chemiczny_ali Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Na ilość obrotów wentyla nie patrz :D A zużycie energii tej 600'tki będzie na podobnym poziomie co 500'tki. Co do ilości decybeli to ten 600 ztcw jest podobno cichy, ale głośniejszy niż seria U01, więc imo i tak za głośny :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thewall Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) Ok. Zatem raczej wezmę corsaira przynajmniej zostanie te kilkadziesiąt zł w kieszeni. Mam nadzieję, że bedzie mi długo służył. Moja stara zasiłka jest na chodzie już 11 lat i dobrze się trzyma. Jeszcze mam jedną wątpliwość bo mobo (Asus P5W64 WS) ma 4xPCI-E a w tej zasiłce jest tylko 2x podczas gdy w TG600-U25 jest x4 wtyki 6pin PCI Express REMI (tak przynajmniej jest w ulotce bo na stronach widziałem również x2) W tej chwili x2 mi wystarczy ale nie wiem co bedzie za parę lat. Jaki kary poza graficznymi mogą wykorzystywać te złącza? A jak jest z energochłonnością u corsaira w porównaniu z u25? Edytowane 7 Maja 2007 przez thewall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 11 lat... zuch, nieźle :D Z tymi PCI-E to nie bardzo kumam o co chodzi - boisz się, że Ci zabraknie? Musiałbyś mieć SLI 8800GTX żeby wykrozystać 4 takie złącza. A nawet gdybyś taki zestaw styknął to z kartą dostaniesz przejściówki. Za parę lat to NIKT nie wie co będzie. ATI w nowych kartach ma już inne złącza - 8 pinowe. Na razie na rynku sa chyba z 3 zasilacze z takimi wtyczkami. Prawdopodobnie za parę lat najmocniejsze zasilacze na rynku będą miały po 200W bo sprzęcik będzie bardzo oszczędny. Producentów zmuszą do tego klienci którzy będą wtedy płacili kupę forsy za energię elektryczną oraz politycy forsujący na potęgę zielone ustawy. Ale może oczywiście zupełnie inaczej... Sprawność Corsaira i Tagana pewnie będzie podobna - czyli ok. 80% podczas pracy na luzie, i raczej ok. 85% przy dużym obciążeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thewall Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Dzięki wszystkim za pomoc przy wyborze. Wybrałem TG600-u25 choć mam mieszane uczucia. Niedługo się przekonam czy dobrze zrobiłem jak zmontuję sprzet. Nawyżej kolejną moją zasiłką bedzie Corsair. Szkoda Kater że tak późno sie o dezwałeś, może byś mnie jeszcze zdołał nawrócić. ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Jak Ci Tagan przypasi to super, a jak nie to kupując wysyłkowo masz 10 dni na zwrot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Zacznę od końca :wink: Do złącza PCI-E nie włożysz zwykłej karty PCI. Co do złącz to jak kater napisał nie ma co się gorączkować, że dana zasiłka nie ma lub ma "tylko" 2 lub 1 złącze REMI. Zwykle jak kupujesz kartę to dostajesz odpowiednie przejściówki, wymagane złącze>>molex, więc imo nie ma problemu. W radkach jakie wymieniłeś masz jedno złącze REMI. Złącze 8-pin stosowane jest już w nowych płytach głównych i nowe zasilacze (w tym Corsair i Tagan) owe złącze posiadają. Co do plątaniny kabli to niestety przy tej zasiłce tego nie unikniesz...pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thewall Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Ale mi namieszaliście, w końcu mam corsaira. Marudziłem jak baba w szmateksie :D Jeszcze raz dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...