :wink:

Edytowane przez zmlapq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi