vojt Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Jak w temacie, szukam najlepszego modemu do neostrady DSL. Obecny zszedł w niewyjaśnionych okolicznościach (jakiś Siemens) Pod koniec żywota wieszał się już codziennie. Warunki jakie musi spełnić to: 1.Nieustanna praca pod obciążeniem 24/7 2.Stabilność 3.Tak żeby kupić i zapomnieć o nim. Proszę o porady i wskazówki, mile widziane opisy recenzje, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 http://neostrada.info/modemy.php pierwsze 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 ok, czy bez problemu można zamienić jeden modem na drugi (inny) w DSL? tzn. czy nie będzie żadnych problemów z połączeniem ? pytam bo słyszałem o tym że w DSL każdy modem ma przypisany MAC, więc inny numer, proszę mi wyjaśnić jeśli się mylę, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Nr MAC można zmienić, na ten ze starego modemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) odkiedy to tp uzywa autoryzacji po macu ? :blink: olie w atm wogole mac istnieje Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 zeby kupic i zapomniec to polecam to: http://allegro.pl/item187117004_linksys_am...aktura_vat.html drogie ale wart kazdej wydanej zlotowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) odkiedy to tp uzywa autoryzacji po macu ? :blink: olie w atm wogole mac istnieje Dlatego pytam,panowie z tp stwierdzili (przy wymianie uszkodzonego modemu) że "inny modem nie może być zainstalowany ponieważ każdy ma swojego mac-a i nie będzie działał" (coś w tym sensie). Chodzi o DSL-a. EDIT: No właśnie jak to jest z tymi modemami do adsl i dsl ? Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez vojt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) jak ja zamawialem chello to monterzy powiedzieli mi ze do dzielenia potrzebuje "switcha dhcp" - wtf?? wiec panowie z tepe pier... glupoty??? jesli chcesz zapomniec o modemie to najlepiej cellpipe - sprawdzone organoleptycznie :) Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) MAC jest ważny tylko przy DSL, przy neostradzie się z niego nie korzysta. Jeśli potrzebujesz dobrego sprzętu do neo to polecam lucenta cellpipe. Edytowane 3 Maja 2007 przez apofiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmlapq Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) Witam! Poszukuję modemu-routera do Neostrady. Musi posiadać 4 porty LAN, obsługiwać zarówno annex A jak i B (gdyż w przyszłości prawdopodobnie zamienię NEO na coś innego), cena w granicach 200-250 zł. No i rzecz jasna - musi być stabilny. Co możecie mi doradzić??? :) Myślałem o czymś takim: http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywn...pelny,id,12417/ lub takim: http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywn...pelny,id,25280/ Oczywiście mam zamiar kupować w jakimś tańszym sklepie, na pewno nie w Komputroniku. :wink: Edytowane 4 Maja 2007 przez zmlapq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 ktorys z cellpipow + linksys wrv200 lub wrt54g w zaleznosci co chcesz uzyskac z tego routera nie slyszalem o anex a ib na jednym urzadzeniu, ale moge sie mylic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...