Skocz do zawartości
fuxmen

9500 vs. 4200

Rekomendowane odpowiedzi

Ani sie nie zastanawiaj ,jak masz kase to bierz radka ale tylko pro bo te bez pro sa poprostu ciach!owe .No chyba wystarczajaca odpowiedz .i jak bedzisz mial szczescie to odblokujesz dodatkowe 4 potoki i podkrecisz to nawet 4600 mu nie podskoczy

Update: Cos chyba ci sie kasy nazbieralo bo jak plyte glowna kupowales to albo nie miales kasy albo byles pijany :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9500 bez PRO - to niby wydajnosc cos jak 4200 jakosc obrazu powinna byc lepsiejsza.

jesli juz to sprawdz pcb zakupowanego egzemplarza i porownaj z tymi 'modyfikowalnymi'-a nóż widelec mod Ci wyjdzie to będzie na pewno szybsza od 4200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pijany nie byłem jak kupowałem tego ecsa ale zasiłka spaliła mi płytę gł i musiałem coś szybko kupić, co nagle to po diable ale nie miałem też kasy jak lodu więc ... narazie jestem zadowwolony podkęciłem troche tego athlonka

a co do radka na pro to raczej mnie nie stać, kupiłbym tego radka 9500 ale musze jeszcze doskładać z 150 zeta jest lepszy od 4200 no i directx 9 i pixelshadery 2.0

3dmark03 poszedł by cały :))

no i jak już go kupie to radiatory na pamięci i jedziemy z podkręcaniem

:)))

a np jak by kupił 4200 i podkręcił to by się nie opłacało 4200 jest tańszy

nie wiem wogóle to miałem kupić radka 8500 nie jest taki zły co o tym myślicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pijany nie byłem jak kupowałem tego ecsa ale zasiłka spaliła mi płytę gł i musiałem coś szybko kupić, co nagle to po diable ale nie miałem też kasy jak lodu więc ... narazie jestem zadowwolony podkęciłem troche tego athlonka

a co do radka na pro to raczej mnie nie stać, kupiłbym tego radka 9500 ale musze jeszcze doskładać z 150 zeta jest lepszy od 4200 no i directx 9 i pixelshadery 2.0

3dmark03 poszedł by cały :))

no i jak już go kupie to radiatory na pamięci i jedziemy z podkręcaniem

:)))

a np jak by kupił 4200 i podkręcił to by się nie opłacało 4200 jest tańszy

nie wiem wogóle to miałem kupić radka 8500 nie jest taki zły co o tym myślicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiej firmy byś sugeował tego gf4 ti 4200

bo kolega ma leadeteka i mugry dziwacznie chodzą na jego p42.4ghz

chodzi troche lewo, może o przez xp..

no więc podajcie jakieś prozpozycje odnośnie tego gf4 i gdzi by kupić w neci bo u mnie w zadupi niegdzie nic nie ma ;((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie wybor radek9500 a gf4 ti4200 wybieram to drugie. Jest poprostu najzwyczajniej w swiecie wydajniejsz.e I na twoim miejscu postapil bym wlasnie tak. No to co do firm to wiadomo, Gainward, MSI. No i z tanich ja baaaardzo lubie i szanuje Palit :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiej firmy byś sugeował tego gf4 ti 4200

bo kolega ma leadeteka i mugry dziwacznie chodzą na jego p42.4ghz

chodzi troche lewo, może o przez xp..

no więc podajcie jakieś prozpozycje odnośnie tego gf4 i gdzi by kupić w neci bo u mnie w zadupi niegdzie nic nie ma ;((

mozesz wziac: MSI, CREATIVE=MSI, PROLINK, WINFAST lub taka na jaka cie stac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz GF4 ti4200 MSi 64DDR on spokojne chodzi na Ti4600 bez zmiany chlodzenia.niebierz sparklów,palitów,i innych no name-ów bo sa slabej jakosci

msi może wezmę ale ile to kosztuje

a leadatek??

zcy ta kata jest gobra

aha czy karta Gainward, GF4 PP! Ultra/650 TV/DVI GS(GF4 Ti 4200 z 64 MB DDR, wyjściem TV-Out i DVI ) jest dobra??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o czlowiek :D pewnie ze warto. bierz go i bedziesz max zadowolony. napewno duuuuuzo bardziej niz z tego radka bys byl... wiec spoko wybor :D i wykrecisz zarabiscie... :D:D:Do czlowiek :D pewnie ze warto. bierz go i bedziesz max zadowolony. napewno duuuuuzo bardziej niz z tego radka bys byl... wiec spoko wybor :D i wykrecisz zarabiscie... :D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o czlowiek :D pewnie ze warto. bierz go i bedziesz max zadowolony. napewno duuuuuzo bardziej niz z tego radka bys byl... wiec spoko wybor :D i wykrecisz zarabiscie... :D:D:Do czlowiek :D pewnie ze warto. bierz go i bedziesz max zadowolony. napewno duuuuuzo bardziej niz z tego radka bys byl... wiec spoko wybor :D i wykrecisz zarabiscie... :D:D:D

zgulaj tu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10506572

i oceń skąd wiesz że taka dobra miałeś, widziałeś???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgulaj tu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10506572

i oceń skąd wiesz że taka dobra miałeś, widziałeś???

olej tego gainwarda 900pln w "kup teraz" 8O

za 599 mozna miec Creativ gf4 to 4200 (Creativ=MSI) :!: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj brat ma wspanialego gainwarda :D a ze on troszke lama to oczywiscie ja wszystko robilem, bawilem sie... :D wiec czlowiek z calym sumieniem moge polecic to jaknajbardziej. :D teraz oblukam tego linka i zachwile napisze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem super zadowolony z MSI... wczoraj i dzisiaj testowalem HISa 9500 128mb bo [ciach!] przyslali zamiast wersji pro zwykla  :evil:, i powiem wole mojego 4200

ile dałeś za tego msi gf 4 ti 4200??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA bym jednak polecił Ti4200, no coz nie bede oryginalny, ja mam co prawda Prolinka, ale jednak polecałbym Gainwarda albo MSI, najlepsze Ti4200, a nie dlugo czeka nasz obnizka cen ATI w marcu o jakies 15% ma obnizyc poczynajac od 8500 poprzez 9500, tylko czy 9700 tez w to wchodzi to nie wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jednak chyba kupię tego msi bo mam tego zasranego gf 2 mx 400 niech go szlag hak kupię tego msi gf 4 ti 4200 to go szlag w pudle trafi jak zobaczy jak na jego nowym bracie latają gry :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA bym jednak polecił Ti4200, no coz nie bede oryginalny, ja mam co prawda Prolinka, ale jednak polecałbym Gainwarda albo MSI, najlepsze Ti4200, a nie dlugo czeka nasz obnizka cen ATI w marcu o jakies 15% ma obnizyc poczynajac od 8500 poprzez 9500, tylko czy 9700 tez w to wchodzi to nie wiadomo.

a ja mowie ze najlepszy ti4200 to leadtek - testy to potwierdzaja - ogolna wydajnosc i podkrecalnosc i chlodzenie same +++

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...