M@jk! Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Czy ma ktoś już płyte główną na tym chipsecie ???????, interesuje mnie czy są z nim jakieś problemy, bo na Benchmarku przeczytłem że robili testy Gigabyte Sis655 i ciagle bluescreen'y im wywalało i teraz wzięli nową do testów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Może to dlatego że to byłą jakaś przedprodukcyja ver. mobo, gigabyte zrobił już takiego "psikusa" z radkiem 9500, teoretycznie ten sis jest lebszy od E7205 i o wiele tańszy ale nie ma co prorokować zobaczymy testy i wszystko się okaże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 testy sa od paru tygodni, anandtech.com polscy testerzy to i tak w wiekszosci partacze wiec sie nia ma co tym sugerowac, zreszta nie myslisz chyba ze wszystkie sis655 beda teraz mialy BSOD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jk! Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Właśnie, zgodnie z testami z anandtech.com ten gigabyte jest niby super plytą i jeszcze msi (też na sis655), i nie opisują żadnych jego wybryków, wieć albo na benchmarku płyta była trefna, albo ci co testują............... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Jak mnie wpienili Ci goscie z Benchmarka, jak juz napisano to jacys pardacze, albo faktyczne pechowo mobo wybrali. Ja mam tego Gigabyte od ponad tygodnia. Wszystko na nim instalowalem od podstaw, format...winda...office...stuff...stufff.stufff....gry...gry ....gry.. no i jeszcze cala masa zabawek do netu i benchmarki i ..... 1 BOSD jak juz pisalem na forum, ale to sie zawsze moze zdarzyc skok napiecia albo cus... W kazdym razie wracajac do Benchmarka, goscie glupote napisza, a potem 50% osob ktore tam zaglada mysli ze SiS 655 to shit. A tak naprawde to obecnie najlepszy chipset dla P4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Chyba napisze maila do benchmarka i powiem im co o ich testerach mysle :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Chyba napisze maila do benchmarka i powiem im co o ich testerach mysle :twisted:Bardzo mądrze... moze dopadli wadliwy egzemplarz. W ogole wasze podejscie do sprawy mnie przeraża... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObiwaN Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Ja mam , i zadnych problemow z nia nie mam . Pisalem o tym na grupie benchmark.pl. Ludzie z benchmark trafili najwidoczniej wadliwa sztuke a ludki panike sieja :lol: . Wrzuc sobie na googlach review w topicu tej plyty i sobie poczytasz o niej w dobrym tego slowa znaczeniu . Pozdrawki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Chyba napisze maila do benchmarka i powiem im co o ich testerach mysle :twisted:Bardzo mądrze... moze dopadli wadliwy egzemplarz. W ogole wasze podejscie do sprawy mnie przeraża... Ja miałem niemałe kłopoty z doprowadzeniem tej płyty do stanu użyteczności. Bo długich bojach mam rezultaty takie jak na Abicie BD7(I845D). Jak dla mnie ten SIS655 to jest porażka. Mam włączone Dual Channel, w PCMarku przewaga nad starym MB jest około 300p. w teście pamięci. W innych testach porównywalnie z Abitem a w 3DMarku2003 nawet mniej o 100 punktów. To wszystko mimo wgrania dobrego zmodowanego biosu: http://www.asusboards.com/forums/showthread.php? s=80a3755df8a236d04b0fa89ccee7d8a8&threadid=36740&perpage=15&pagenumber=2 Jedyną zaletą jest DualBios(nie miałem duszy na ramieniu przy flashowaniu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Ja szukam plytki na Sis655 ale absolutnie nigdzie nie moge jej znalezc. Na gieldzie w Wawie niema, na allegro niema. Mozecie rzucic adresem sklepu w ktorym jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Krakow ul. Halicka 9, piertro I, pokoj 104 Troche daleko od CIebie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Bede w marcu w Krakowie - powiedz w jakiej cenie plyta? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jk! Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 A kto wie gdzie kupić tą plyte na sis 655 w warszawie??????? ps. na giełdzie komputerowej nie wiedzą co to jest, byłem dzisiaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Ja dalem standardowo 650 zeta, ale moge ci ja trosze taniej zalatwic moze, tez w Krakowie, tyle ze 200m dalej... Bo taki motyw jest: Jechalem po ta plyte do tego sklepu na Halickiej, (dowiedzialem sie o nim przez inny sklep, ktory zkoleji wyszukalem gdzies w necie), no i wziolem tam plyte i poszedlem procka szukac (P4 2A seria SL6S/E7, tam go nie mieli) no i lazilem po sklepach i zaszedlem do jakiegos tam PCProjektu i gadalem z gosciem o tym procku (tez go niemieli, ale gosc w temacie o/c byl) a potem zaraz jak do domu dowiedziale sie ze ten gosc z PCProjektu to dobry qmpel z innego forum :):):), jaki ten swiat maly... powiedzial ze jakbym cos jeszcze chcial to do niego i moze taniej zalatwi. Wiec jak cos to pisz: avenger.fm@poczta.fm Ciekawe czy ktos to przeczyrta ? PS Wkoncu SL6S/E7 nie znalazlem, mam SL68R i jestem szesliwy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Gigabyte GA-SQ800 Ultra 2 (SINXP1394) SiS-655 707 862 ATX, Socket 478, SiS-655, FSB 400-800 MHz, AGP x8, 3x DDR (także DDR400), 5x PCI, sześciokanałowy układ dźwiękowy Realtek ALC650, ATA/133 + Raid, Serial ATA + Raid, IEEE-1394 FireWire, USB 2.0; k. sieciowa Intel Kenai32 Gigabit Lan network, inne cechy: @BIOS™, EasyTune™ 4, Q-Flash™, GMC™, DualPower System, DualBios 0 24 www.KOMPUTRONIK.PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 yogurcik - co z tego, że ta płyta jest w cenniku skoro jej nie ma fizycznie w komputroniku !! ObiwaN, AVENGER - są te płyty jeszcze w tym sklepie? Dajcie jakiś namiar (tel., www). Wysyłają płyty kurierem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObiwaN Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 e!GrOObY - maja miec w tym tygodniu w www.komputronik.pl wiec zerkaj od czasu do czasu. Kurierem ofc wysylaja. A w Wawie nie ma tych plyt nigdzie u was ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Niemam zednych namiarow oprocz tego adresu, poprostu wiedzialem ze tam sa plyty i pojechalem na zywiol :):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 ja i tak kupie coś na GRANITEBAY, jakiegoś P4G8X, czytałem wiele recenzji i płytka jest uważana za stabilną, dobrą do O/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 e!GrOObY - www.pcprojekt.pl zobacz, zadzwoń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Crazy_Ivan - do Pcprojekt.pl juz dawno maila wysłałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 I co Ci odpowiedzieli? Jak nic to może zadzwoń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 tutaj jest test sis-a 655 ale na płycie asusa :)) http://www.ocworkbench.com/2003/asus/p4sdx/p4sdx-3.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 tutaj jeszcze jeden z gigaBAYTEM http://www.ocworkbench.com/2003/gigabyte/s...sinxp1394-1.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...