srekal34 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Niedługo z dziewczyną szykuje nam sie mała rocznica, a obiecałem że zrobie romantyczna kolację ;) Co mogę upichcić na taką "kolacje ze śniadaniem"? Nie jestem specjalnie doświadczony, ale potrafię gotować. Macie jakieś sprawdzone propozycje? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 pizza z podwojnym serem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Wolałbym coś bardziej wykwintnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 tak na serio to proponuje zrobic jakies spaghetti z dobrym sosem , do tego lampka wina, swiece .. no a reszta to juz twoja inicjatywa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackotrue Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Spaghetti albo lazania. http://gotowanie.onet.pl/27583,0,1,tradycy...ia,przepis.html <- czyż nie wygląda smakowicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 A jak nie będzie tam cebuli to dużo straci na smaku? Ona nie jada cebuli ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 cebula w spaghetti ? (; - nigdy :P przynajmniej nie dla mnie. a w lazani to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ale faktycznie spaghetti będzie najlepsze ;)Tylko z jakim sosem... hmmm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Spaghetti ;) tu masz 3 popularne sosy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Dla mnie najlepszy sos to tuńczykowy :D Miałem tylko raz okazję zjeść spaghetti z tym sosem, ale było miodzio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 zasmrodzicie sobie wieczor tym sosem tunczykowym :razz: lepiej wybierz jakis inny sosik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 proponuje bolognese Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 (edytowane) gotujesz ryż Basmati, - kroisz jedną pierś kurczaka na małe kawałki (0.5cm x 1cm) i posypujesz mocno vegetą oraz przyprawą do mięs -lejesz dużo oleju na patelnie i rozgrzewasz -kroisz cebulę na maleńkie kawałki (siekasz) -kroisz czerwoną paprykę (pół małej) na małe kosteczki 0,5 x 0,5 cm -to samo z zieloną papryką -jak się kurczak z cebulą lekko obsmażą, dorzucasz paprykę i pół szklanki kukurydzy. Jak jest prawie zrobione (około 15 minut na małym ogniu) dolewasz trochę wody (pamiętaj, żeby było też odpowiednio dużo oleju) dzięki temu będziesz miał "sos" zrobiony z przypraw i warzyw który da ryżowi świetny smak. jak jest gotowe i masz ryż odcedzony - wrzucasz ryż na patelnie i mieszasz dokładnie na małym ogniu. Możesz czmś to przyprawić (plasterek cytryny lub jakiś koper z boku) Kobietka odleci :) Na deser bierzesz małego arbuza rozkrojonego na pół i wydrążonego. Do tego co wydrążyłeś i masz w kostkach dorzucasz na pół pokrojone winogrona, kostki banana, i co tam sobie chcesz :) troszke cukru - wymieszać i git. Można się tym też pobawić "po kolacji" :] Edytowane 28 Kwietnia 2007 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 (edytowane) proponuje ladnie ułożone spagetti bolognese zrobione na maxa aromatycznie: miesko mielone dobrej jakości podsmażyć z czosnkiem, najlepiej marynowanym w oleju i ziołach. Do tego wlać szklanke wody z rozmieszanym fixem knorra i słoiczek koncentratu pomidorowego. Do tego do woli ziół prowansalskich, doprawić solą i pieprzem. Na talerzu ułożyć ładnie ułożyć makaron, w takie kółko, do środka tego koła włożyć sosu dość dużo, na sam sos ułożyć pół garści startego sera. Całość dania posypać znów roztartą w rękach szczyptą ziół prowansalskich (makaron, sos i ser, nawet można posypać talerz by ładnie wyglądało), a na sam ser położyć świeżo zerwane i umyte listki bazylii. Do tego proponuję lampkę czerwonego wytrawnego winka. Przystawki do tego można by jakieś... Proponuję po kromce bagietki podpieczonej z masłem czosnkowym i na to coś w stylu cream bonjur. A na deserek piersi partnerki ;P Edytowane 28 Kwietnia 2007 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 igomako, a jakie to jest mieso mielone dobrej jakosci? Bo kiedys wlasnie spagetti robilem ale mieso bylo ochydne, z tego co wiem to są rózne rodzaje miesa mielonego ale nie wiem które lepsze. Mozesz cos tutaj poradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 konkretnej firmy ci nie podam, ale najlepsze jest raczej wołowo-wieprzowe, chociaż mielone z drobiu też nie jest złe. A jak kupujesz mięso to pamietaj - do mielonego dorzucają dużo słoniny, a najlepsze mielone jest bez tłuszczu. Szukaj takiego które ma najżywszy, najbardziej czerwony kolor. Takie wyblakłe, białe to widać że ma 80% słoniny ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 (edytowane) A jak nie będzie tam cebuli to dużo straci na smaku? Ona nie jada cebuli ;] [...] -kroisz cebulę na maleńkie kawałki (siekasz) [...] moze lepiej bez tej cebulki . tylko czy wtedy sos bedzie smaczny? (; bolognese jest na prawde dobry, i proponuje go 'zrobic' do spaghetti ;) Edytowane 28 Kwietnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 cebuli nie czuć. jako że składa się ona głównie z wody to w tym gąszczu dodatków praktycznie jej nie ma. Dodaje świetnego smaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 igomako, mam mieso mielone z inydka, nie wiem czy sie nada ale wygodnie mi by bylo go uzyc zamiast isc do sklepu po jakies wieprzowo-wolowe. Moze byc takie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 srekal kup truskawki nie wiem skąd i jak ale kup:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 igomako, mam mieso mielone z inydka, nie wiem czy sie nada ale wygodnie mi by bylo go uzyc zamiast isc do sklepu po jakies wieprzowo-wolowe. Moze byc takie? wg mnie tak, robiłem z indyczego, tylko trzeba jak zawsze podsmażyć i potem podusic dopowiednio długo i przyprawic porzadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 spaghetti bolognese jak się uda to jest pyszne. Wiem bo robiłem rok temu na walentynki dla mojej walentynki, nawet gdzieś temat na oślej jest mój na ten temat [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackotrue Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Ja tam bym zrobił sos pleśniowy z serem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) No i upichciłem to spagetti, wyszlo swietne (mięso z indyka) - kiedyś robilem, z rok temu, to nie bylo za ciekawe, ale kiepskie mieso mialem i za krotko robilem. Polecam, przepis prosty, szybki i smaczny ;] Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 jesli chodzi o makarony to proponuje Carbonare albo Penne Polo (jak chcesz przepis z restauracji w ktorej pracuje to wal na PM) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 To zależy co laska preferuje :lol: Ale na romantyczną kolacje to pewnie kuchnia włoska: spaghetthi lub lasagne ;) Do tego jakieś winko i odpowiednia muzyka ;) Podałem przykładowe potrawy bo wydaje mi się , że są w miare łatwe do przygotowania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Hmmm ten rpzepis djsilnece jest boski - zrobiłem na próbe w domu i jest bardzo smaczny :) Truskawki będą na deser :) To jeszcze muszę przygotować jakieś romantyczne kawałki i będzie gites :) to musi być niezapomniany wieczór :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ja proponuję zrobić jakieś danie z krewetkami bądź innymi owocami moża. Do tego wino, świece i nastrojowa muzyka... świetna sprawa. co prawda z braku czasu ostatni raz robiłem takie danie jakies 3-4 miesiące temu i nie mam przepisu ale napewno coś znajdziecie na necie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Hmmm ten rpzepis djsilnece jest boski - zrobiłem na próbe w domu i jest bardzo smaczny :) Truskawki będą na deser :) To jeszcze muszę przygotować jakieś romantyczne kawałki i będzie gites :) to musi być niezapomniany wieczór :) Cieszę się, że się spodobało. Tanie, łatwe i nietuzinkowe. Ja proponuję zrobić jakieś danie z krewetkami bądź innymi owocami moża. LOL. Morze to będzie ciekawa kolacja :) a morze nie . ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Do tego jakieś winkoTylko nie jakieś: http://sklep.festus.pl/product/66086/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...