sinus Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Puściłem fsb na 179, płyta wstała, ale wywaliło napis "bios checksum error" czy coś takiego i pyta się o dyskietke z awdflash. Resetowałem cmos kupe razy. No to mu dałem dyskietke z awdflash.exe i nowym biosem. On ładnie załadował program, ale nie chce załadować. Wykrył biosa tylko go nie wgrywa, jakby się zawiesił. Co mam zrobić? Fleszowanie biosa na mojej wiosce kosztuje 50PLN, a nie dam jej na gwarancji, bo musze mieć kompa na czwartek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 no masz ten sam problem co ja tylko ze ja mam szyne proca 200Mhz (400Mhz) ten sam komunikat mi wyskakuje u mnie dziala reset biosu zworka i ustawienie nominalnych wartosci , ja nasczescie nie wgrywalem biosu z dyskietki, JEDEN WARUNEK NIKGDY NIE FLASHUJ BIOSU Z PODKRECONYM PROCKIEM PAMIECIAMI ITP NIE MOZNA !!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Ale jeśli już resetowałem cmos to nie mam podkręconego proca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Ale jeśli już resetowałem cmos to nie mam podkręconego proca?jak cmos zaskoczył-a czemu miałby nie to proc nie powiniem byc podkrecony-zawsze cmos ładuje deflautowe ustawienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Ale jeśli już resetowałem cmos to nie mam podkręconego proca?jak resetowales, to nie ;] hmmm, toto jest dziwne :/ jak mi cos takiego wyskakuje, to kurde wystarczy clar cmso : a moze wyjmij baterje na troche dluzej ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 A ja tak sobie myśle,że awdflash czeka na potwierdzenie, ale w tym programie klawiatura mi nie działa, więc nie wiem jak to zrobić. Może za pomocą parametru, tylko jak go wpisać jeżeli płyta sama uruchamia awdflash? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Wyjmowałem! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Wiem że to niespecjalna rada, ale spróbuj tak (czasami pomaga): Przestawiasz zworke na reset biosu, odpinasz kabel zasilający (albo jakoś inaczej odcinasz całkowicie dopływ prądu) teraz kilkarazy pobaw sie przyciskiem power zeby rozładować kondensatory, dopiero teraz ustawiasz zworke spowrotem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...