Yuurei Inu Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Witam Mam 2 dyski twarde ata podpiete na jednej tasmie. Na jednym dysku mialem 2 partycje NTFS D i G(systemowa winXP, tez NTFS), na drugim dysku partycje C,E,F, wszystkie fat32. Dzialalo bez problemow. Po formacie C na NTFS i zainstalowaniu tam drugiego winXP zniknely mi partycje fat32 z tego dysku(E i F). Z dyskiem nic sie zlego nie dzialo wiec na pewno jest to wina instalacji nowego systemu. Partycji nie widac zarowna na starym jak i na nowym systemie. W BIOSie dyski wykrywa. W zarzadzaniu komputerem wszystkie partycje wyswietla jako zdrowe, a niewidoczne partycje sa wyswietlane jako jeden prostakat z napisem "wolne miejsce". Czy mozna jakos przywrocic te partycje? Usuwanie danych nie wchodzi w gre. Czy usuniecie nowej partycji NTFS pomoze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 TestDisk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 To raczej nie jest problem sprzętu więc powinieneś to zgłosić w innym dziale. Osobiście próbowałbym odzyskać dane z 'pustego prostokątu' jakimś softem zamiast na siłe przywracać partycje. Po udanej operacji stworzenie w tym miejscu partycji powinno być formalnością, ale najpierw próba odzysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 testdisk do przywrocenia partycji pc inspector file recovery - odzyskiwanie danych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yuurei Inu Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 udalo sie :D dla potomnych napisze ze probowalem testdiskiem ale nijak nie znajdywalo mi tych partycji(z tego co tam wyczytalem to nowa partycja NTFS stworzona z instalki winXP weszla na poczatek starych partycji), za to Active Partition Recovery od razu naprawil problem. dzieki wszystkim za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yuurei Inu Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Kolejny problem :-| Mysalem ze wszystko OK ale na jednej z odzyskanych partycji nie dalo sie wejsc do zadnego z folderow ani plikow. Active Partition Recovery juz nie mial opcji naprawy tej partycji wiec pomyslalem ze zrobie to z windowsowego scandiska. Po calej nocy komunikatow o naprawie uszkodzonych lancuchow okazalo sie ze wszystkie pliki sa uciete do 16KB!!! Te pliki ktore mialy mniej niz 16KB dzialaja ale wszystkie inne sa uciete. Co teraz mam zrobic?? Pomozcie :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 napisze jeszcze raz: pc inspector file recovery - darmowy programik, sciagnac mozna np z dobreprogramy.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Ja miałem prawie identyczną sytuacje i po wgraniu service pack'a 2 wróciło do normy. Na gołym XP mialem wolne miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...