mauxion Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Witam! Wlasnie sie zdecydowalem zakupic nastepujece podzespoly procesor: INTEL Core2 Duo E4300 s775 BOX mobo: Asus p5n e (plyte jeszcze moge zmienic , zastanawialem sie nad abit ab9 ale sa problemy z dostepnoscia tego towaru) pamiec: PATRIOT DDR2 LLK DUAL 2x512 1000MHz CL5 800MHz CL4 grafika: GALAXY 7600GS 256MB 500/1400 7600 ZALMAN RADIATORY Co Panowie sadzicie o takim zestawie ? Koszt 1,5k PLN Bedzie cos mozna z tego wicisnac i grac w miare komfortowo ? Zasilacz to modecom feel 400 Wystarczy na poczatek ? Prosze o w miare szybkie odpowiedzi :) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Płytę bym zmienił właśnie na AB9 lub jeśli nie dostaniesz go to msi p6n sli-fi, no i proca na e4400 no tak zasilacz [; Ten feel nie jest dobrym pomysłem zmień go na hk350ap :wink: Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez eQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) no feel zdecydowanie nie :] ten jak podał eQ bedzie spox :] ew jak masz mniejszy budżet to jakaś mocniejsza delta/fortron czy cos z allegro Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauxion Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ok ale w czym ogolnie lepszy jest abit ? slyszlemo kwestii napiecia procesora i dzwieku... Z drugiej strony wieksze fsb mozna osiagnac na asusie Chodzi o jakos wykonania itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 możesz osiągnąć wyższe FSB, ale płyta może bardzo szybko paść :( ostatnio znajomemu padła, kupuje teraz AB9. Dźwięk na asusie też posysa, na Abicie podobno w miarę. Co do grafiki , to może 85OOGT DDR3 ?? Powinna być troszkę ponad 300 i po o/c może wymiatać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Abit... fajnie i pięknie, ale statystyka mówi sama za siebie. Po trzech / czterech miesiącach użytkowania zdycha. Do serwisu trafia w granicach 'biorąc średnią ze sprzedaży" połowa. Statystycznie lepiej wypada Asus. O/C na wielu forach jest przerysowane, a wielu userów sugerując się tymi wypowiedziami lgnie do sklepu i pyta o płytę bo może wycisnąć ze swego E4300 siódme poty. Mówiąc delikatnie idiotyzm. Oszczędzę wykładu... do czego indywidualnie potrzebny jest komputer i do czego O/C ma służyć -- bo już na pewno nie do bicia rekordów, ale dzieciom 'nie pasjonatom' się nie przetłumaczy... konsekwencją tych działań są kolejki do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauxion Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) zgadza sie Moim zamiarem jest uzyskanie drozszego (wydajnejszego) procesora/zestawu w miare tanim kosztem Nie jestem pasionatem oc Jednak 2,8mhz na zegarze naprawde bylo by bardzo satysfakconujace:) Ogolnie ten zestawik co przedstawilem nadaje sie by uzyskac jakies 2,6-2,8 (pamieci+plyta+procesor)???? :):):) Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez tombak82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Hmm ... No jak dla mnie to procek ok i płyta ok . Pamięci Corsari 667 i zostaje Ci kasy na wymiane tego 7600 na 7900. Zasiłka to delta 400 z Allegro ;P ... sam na takiej składałem 8800GTSa ... wymiata ... Na wymianie pamięci i zasilacza spokojnie odłożysz na 7900 a może jak dobrze poszukasz np tu www.skapiec.pl to starczy Ci nawet na E6320 ;) ... pozdro. Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Abit... fajnie i pięknie, ale statystyka mówi sama za siebie. Po trzech / czterech miesiącach użytkowania zdycha. Do serwisu trafia w granicach 'biorąc średnią ze sprzedaży" połowa. Statystycznie lepiej wypada Asus. O/C na wielu forach jest przerysowane, a wielu userów sugerując się tymi wypowiedziami lgnie do sklepu i pyta o płytę bo może wycisnąć ze swego E4300 siódme poty. Mówiąc delikatnie idiotyzm. Oszczędzę wykładu... do czego indywidualnie potrzebny jest komputer i do czego O/C ma służyć -- bo już na pewno nie do bicia rekordów, ale dzieciom 'nie pasjonatom' się nie przetłumaczy... konsekwencją tych działań są kolejki do serwisu. co do Asusa P5N-E - ja piszę to , co widzę. Popatrz w wątku o niej ile ich padło, komuś nawet bez o/c po wejściu do Biosu :mur: o Abitach się tyle nie słyszy . Rozsądnie podkręcając proca - tak do 2.6 ja bym wybrał Abita . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 co do Asusa P5N-E - ja piszę to , co widzę. Popatrz w wątku o niej ile ich padło, komuś nawet bez o/c po wejściu do Biosu :mur: 'piszesz co widzisz'... ja piszę co sam doświadczam i wyciągam wnioski. Nie neguję wszystkich postów dotyczących płyty, ale po wejściu do biosu płyta padła... no to zapytam co w niej padło ? 'przeglądałem wyrywkowo' przyczyn może być wiele nie koniecznie wina samej płyty choć fabryczne błędy się zdarzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 przestała działać :] i do serwisu , i tygodnie bez kompa ... dobra chyba czas skończyć polemikę na temat płyt. Każdy wie swoje i każdy ma część racji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 W tym zestawie to tylko grafika mi się nie podoba :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...