fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 czy ktoś poleciłby mi jakiś sklep internetowy gdzie mugłbym kupić tanio leadatek gf 4 ti 4200 bo chyba takiego wybierę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 po przeczytaniu kilku recenzji i testow doszedłem do wniosku ze 9500 jest lepszy , dlaczego ? choby dlatego ze ma lepszy AA i Anizo gdzie reszta kart (czyt. 8500 ti4200) wysiadają od jeszzcze ledwo na 25 fps ciągnie , dalej dobra jakosc obrazu , i tv-out , _prawdopodobniej_ lepsza niz w Ti4200 co do 8500 do sądze że się nie rózni zbyt wiele Dx9 mimo ze jeszzcze długo go nie wykorzysta to jednak zawsze mozna jakies fajne emo , sobie obejrzec :) ak jak to bylo z ti500 ti200 i 8500 kiedy wychodzily super sprawa tu pixele DX8.1 a to co dopiero za 1.5roku czyli do niedawna pojawio się tyle tytołow co mozna pokazaC na palcach jednej dłoni. tylko te ceny R200 400zl R300 800zl-900zl Ti4200 700-800 nie uważacie że teraz to optymalnym rozwiązaniem jest R200 ? ktory jest 200% tanszy od ti400 i r300 ? a za to niewiele slabszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Podsumowanie Doprawdy dziwna sprawa z tym Radeonem 9500. Nie chciałbym oceniać tej karty subiektywnie wyłącznie według własnych odczuć, bo w głębi czuje do niej lekką antypatie. Myślę że wiele osób zgodzi się ze mną, że w stosunku do Radeona 9700, model 9500 jest kaleką. Choć w rzeczywistości fizycznie zamontowana kość na karcie to układ R300, zmiany jakich ATi w niej dokonał, nie zasługują na nazywanie jej nadal procesorem o oznaczeniu kodowym R300. To bardzo niesprawiedliwie ze strony ATi. Wykorzystuje w ten sposób tylko te cechy i zalety, które zapewnią jej popularność jako karty nowoczesnej i zgodnej z DX9, zapominając przy tym o wydajności, która jest niewiele lepsza od rocznego już Radeona 8500. Układ ten w rzeczywistości powinien być nazwany albo R280 albo co najwyżej RV300. To co najmniej tak, jak gdyby nVidia usunęła z kości NV25 dwa potoki, zwęziła szynę do pamięci do 64 bitów, kartę nazwała Ti4000, ale układ graficzny nadal posiadałby oznaczenie kodowe NV25. Ale podsumujmy na spokojnie wszystko co wynikło na poprzednich stronach. FAKT PIERWSZY: Radeon 9500 faktycznie jest kartą w pełni kompatybilną z DirectX 9, tak samo jak 9700. Posiada silnik Smartshader 2.0 oraz PixelShader 2.0 i to one właśnie gwarantują mu te cechy, które wymaga w swojej specyfikacji DX9. FAKT DRUGI: Radeon 9500 posiada te same częstotliwości taktowania co Radeon 8500 Pro. Również posiada cztery potoki renderujące, a w każdym już tylko jeden TMU, co pod względem szybkości wypełniania multi-teksturingu czyni go słabszym od 8500. FAKT TRZECI: Z testów wynika, że Radeon 9500 plasuje się mniej więcej na tym samym poziomie wydajności co GeForce4 Ti4200 i Radeon 8500. FAKT CZWARTY: Radeon 9500 jest tańszy od wersji 9700 o około 600 zł (na dzień dzisiejszy) i droższy od GF4 Ti4200 oraz Radeona 8500 o około 200 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 dobrze powiedziane chciałem kupić radka 8500 ALE NIE WIEM GDZIE KUPIĆ JAKIŚ FIRMOWY, A NIE POWER COLOR CZY SUPER GRACE JAKIŚ co to za chała jak już kupuje to kupuje coś co da się podkręcić i obraz będzie the best a nie jakaś rozmazana mara gdzie idzie kupić jakiegoś leadateka, herkulesa, msi lub coś takiego w miare dobrej cenie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 po 1 z tych firm co wymieniłes jesłi chodzi ci o r8500 , to leadtek i msi nie robia , jesli chodzi ci o ti4200 to moga być, co do herkulesa, to razem z GB jest najlepszym klonem R8500 , jednak bardzo trudno dostępny już , ja kupowałem w grudniu , i to w niemczech Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 czytałem o tym na benchmark.pl i dzięki temu serwisowi zdecydowałem sie właśnie na radka 8500 a nie jakiegoś gf nvidi bo nvidia mnie już wkuża wszędzie gf i gf a nie radki co to ma byc totalne z nvidienie społeczeństwa!!! fuck nvidia kupuję ati i mam to wszystko w d... tak sobie postawnowiłem wcześniej i tylko chciałem zobaczyć co powieciec chę mieć świetny obraz, the best tv out i żeby gry mi chodziły jak złoto w 1024*768 i dlatego wybiorę radka 8500 może nawet pro i będę miał chyba jako jedyny w mojej wsi kartę inną niż nvidia i będę z tego dumny!!!! pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 po 1 z tych firm co wymieniłes jesłi chodzi ci o r8500 , to leadtek i msi nie robia , jesli chodzi ci o ti4200 to moga być, co do herkulesa, to razem z GB jest najlepszym klonem R8500 , jednak bardzo trudno dostępny już , ja kupowałem w grudniu , i to w niemczech czyli nie ma szans na radka firmowego w polsce a może 9100 bo to przecież to samo??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 R8500LE 250/500 R8500(PRO) 275/550 R9100 250/500 R9100l n/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 z firmowym radkiem w polsce może być nie wesoło , chociaz escze niedawno w niektorych sklepach był. 9100 narazie w polsce dostępny tylko od Sapphire , w sumie firma niezła niestety , ten radek jest dosc okrojony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 nie zgodzę sie radki 9100 to tylko nowa nazwa dla 8500 żeby sprzedać te karty które im jeszcze zostały a których nikt nie docenił a te takttowania to zależy jak się trafi i ja chcę aby się tradfiło dobrze dlatego chcę jakiegoś herkulesa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 nie znacie jakiegoś sklepu internetowego??? a tk wogóle to jak tego radka le wykręciłeś tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 ja to jeszcze slabo , nie wiem dlaczego ale chyba pamieci mi sie przegerzewają , pozatym to jest normalne w herculesie , tylko po zmianie biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 no to spoko tylko jeszcze trzeba mieć tego herculesa ;((( niek nie wei gdzie można gostać 8500 zcy 9100 jeden pieron byleby herkules Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 teoretycznie 9100 miał byc druga odsłoną 8500le , ale niestety producenci tych kart , obecnie sapphire robia z tego tzw LELE gdzie masz 230/173 :) i za pierona ich nie wykrecisz 9100 od sapphire nie polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 ok napewno takiego nie kupię ja chcę herculesa zobacz tutaj ja chce takiego: http://europe.hercules.com/images/products...8500LE128MB.jpg gdzie go dostać?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 w polsce nigdzie. w niemczech jak sie pytałem o wersję 128mb powiedzieli ze musza sprowadzac (nie wiem skad) ale tez nie byli pewni czy sprowadzą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 w niemczech tzn z kąd jaki skle pjest po angielsku czy co mi nie chodzi o te 128 ramu byle by był podobny mi wydoli 64 co za zasrana dziura z tej polski ;((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 z tego co czytałem to hercules r8500 128mb to normalnie cud pamioeci hynix 3.3ns BGA i w ogóle wypas, chcialbym go miec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 jak znajdę go to moze sprzedam tego, ile byś mi za niego dał? na sirius kosztuje 479 co powiesz na 420 :)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 jak się wykręci ten twój?? bez zmiany biosu dojdzie do 275/275?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 z wgranym biosem i podkręcalnym? mogę dać te 420 spokojnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 kiedy ją kupiłeś muszę spytac ojca czy da kasę bomiał dać i się raczej umuwimy co ty na to?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 masz gg to pogadamy co?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 nie mam GG. bios jest wgrany wszystko chodzi teraz 275/275 karta jest z grudnia takze nowa tylko szybko bysmy tego nie zrobili , bo bym musiał najpierw znalesc inna :) znaczy sie tego 128mb i ebz LE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 no nie wiem a ile się kręci bez wgrywania biosu bo może kupię nową Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 spoko , po1 wgranie biosu to żadna wielka rzecz , po2 zalezy jaki dostaniesz ja dostałem taki ktory krecil sie od poczatku ale mozesz tez dostac taki z opdrasowanymi timingami , ktorego nie ruszysz powyzej 260. po3 najlepiej zrobisz jak kupisz nową , ja moze kiedys sprzedam na allegro , bo jak ci się cos zepsuje albo cos w tymm stylu to nie bedziesz miał jak zareklamowac bo to w niemczech.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 aha no to spoko tylko jak wgrać ten bios i jakby coś posżło nie tak to co mam zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 wtedy: zawsze robisz taką dyskietke która w wiekoszsci przypadkoof wgra znofoo stary, nie będe ci tego teraz pisał potem ci zarzuce instrukcjami albo bierzesz karte pci (mozesz kupic w komisie za 20zl ) i flasciach!esz do oporu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 to kup ti4200 zamiast firmowego radka 8500 herca za 500 stoof full wypas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 tylko gdzie dostanę za 500 zeta tego gf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...