pablopawel Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Aha, ale chyba lepiej i tak kupie jeszcze 2 kompresor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Aha, ale chyba lepiej i tak kupie jeszcze 2 kompresor. Kompresor i tak musisz mieć do zrobienia próżni. Ja też nigdy nie używam serwisówki do napełniania, bo i po co. Jak jest próżnia w układzie to gaz się i tak zassa, chyba, że masz małe ciśnienie w butli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 żebyś wiedział jak wygląda mińsk Mój CI on :). W sumie jak na Minska spisuje się nie najgorzej :) Co do nabijania gazu do po co drugi kompresor? Ładujemy gaz od strony niskiego ciśnienia i kompresor sam sobie gaz zasysa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Hipoto jest reduktor z podgrzewaczem i rotometrem jak kojaze :) co do gazu to chyba najtaniej i najlatwiej bedziez propane:), jak wywnioskowałem nie dysponuje potężnym budżetem. serwisowke to wlutujesz na ssacym w kompresor zaworek i jesszcze musisz sie uzbroic w waż serwisowy. przyda sie on do opróżnienia i do załadowania układu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Co do nabijania gazu do po co drugi kompresor? Ładujemy gaz od strony niskiego ciśnienia i kompresor sam sobie gaz zasysa zależy jak kto jest przyzwyczajony mi na przykład łatwiej jest to dostrajać mając równe 10bar no ale jak kto woli :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Aha czyli poprostu robie próżnię. potem podłączam gaz do zaworka i następnnie do kompresora?? Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez pablopawel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Aha czyli poprostu robie próżnię. potem podłączam gaz do zaworka i następnnie do kompresora?? Wężem serwisowym podłączasz kompresor serwisowy do zaworka w układzie. Robisz próżnię. Odłączasz wąż serwisowy od zaworka. Zakładasz wąż serwisowy do butli i z drugiej strony do układu. Otwierasz zawór w butli (zawór możesz otworzyć szybciej, żeby pozbyć się powietrza z węża). Układ sie napełnia (bo ciśnienia się wyrównują). Jeżeli masz mało gazu w butli, to odpalasz kompresor w układzie który zasysa sobie gaz z butli. Jak się napełni odłączasz przewód serwisowy od układu. Kalibrujesz. Mówiłeś, że poczytasz czy mi się wydaje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Dzięki. Tak tak mówiłem, że poczytam, ale z natury jestem leniwy i po prostu wolałem w te ciepłe dni poleżeć na podórku. Jeszcze raz dzięki. No i ostatnie pytanie: co to znaczy kalibrujesz?? Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez pablopawel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 No i ostatnie pytanie: co to znaczy kalibrujesz?? Poszukaj sobie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Dobra mam czas- szukam, jak nie znajde to dam znać. Definicja Wzorcowanie (inaczej: kalibracja) - ogół czynności ustalających relację między wartościami wielkości mierzonej wskazanymi przez przyrząd pomiarowy a odpowiednimi wartościami wielkości fizycznych, realizowanymi przez wzorzec jednostki miary wraz z podaniem niepewności tego pomiaru. W najprostszym przypadku polega to na określeniu różnicy pomiędzy wskazaniem przyrządu wzorcowego a wskazaniem przyrządu wzorcowanego z uwzględnieniem niepewności pomiaru dokonanego przy pomocy przyrządu wzorcowego Sory, ale jakoś nie kapuje! Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez pablopawel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 kalibrujesz\dostrajasz żeby uzyskać jak najniższą temperaturę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Czekaj, czekaj dostrajasz?W ogóle nie kapuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 odsyłam do słownika bo teraz Ci nie pomogę już Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Czekaj. Dostrajam, ale czym?? Przecież gaz odłącze i zaworkiem sie nie pobawie. Więc czym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 A podobno teorię masz już oklepaną? Droga krzyżowa odbyta rozumiem? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=9037 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Właśnie!Teorię mam, gorzej z praktyką. Bo nie wiem jak się kalibruje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 A podobno teorię masz już oklepaną? Droga krzyżowa odbyta rozumiem? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=9037 ha, dobrze powiedziane, droga krzyżowa. Ale zaraz usłyszymy: mi się nie chce.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Słuchajcie!To moje ostatnie pytanie: jak się kalibruje?? I lece! Plz odpowiedcie bez żadnych głupich podtekstów! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 ilością gazu troche dopuszczasz upuszczasz i szafa sie wyłaczyła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 @pablopawel - spotkales sie i tak z duza cierpliwoscia... ale teraz naprawde sprobuj poszukac.. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...