Skocz do zawartości
Asker

glupie pytanie o przejsciowce

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie...

Czy przejsciowka fcpga ---> slot 1 pasuje do wszystkich prockow? tzn chodzi mi o to ze mam okazje kupic ja ale chodzila na starym celeronie 400 a ja bede mial go na celku 566. wiec pytanie czy bedzie pasowac...?

Szukalem ale net tak wolno mi chodzi ze stron normalnie nie moge przegladac... takze prosze o wyrozumialosc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie... 

Czy przejsciowka fcpga ---> slot 1 pasuje do wszystkich prockow? tzn chodzi mi o to ze mam okazje kupic ja ale chodzila na starym celeronie 400 a ja bede mial go na celku 566. wiec pytanie czy bedzie pasowac...?

tylko sprawdz czy ta przejsciowka nie jest przypadkiem Slot1/PPGA - bo bez przerobek bedza chodzily tylko stare celki Mendocino 366-533 (moze jeszcze 333 bo chyba byly PPGA) i nici ze wspolpracy z 566 chyba ze zrobisz to co tu http://www.tomshardware.pl/cpu/20000229/index.html ale IMO zupelnie bez sensu gdyz za ~30zl kupujesz nowiutka przejsciowke Jamicon Slot1/FCPGA

jezeli to jest przejsciowka Slot1/FCPGA to powinna miec zworke PPGA/FCPGA lub CELERON/PIII lub cos w tym stylu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dlaczego nie Allegro - poszukaj moze ktos z Twojego miasta

jak nie to gielda koputerowa - tam jak poszukasz to mozesz dorwac uzywane np MSI

ten Jamicon mial symbol SPC370 i nowsze modele nie mialy zworek do ustawiania napiec :(

PS patrzylem w Komputorniku na razie nie ma :( jest tylko cena 36zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...