Skocz do zawartości
leonardo

Stacja Do 2500 I Monitor Do 1000.

Rekomendowane odpowiedzi

GALAXY GeForce 7900GS 256MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E (Cooler Master)

HDD SEAGATE 250GB ST3250620AS SATA II 16MB 3+2 LATA 244,30

MSI P6N SLI-FI nVidia 650i Socket 775 (PCX/DZW/GLAN/SATA2/RAID/DDR2)

Intel Core 2 Duo E4400 2.0 GHz BOX

HuntKey HK-350AP

Zamówiłem już to teraz jeszcze pamięci i jest cały komputer:):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale tych A-Data nie ma chyba na stanie a nie chce czekac w nieskonczonosc na czesci tylko juz ten komputer zlozyc.

Jest jeszcze inny problem budżet na monitor spadł do 900 zł;/ Proszę doradźcie jakiś model fajny Benq FP91GP nigdzie nie ma:/

Edytowane przez leonardo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=...rid=l19Sam931BW

bardzo zachwalany monitorek, ale panoramiczny... nie wszystkie gry obsluguja te wszystkie tryby 16:10 czy cos takiego.

ewentualnie:

http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=...id=l19BenFP93GX

http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=...id=l19Bel1930S1

http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=...Sam940N+bez+piv

http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=...id=l19SamSM940B

wszystko ponizej 900 zł. do wyboru, do koloru B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Segate'a.

Do WD mam uraz bo jeden hdd WD (100GB) mi padł.

Do porównania mam 3x Samsungi, które w różnym stopniu zużycia dalej śmigają bez problemu.

A seagate'a polecam, bo znajomi mają (250Gb s-ata 2, 7200.10 itd) i zachwalają.

Edytowane przez serwal4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te A-Daty będą dopiero pod koniec tygodnia,i to nie na pewno także kupuje te pamięci Geil,do sklepu mam nie daleko,za przesyłkę nawet nie zapłacę a z takimi timingami i tak pojda przynajmniej na 800mhz?.

Edytowane przez leonardo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem go ustawione juz na 3ghz i policzył calego super pi ale miał 60C pod koniec to daje tylko na 2700 i tak wszystko lata gry na max detalach i jeszcze masa programów w tle.Teraz działa na 2700 minimalnie podniosłem napięcie ale nie znam sie za bardzo na podkrecaniu i pracuje na boxowym coolerze także nie zrobie na nim nadzwyczajnych rzeczy:) Jeżeli chodzi o koszty to caly komputer razem z przesyłkami kosztował 3250:) razem z monitorem także na prawde nie jest żle.Powiem tak na dzień dzisiejszy nie potrzebne jest mi nic więcej niż ofeuje ten zestaw Carbon to lata tak jak powiedzmy paint na moim wcześniejszym kompie hehe,serio jestem zadowolony na maxa:):):) Sklepy z których zamawiałem to agito,ulubiony,gral,zenfist.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Biore sie teraz z kumplem do skladania jego kompa i cena za caly zestaw to 3000zl (no....3200 max). Myslalem zeby zlozyc go z tych samych czesci co leonardo, ale my bedziemy jeszcze w cenie kupwac bude, klawe, myche, wiec musze wziac tansze pamieci - jakie? Tak samo zasilacz, nie ma tanszego ciut rozwiazania? Czy ten huntkey jest az taki dobry ze nie warto oszczedzac tych parudziesieciu zlotych?

A monitor...hmm jakos po laptopach mam uraz do Acer'ow, wiec czy nie lepiej BenQa jakiegos?

Zdaje sie na Was.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyniki z benchmarków zamieszcze jak tylko zainstaluje SP2 bo teraz jade na SP1 i coś mi się wali.Jeżeli chodzi o monitor to jest na matrycy MVA takiej samej jak Benq FP91GP czy Belinea 1980 S1 ,praktycznie rożnią się tylko obudową.Pozatym myśle że na klawe i myche dasz rade bo serio dosłownie na dniach pamięci spadły na allegro ale kupiłbym 800mhz warto w/g mnie.Jeżeli chodzi o zasilacz to troche się boje że jest za słaby pomimo że wszystko działa nawet podkręcone, i na pewno nie warto na nim oszczędzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby to ode mnie zalezalo to luz, ale to kumpel wyklada kase, wiec allegro odpada. Conajwyzej sklep internetowy ;) Tak wiec jakie te pamieci?

A co do monitora to sie zgadza, ze matryce sa takie same, ale mnie jakos Acer zle sie kojarzy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, gadalem z nim dzisiaj i kwota max co moze dac to 3000zl. Komp bedzie do grania. zeby sie zmiescic to narazie sie kupi jedna kosc pamieci.

Co chce?

GALAXY GeForce 7900GS 256MB

HDD SEAGATE 250GBSATA II 16MB

MSI P6N SLI-FI

Intel Core 2 Duo E4300/E4400 ??

HuntKey HK-350AP

Monitor (nie TN)...?

pamiec...?

+ buda, klaw, mysz

Lacznie max 3000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na moj gust ladne wyniki w 3d 2006, ale to w takim razie tutaj koles na samym dole ( wypowiedz z 2007-05-14 23:57:18 ) musi sciemniac

Link

napisal: 3Dmark06 na Athlon X2 3600 1GB 667 i tym GeForce (wszystko fabrycznie taktowane) 4400 3dmarków. Po OC Athlon@2.5GHz RAM@833MHz GF8600GT@820/920 6000 3dmarków06.

czy sie myle ? jak to jest ze ma az 6000 punktow nawet po tym OC - procek tylko 2500 - pamiec tam nie duzo szybsza - no i grafa tez chyba nie lepsza

Czy moglbys jeszze napisc jak mniej wiecej chodza CCi jakies znane tytuly gier - wiem sa testy w necie i mozna znalezc to w google ale uslyszec konkret to co innego.

pozdrawiam i dzieki za screeny

Edytowane przez piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra napisze tak mam zarzucone np rozpakowywanie pliku 4gb w tle lata muza przegladarka firewall i masa programów i moge sobie jeszcze carbona zarzucić.plik 180 mega przenosi sie z partycji na partycje w takim tempie jak 20mb na moim wczesniejszym dysku,programy takie jak tlen czy cokolwiek innego nie uruchamiają się tylko pojawiają tam gdzie ich miejsce tak jakby juz byly włączone tylko zminimalizowane.Na załadowanie trasy z Carbonie,Most Wanted czekam ok 3s?Tego się nie da opisać dwa rdzenie robią swoje po prostu wygoda użytkowania na nic nie trzeba czekać,AHA i polecam MSI P6N SLI-FI świetnie wykonana płyta ogromny radiator na chipsecie wszystko dobrze rozmieszczone,ogólnie jestem bardzo zadowolony ze wszystkich części z zestawu serio gdybym miał kupować kompa jeszcze raz to wziąłbym to samo.

Edit:A i jestr problem? nie moge wyłączyć EIST tzn ustawiam w biosie disabled a procek i tak zwalnia.Bios aktualizowalem jakis 3 dni temu.

Edytowane przez leonardo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leonardo: wieczorem ci napisze jak wylaczyc eist-a. tez sie meczylem, w ktoryms momencie w biosie jest ukryty dodatkowy switch pod F4 i zdaje sie jeszcze 3 opcje do zmiany w innym miejscu... hmm nie pamietam teraz, wroce do domu na swoj komputer to zajrze do biosu...

piotrek: potwierdzam jak wyzej co do wydajnosci, mi sie grzeje mniej przy 3.0 ale mam nieboxowy wiatrak, kupilem z premedytacja. w zasadzie nie ma po co wyzej krecic, nie ma sensu tez krecic ramow albo grafe. bo po prostu wszystko chodzi zaje*iscie w max detalach (ja tluke HL2, F.E.A.R., MW, Carbona 1024x768 super plynnie z shadowami i wszystkimi efektami). to jest nawet troche za mocny sprzet jak na dzisiejsze czasy. dopoki nie bedzie upowszechnione dx10 nie bedzie gry ktora nie pojdzie na tym szybko. mam juz chyba siodmy komputer i jeszcze nie mialem takiego ktory na tyle wyprzedza swoje czasy a zaczynalem od atari 65 xe i pc386 sx (starsi forumowicze wiedza o co chodzi) wiec wiem co mowie. B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mi teraz temp spadły bo otworzyłem bude z jednej strony w stresie mam 55C na 3ghz i tak chodzi na stałe.Pamięci miałem ustawione na 900 4-4-4-12 przy napięciu 2.1V ,ale w super pi praktycznie różnicy nie ma między 850 a 900 to zostawiam na 850:) bk z tego,myślałem ze prędkośc komputera nie wpływa na działanie neta miałem durona 800@900 i ze stron typu djwitek.prv.pl ściagałem po 500 kilo,a teraz 500 kilo to mi w bitlordzie lata:) oczywiście same legalne linuksy:) Aha! i mam problem w Morrowindzie np jak stoje odwrocony na wprost do postaci to nic nie slysze co ona mowi a jak sie odwroce choc troche to juz wszystko ok slysze tak jak sie odwracam glosno i wyraznie. Mam 5.1 Teac ,w Windzie i Realtek HD Audio ustawione na 5.1 .

Edytowane przez leonardo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi