kulitom Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam, jestem nowy na tym forum. Mam pytanie dla znawcy tematu. Posiadam karte audigy 4 oem, konfiguracja komputera (czyli plyta glowna, procek) nie ma tutaj chyba nic do rzeczy. Mianowicie slysze przy ogladaniu filmow dvd w 5.1(odtwarzam power dvd 7.0 deluxe) sciszenie, to cos jakby kontrola dynamiki dzwieku, gdy tylko zaczyna sie jakas akcja to dzwiek sie scisza, na moim starszym komputerze problem byl taki sam, myslalem ze zmiana plyty glownej i procesora cos zmieni, ale efekt wystepuje caly czas. Dodam gdy przy ogladaniu divx tego efektu nie ma (dzwiek w divx ustawiam na 5.1 przez dekoder dts lub dd w ffdshow). Czy to wina sterownikow? A moze cos jest domyslnie ustawione w sterach karty? Dodam, ze nie mam ac3filter, na starym komputerze mialem, ale dzialo sie to samo. Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez kulitom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 To prawdopodobnie jest efekt złego ustawienia opcji dynamiki DD w PowerDVD. Nie znam tego programu więc nie powiem Ci, co trzeba zmienić, ale szukaj opcji typu "dynamic range compression" albo ustawień dzwięku "night mode"/"home theater" i poeksperymentuj z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulitom Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) Juz znalazlem, dzieki. Ten efekt byl bardzo denerwujacy, ale jest juz ok! Bylo w zaawansowanych ustawieniach :idea: Pozdro :grin: Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez kulitom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...